maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
2.5
(17)

Mini college aan Oostburg waarom zijn handelingen giftig zijn en aan Simons waarom..

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

Mini college aan Oostburg waarom zijn handelingen giftig zijn en aan Simons waarom zij een standpunt moet innemen

Ik heb al diverse keren gewezen op het gevaar voor de samenleving door de vergiftiging van die samenleving en de dubbelhartige rol van de NDP bij de handelingen van Oostburg maar het lijkt alsof beide, zowel Oostburg als de NDP dat niet willen snappen. Oostburg doet alsof die water ziet branden als hij op aangesproken wordt en de NDP steekt haar hoofd in het zand in de hoop dat het overwaait. Dan maar nu een mini college wat zo giftig is. Hopelijk valt het muntje nu bij ze allemaal.

Ik zal hier 3 aspecten uitleggen: (1) wat Oostburg doet, (2) waarom het gif is en (3) wat de rol van de NDP daarin is en zou moeten zijn.

Wat doet Oostburg

Al tijden is Oostburg bewust (!), let op bewust! bezig gif te spuiten in de samenleving. Wat en hoe doet hij dat? Hij bespeelt een groep mensen, zijnde zijn volgers met demagogie. Hij schrijft en of publiceert regelmatig heel selectief, let wel heel selectief, over situaties waarin alleen hindostanen te zien zijn en dan insinueert hij en creëert hij suggesties en soms zegt hij dat zelfs ronduit dat Santokhi alleen maar hindostanen selecteert en daarmee probeert Oostburg rassen tegenover elkaar te zetten. Er zijn tientallen voorbeelden van maar ik zal met een simpele selectie van 1 dag laten zien hoe dat gaat en onzinnigheid van hem illustreren. Hopelijk gaat hij het nu wel snappen. Hij radicaliseert met de dag. Als dat muntje niet van zelf bij hem valt dan zou iemand in zijn omgeving hem tot inkeer laten komen.

Op 14 juni 2022 publiceert hij deze foto met zijn tekst “Is Su little India geworden”.

Ik heb van anderen begrepen dat het een oude foto is maar Oostburg publiceert dit op 14 juni. Overigens, zijn andere tekst over Prenobe en Santokhi en de PG snijdt wel hout.

Op dezelfde dag, 14 juni, heb ik random uit de Surinaamse nieuwsberichten 2 andere foto’s “geplukt” die een ander beeld geven dan “Su een little India”

Dit publiceert hij dan niet. Dit zien zijn volgers dus niet. Waarom niet? Omdat dit niet past in zijn opruiing. Delen van Suriname zijn al tijden bezig om selectief en daarmee ook suggestief een beeld te creëren en daarmee ontwrichten zij die samenleving nog meer. Let op, ik zeg nog meer. Santokhi is ook al niet goed bezig.

Mijn oproep aan Oostburg: stop met die opruiing, stop met het bespelen van ras sentimenten. Ga vooral door met inhoudelijke kritiek op Santokhi en zijn beleid.

Waarom het gif is?

Er is een gezegde “wie wind zaait zal storm oogsten”. Als je zelf de hele dag gasoline gooit op iets smeulende dan ben je een pyromaan, dan ben je uit op sensatie, dan ben je slecht. En als dat wel jouw motief is, als dat wel jouw doel is dan moet je ronduit voor uitkomen en niet lafhartig met kletsverhalen komen over mijn buurvrouw die een hindostaanse is en dat je daar roti gaat eten bij haar en dus dat je met alle rassen optrekt. Het gevaar van het gif is dat nu delen van Suriname in koor en ongegeneerd in alle openheid roepen “mi no wan wang koelie als president”, “laat de koelies naar India gaan”. Dit begint nu gemeengoed te worden. Er worden ras sentimenten bespeeld en geesten uit flessen gehaald. Dit komt doordat Oostburg de hele dag met dat soort onzin, jaja het is de reinste onzin en dat is nog zacht uitgedrukt, bezig is met zijn volgers die hem zonder na te denken papagaaien. Er wordt een sfeer gecreëerd om straks niet te kiezen voor Santokhi niet omdat hij een desastreus beleid voert maar omdat hij een “koelie” is. Voor de goede orde, Santokhi moet niet terugkomen! Door dit gedrag van Oostburg wordt het steeds normaal in Suriname om te denken over “geen koelie meer”.

