woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(5)

Na Haan nu Khan bij de SLM om die naar grotere hoogtes te brengen

lees ook ...

De wrange internet tori van Telezuur (1)

Een groot voordeel van een appgroep in groot Paramaribo is dat je snel te weten kan komen of het slecht of niet functioneren van je nutsvoorzieningen (Water, licht, telefoon, internet) alleen voor jou...

Op 10 mei heeft President Santokhi besloten op voordracht van de staatventers en struikrovers met paarse shirts om mij te benoemen tot directeur van de SLM.

Hij moet de benoemingsresolutie nog ondertekenen, dat duurt nog even omdat ik nog voorwaarden heb over mijn beloningspakket waar aan hij nog aan het werken is. Parallel aan de gesprekken over de beloning ben ik alvast begonnen met een visie op de SLM die ik al neergelegd heb bij hem. Ik deel de beide zaken, beloningsdiscussie en visie, graag met de samenleving zodat de straatventers bij de berm minder werk hebben om de hele dag op social media en meer tijd over houden om zich te verlekkeren op lekkers die ze na mei 2025 hopen te krijgen.

Beloningspakket

Ik heb aan President Santokhi gezegd dat ik een nieuwe Prado moet hebben maar die moet paars gespoten zijn. Aangezien dat een afwijkende uitvoering is duurt de onderhandeling wat langer. Verder heb ik geëist voor mijn woning een huis in het Panam project neem omdat het van mijn Nickeriaanse moslimbroeder is en ik steun die zaak graag. Dat huis moet ook paars geverfd zijn want dat is dan een hulde aan de partij die het initiatief in 2019 via hun stroman Kromo nam om snel wat stemmen te winnen maar wat helaas mislukt was want uiteindelijk zijn ze toch zwaar afgestraft voor hun financiële cowboypraktijken met Kromo, Gillie en Roberto. Maar een beetje hulde aan ze in retro is wel zo eerlijk. Verder heb ik ook gevraag om de straat waar het huis staat om te dopen in Oostburglaan zodat de straatrovers het huis makkelijk kunnen vinden. Mijn moslimbroeder Riad is namens de regering daar heel druk mee bezig om dat voor mij voor elkaar te krijgen. De moslim kabel werkt tenminste.

Grote plannen voor de SLM

Inmiddels heb ik ook een visie omgezet in een masterplan voor de SLM gepresenteerd. Ik heb 4 Airbus A380 besteld en de piloten zijn ook al getraind zodat de A380’s niet dagen beton gaan vreten in de hete zon op Zanderij zoals toen met de B777 aangeschaft door de CEO aangesteld door paarse Chot-kan-alles en waardoor de SLM toen in diepere financiële ellende was terecht gekomen. De straatrovers gehuld in paars hebben er daarom goed aangedaan om bij President Santokhi aan te dringen om mij maar te benoemen. Overigens doen ze dat ook voor eigen belang hoor want dan zijn ze verzekerd van goede transport van alle gebakken lucht van ze met die A380’s.

Met de 4 A380’s gaan wij dagelijks tussen Paramaribo en Amsterdam vliegen. Er is dan voldoende cargo ruimte om alle bitcoin gebakken lucht van paars de wereld rond te vliegen. De vliegtuigen zijn al gespoten in paars, oranje, geel en groen. De doopnamen zijn ook al bekend om zo ook allerlei kermis activiteiten straks op Zanderij te besparen. Jammer voor de Wannabee journalisten en mediamensen, zijn lopen lekkere loempia’s en dawet mis maar dat kunnen ze altijd gratis aan boord krijgen want de A380 heeft voldoende ruimte voor het accommoderen van vrienden aan boord. De doopnamen van de vliegtuigen zijn “Berm”, “Brug”, “Soela” en “Erf” en zo heb ik dan de politieke dekking geregeld want dan zijn ze allemaal blij en tevreden. Immers het devies in Suriname is houdt alle partijen te vriend want dan heb je ook de bond aan jouw zijde en ook de F sides van die partijen. Ik leer snel.

