maandag 4 maart 2024
23 C
Paramaribo
6.8 C
Amsterdam
2.6
(5)

Laat het goud van Grassalco met rust, dieven!

lees ook ...

RESPECT!

Als ik zo mijn gedachten laat gaan en de opeenvolgende gebeurtenissen van de afgelopen vier jaren in Suriname de revue laat passeren, en dan bedenk waardoor ik vaker plaatsvervangende schaamte krijg, ...

Wat voor achterlijk gedoe is dat om het goud van de Grasshopper Aluminium Company (Grassalco) in te zetten om Grassalco en de morsdode Surinam Airways uit de penarie te halen? Is het weer een manier om een ‘NYAN’ te maken met 16 miljoen US Dollars? Als het nog voor Grassalco alleen was. Als de werknemers van Grassalco willen hoeven zij geen bijbaan te hebben of naast hun huis te planten, want ze zijn nooit zeker van hun salaris.

Het is niet te geloven dat – sorry dat ik etnisch wordt – een spaarzame hindostaan, zoiets verzint. Ik begrijp dat Surinam Airways personeel in dienst heeft, maar dan koop je een paar mensen af en anderen gaan met pensioen. Je kijkt maar hoe je dat oplost, maar je kan niet de goudvoorraad van Grassalco die op sterven na dood is, nemen om een bedrijf dat op zijn gat ligt en van onder tot boven gecorrumpeerd is, te ondersteunen. Ben je helemaal betoeterd?! Er worden steeds nieuwe mensen aangenomen bij de SLM met hoge salarissen, die het bedrijf NIETS laten verdienen. Wat let jou om díe eruit te schoppen.

Maar nee, dat goud bij Grassalco doet je pijn, je wil er ook wat van hebben. Die stinkende frauduleuze Centrale Bankroof is nu gestopt en dan moet er ander geld komen. En dan ga je dat halen bij een bedrijf dat zijn personeel niet eens kan betalen. Het goud van Grassalco moet verkocht worden, want het doet pijn aan je ogen. Als de Grassalco medewerkers zaterdag niet op straat gaan om te protesteren tegen dit inhalig, bigi-ay beleid, zijn ze niet bij !

In plaats van zijn vrouw uit de RvC van Staatsolie te halen, zoals de demonstranten eisen, maakt de president een al noodlijdend bedrijf kapot. Verder moet hij Leyo Psycho van de Abop, uit de vele Raden van Commissarissen halen en zijn eigen zoon en dochter van zijn kabinet ! In plaats daarvan zit hij een ziekelijk Staatsbedrijf verder kapot te maken. Grassalco moet Surinam Airways steunen!? Krankzinniger kan het niet. Als je op sterven na dood bent ga je niet je spaargeld besteden om de universiteit te betalen voor de kinderen van de buurvrouw. Je houdt het geld om dokterskosten en versterkende middelen mee te betalen. Is de president van Suriname wel helemaal bij?

Ik snapte de werkwijze van deze regering nooit. Maar nu begin ik te begrijpen dat er altijd naar een vrije pot geld gezocht wordt om in te kunnen graaien. De opening in de pot honing van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is nu gestopt, dus wordt er wild in het rond gekeken naar een pot waar gemakkelijk in te graaien is; een staatsbedrijf. En ik zeg niet zomaar dingen.

Om recu’s te innen bij de CBvS moet je altijd maanden wachten, dus het verhaal dat ze nu hebben verzonnen, is een klinkklare leugen. En wat ging Melissa in Guyana doen met zeven en dertig duizend dure United States Dollars (USD37000,-)? En waarom krijgen banken gewoon SRD 800.000 tot 900.000 rente op een voor een jaar vastgezette SRD miljoen? Het gegraai moet nu ophouden. Suriname eerst, dan de rest!(Overgenomen slogan)

 

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnLaat het goud van Grassalco met rust, dieven!