woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
6 C
Amsterdam
5
(1)

Louis Vismale is GEEN Pertjaja Luhur lid of kandidaat

lees ook ...

Surinamers bijna 5x armer sinds 2020 (deel 2)

De Surinamer is tot nu toe bijna vijf keer armer geworden, alles is 5x duurder geworden en gezinshoofden worden wanhopig. Vanuit de inflatiecijfers uitgerekend kom je op het percentage met hoeveel de ...

Helaas is de regering Santokhi- Brunswijk als een magazijn waar elk ministerie als een rijpende tros bacoven hangt en de schandalen zijn de direct achter elkaar overrijpe, rottende bacove. Weet u dat het woord corruptie, letterlijk uit het Latijn vertaald betekent verrot, bedorven. In het Sranan gezegd: den pori tori lay tumsi.

Pori tori

Er zijn zoveel pori tori vanuit de regering en de samenleving zit zo vol problemen dat het vaak echt moeilijk is te kiezen welke je gaat aankaarten. Ook de politieke partijen lijken op de verticaal hangende tak waarvan de ‘handen’ bacove zijn los gesneden als u ze in de winkel of op de markt koopt. Bacoves zijn duur en  weinig houdbaar want allemaal rijpen bijna tegelijk en verrotten dus ook snel. Ook Pertjaja Luhur heeft laatst een rotstreek geleverd  door Louis Vismale, zonder diens toestemming te etaleren als kandidaat van hun partij.

Dit was  een pienter boezoek (Indonesisch, letterlijk slim & rot)=sluwe streek van de politieke partij Pertjajah Luhur, die wil meeliften op de populariteit van Surinames bekendste en algemeen geliefde weldoener Louis Vismale. Louis Vismale was altijd een sociaal bewogen persoon, maar het was met zijn nu al 16 jaar wekelijkse programma 1 voor 12 dat hij zijn missie en passie kan uitleven door hulp te bieden aan allerlei mensen in nood.

1 voor 12 Vismale

Louis Vismale heeft met behulp van vrijgevige Surinamers, hier en overzee, constant hulp geboden aan zieke kinderen, volwassenen en bejaarden, daklozen, brandslachtoffers, internaten en andere instellingen, huizen gebouwd voor onvermogenden in nood, talloze voedselpaketten en geld gegeven. Vismale heeft zich laten kennen als een sociale kracht.

De Javaanse partij P.L.  noemt zichzelf een sociale kracht, maar is dat niet en ze gaan zeker achteruit in aanhang. Niet in het minst door de incompetente minister van Sociale Zaken die PL leverde. P.L. ondervoorzitter Bronto Somohardjo heeft geheid ook veel sympathisanten verloren toen hij zanger Amatstam verbood het lied Libi kon tranga now, het leven is moeilijk nu, te zingen op Sasi Suro, een Javaanse feestdag.

Conclusie Sranan Peyri

Vanwege hun tanende populariteit is deze domme publiciteit stunt bedacht door het P.L. bestuur onder leiding van de 80 jarige voorzitter en oprichter Paul Somohardjo. Het is op z’n Surinaams gezegd sjtom in dit tijdperk van social media waarop snel bewijzen van leugens en corruptie via video, audio en foto opnamen worden gedeeld.

Omdat vanuit Culturu nog niet bekend is gemaakt dat Vismale geen lid is van P.L. en zich nog minder kandidaat gaat stellen voor die partij delen we de informatie waarop we deze column baseren. De informatie komt van het fragment van de P.L. vergadering (video Starnieuws) en het interview van Jerrel Hardewijk (audio Sunweb) die u hieronder kunt aanklikken, waarna u zelf uw conclusies kan trekken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnLouis Vismale is GEEN Pertjaja Luhur lid of kandidaat