Voor de organisatie heb ik alvast enkele toppers geïdentificeerd. Er komt een nieuwe functie Manager Opruiing en Social Media Taliban. Daarvoor heb ik de woordmierenneuker die de hele dag op social media blaat op het oog. Die man vertelt ons dat “nothing comes from nothing” dus hij weet dat als hij die functie krijgt dat hij voor mij flink zijn best moet doen om informatie te verdraaien en de samenleving te misleiden als nodig. Een zeer ervaren man, hij kan dat goed. Zijn volgers die er geen donder van snappen dwepen met hem.

Om die A380 te kunnen financieren heb ik de financiële cowboy, die samen met zijn tot nu toe onbelichte business partner zeer creatief met bitcoin en fintech bezig was, op het oog. De man die door de partij corruptief was bevonden en aangeklaagd en die door de rechter ook corruptief is bevonden maar die nu weer door zelfde partij weer op het toneel is gehesen. Dat wil zeggen dat die man een bright toekomst heeft en die moet je willen betrekken. De man kan goed goochelen met cijfers en contracten. De Manager Gebakken Lucht wordt de mevrouw die dezer dagen in staat is geweest om heel Suriname te hypnotiseren met haar verschijning en sprookjes over hoe je zonder jouw oksels nat te maken overnight rijk kan worden. Dat is iets wat Surinamers heel graag willen dus zo’n ervaren mevrouw is een sterke aanwinst voor de onderneming. Bovendien, ik moet natuurlijk letten op dat ik ook vrienden die op mij lijken moet bedienen. Ik leer snel hoor.

Kadootjes

Als vers nieuw gebakken CEO moet ik natuurlijk ook goed letten op mijn vrienden. Ik heb ze natuurlijk in alle gelederen en alle partijen. Ik heb met de kleur en de naam van de A380’s de meeste partijen al een lollipop gegeven, ze kunnen alvast op sabbelen. De straatventers en struikrovers die bij President Santokhi aangedrongen hebben op mijn benoeming kunnen erop rekenen dat zij gratis business class kunnen reizen en dat geldt ook voor al hun vrouwen, binnenband en buitenband, en al hun vriendinnen. Immers zij hebben moeite gedaan en dan moet ik zeker iets terug doen. Zo gaat dat in swietie Sranang. Ik leer snel. En ik doe het graag openlijk want die straatventers en struikrovers hebben ook openlijk voor mij gepleit, ze hebben het op hun Facebook geplaatst en zijn live gegaan op YouTube. Dat zijn pas vrienden. Naast de gratis business class tickets kunnen ze rekenen op “zeven-even-banen” bij de nieuwe SLM want ik weet natuurlijk dat ze geen opleiding hebben en een denkniveau van een garnaal hebben maar wij werken anders. Zij waren gewend om zomaar beleidsmedewerkers te worden en nu kunnen ze niets eten behalve gebakken lucht dus moet ik wel op ze letten lijkt mij. Immers zo doen wij dat in swetie Sranang. Ik leer snel toch.

Zaak geregeld

Wij zijn dus goed op koers. De gesprekken met President Santokhi rond ik snel af. Het plan voor de SLM is klaar. De straatventers en struikrovers die mij hebben aanbevolen zijn geregeld – oeps geaccommodeerd zoals dat in swetie Sranang heet – en de topmanagers zijn ook al gespot. De show kan beginnen zou je denken. Maar er is een flinke haar in de soep. Die tjauwmin die de straatventers via Santokhi serveerden had geen Halal kip in. En zoals je weet als moslim kan ik dat niet eten. Dus moet ik helaas alles afslaan. Weg Prado, weg Panam huis, weg A380, weg mooie functies voor de toppers, weg businessclass tickets voor de buitenvrouwen en vriendinnen van de straatventers en struikrover. Zo jammer voor de straatventers en struikrovers in paarse truien, zij hebben niet goed opgelet en verkeerde tjauwmin geserveerd. Tja, is een uitkomst van het niveau he.

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

Ps. Voor de opgewonden standjes in paars, voor alle duidelijkheid en dat moet ik doen want gezien het niveau en de kwaliteit van de reacties moet ik het toch even expliciet doen, bovenstaande is een satirisch antwoord op de karaktermoord poging met dat het bericht over mijn benoeming. Dat bericht is vals.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnNa Haan nu Khan bij de SLM om die naar grotere hoogtes te brengen