Je ziet het nu steeds meer op social media. Ze gaan ook steeds verder met oproepen zoals tot bundeling van alle afro politici als tegenhanger van de VHP. Alsof dat een oplossing is voor de grote zorgen van Suriname. Saillant is om die mensen die zo denken in herinnering mee te geven dat begin 70er jaren de afro politici zich gebundeld hadden in NPK 1 en het land gestort hebben in een ondoordachte, onvoorbereide en roekeloze actie van onafhankelijkheid van Suriname. Veel van de nu gillende afro’s in diaspora, waaronder veel van de volgers van Oostburg, zitten hoog en droog in Nederland omdat ze zo blij waren met die roekeloze actie van die NPK 1, de gebundelde afro politici. De NPK 2, de gebundelde afro politici, zijn ook “weggeschoten” door de militairen in 1980 niet omdat het beleid zo geweldig goed was. Dus nu met zinloze oproepen te komen en het land op vernietiging te sturen door etnisch politiek te willen bedrijven is bijna misdadig. Noot: in NPK 1 en 2 zat ook een aanhangsel als KTPI maar dat stelde dus geen “donder” voor.

Mijn oproep aan Oostburg en zijn volgers en anderen: stop met die opruiing, stop met het bespelen van ras sentimenten. Kom met inhoudelijk kritiek op het beleid.

Wat is de rol van de NDP en van met name van Simons

Dat de NDP in de glorietijd onder leiding van Bouterse juist dat etnisch denken had afgebroken is genoegzaam bekend. De huidige NDP – dus niet die van voorheen in de tijd van de nog sterke Bouterse en Abrahams – is nu bezig om juist misbruik te maken van die etnische stemmingmakerij. Deze NDP doet nu hetzelfde als waar zij ooit tegen hebben gevochten.

Oostburg mag geen formele rollen hebben in de NDP maar hij is “dikke mik” (en meer dan dat!) met prominenten waaronder de presidentskandidaat Simons. Ik zal in dit verband hun interne lijnen niet onthullen maar Oostburg is niet zomaar een passant en zijn activiteiten zijn goed bekend bij de prominenten waaronder Simons. Hoe diep die lijnen lopen worden relevanter voor de samenleving als de NDP en Simons steeds meer awarie domrie gaat spelen. Maar ook al weet je als buitenstaander er niets van, niets van de interne banden dan nog is het vreemd dat de NDP en met name Simons niet openlijk een standpunt innemen. Simons gaat op het podium in Pontbuiten zogenaamd haar bezorgdheid tonen over de polarisatie maar zij bedoelt daar alleen Santokhi want zij pakt niet de telefoon om Oostburg aan te spreken.

Die telefoon van haar waarin ook veel apps staan. Is zij wel zo bezorgd over racistisch gif? Heeft zij niet baat bij alle etnisch gif spuiterij want de sentimenten als “geen koelie meer” vergroot haar kansen als presidentskandidaat. Als zij integer is, civilisatie heeft en bezorgd is dan neemt zij openlijk afstand van Oostburg met wie zij in app groepen zit. Laat ze tonen dat ze wel president waardig is. Bouterse had zich openlijk tegen dat soort gedrag gekeerd. De NDP en Simons voorop zijn nu heel dubbelhartig. Teren op de glorietijd van de NDP en waar tegen de NDP vocht maar tegelijk nu zich zelf met die verderfelijkheden bedienen geeft aan hoe bedenkelijk ze nu zijn. Ik heb de NDP hierop aangesproken maar dat was aan dove mansoren. Ik heb ze in het openbaar aangesproken, lees dit artikel “ Dirty campaign team, een smet op of een wapen van de NDP”  maar ook dat was aan dove mansoren.

Oproep aan de NDP en Simons: neem openlijk afstand van de handelingen van Oostburg, bewijs dat bromtjie jarie nu geen cosmetica geworden is bij de NDP.

Simons droomt al over haar presidentschap. Haar oren en ogen zijn nu dicht. Laten wij hopen dat de kiezers wakker worden en hun ogen en oren openen en zich niet laten misleiden door alle gif spuiterij. Laten wij hopen dat de kiezer de rekening zal presenteren voor die onsmakelijke en verderfelijke handelingen.

 

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

Ps. Santokhi is ook niet bevorderlijk voor de eenheid van de samenleving. Daarover heb ik zelf al diverse keren geschreven en gesproken. Dus kom niet met afleidende praatjes over “ja Santokhi dit of Santokhi dat”. Het gaat nu in dit artikel over de ras sentimenten aanwakkerende rol van Oostburg en de houding van NDP en Simons.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnMini college aan Oostburg waarom zijn handelingen giftig zijn en aan Simons waarom..