vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
3.7
(3)

Ministeries van Fraude en Bedrog

lees ook ...

Pan Am case zal ook met een sisser aflopen als je ziet hoe l...

Pan Am case zal ook met een sisser aflopen als je ziet hoe lamlendig de samenleving gedraagt De Pan Am case laat ons iets meer zien dan een mogelijke overtreding van de regering en strafbare zaak van...

Ai baja. Alweer moet de president ingrijpen op een ABOP ministerie want de corruptie loopt de spuigaten uit. De president heeft besloten (bepaalde)handelingen van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, David Abiamofo, buiten spel te zetten.

Er is een presidentiële werkgroep ‘Onderzoek Concessie Goldline Mining NV’ opgericht om misleiding te onderzoeken. De onrust is vooral voelbaar in het district Nickerie en onder de inheemse gemeenschappen van West-Suriname, vooral vanwege de angst voor vervuiling van de Corantijnrivier, die van cruciaal belang is voor de irrigatie van landbouwgebieden. Als reactie hierop heeft president Chandrikapersad Santokhi, via een presidentiële resolutie, de besluiten van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen opgeschort, waardoor activiteiten op basis van die besluiten voorlopig niet kunnen plaatsvinden. De regering wacht op de resultaten van het onderzoek alvorens verdere beslissingen te nemen.

We hebben in het verleden al een aantal keren gehad dat de president bij het ministerie van GBB moest ingrijpen. Er werden percelen uitgedeeld aan friends en family als warme broodjes. Je vraagt je af waar de aanklachten blijven.

De ene beerput bij GBB is niet eens opgelost of de volgende septin tank barst open bij NH. Waar gaat dat heen? Wat moet er van Suriname worden als deze figuren zo door blijven gaan? Blijkbaar komen ze er mee weg. De president stelt een commissie samen die de zaak gaat onderzoeken en je hoort er nooit meer wat van.

De volgende op de lijst van Chan is het min van Justitie en Politie. Hij heeft al enkele waarschuwingssignalen gegeven “soms moet je leiden”. Men weet dat Amoksi bij J&P niets doet zonder de zegen van zijn voorzitter. In feite, wordt J&P indirect door een veroordeelde crimineel geleid. Je weet niet of je moet lachen of huilen als je dit leest. Ai Sranang

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnMinisteries van Fraude en Bedrog