woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
13.9 C
Amsterdam
4
(2)

Koers straks 1 op 50, omdat wij van import leven

lees ook ...

Slapend rijk worden

Inmiddels ga ik ervan uit dat alle Surinamers hun ogen wijd open hebben en goed zien en op de hoogte zijn van wat er allemaal om hun heen en vlak voor en onder hun neus zich afspeelt. Waarom is het da...

Harry Dorini, Directeur bij de Centrale Bank van Suriname en het Assembleelid Asiskumar Gajadien, voorzitter van de vaste commissie van financiën in DNA, zijn het oneens met elkaar over het beleid met betrekking tot de Open Markt Operaties OMO’s van de Centrale Bank van Suriname.

Over de OMO’s was gezegd dat die bedoeld waren om het teveel aan geld dat in omloop was, af te romen. Daartoe was er ook een overeenkomst gesloten met het IMF. Dorini gaf via het programma ‘Achter het nieuws’ van de STVS inzicht over het doel van de OMO’S en zei dat er niet aan geld creatie is gedaan zoals wordt beweerd, waarmee hij bedoeld dat het geld allang was bijgedrukt, maar toen pas is uitgedeeld als rente aan de financiele instellingen.

Harry Dorinie geeft aan dat de Centrale Bank het precies zo heeft gedaan als het IMF het heeft aangegeven. We lopen wat op zaken vooruit als ik mij afvraag of je een hooggeleerde psychopatische misdadiger die op een hoge post zit, blindelings zal volgen vanwege zijn geleerdheid en zijn post. Wanneer er door een hooggeleerde die op een hoge post zit, aan Dorinie en zijn gelijken zegt om uit een boot midden in de rivier te springen zullen ze ook springen.

Met bovenstaande vergelijk ik de Centrale Bankgeleerden en de regering met een stel half-wits die midden in de Surinamerivier springen omdat het ze gezegd is, terwijl zij niet eens weten te zwemmen. Is het aan te nemen dat meneer Dorinie en de hele reutemeteut om hem heen dom zijn, hun titels gekocht hebben, maar eigenlijk op het randje van achterlijk zijn verkeren.

IMF wil dat wij LEVEN naar onze STAND, omdat wij HUN GELD willen hebben. PUNT! Daarom hebben zij de OPEN MARKT OPERATIES voorgesteld! De bedoeling van de OMO’S is om de WISSELKOERS voor de US DOLLAR naar het NIVEAU te brengen waar het MOET ZIJN: 1 op 100 of zo. En dat wordt het zo LANGZAMERHAND.

Wij hebben GEEN productie. De hele dag, week en maand zoeken importeurs US Dollars om inkopen te doen in het buitenland. Hoe meer je iets nodig hebt, hoe duurder het wordt, want je hebt niet veel dollars op je rekening, want je exporteert bijna niets. Als je geen US Dollars binnen krijgt door export en je importeert alleen maar, dan wordt dat wat jij niet hebt, maar dringend nodig hebt, duur en dat is niet de schuld van het IMF, maar de schuld van Suriname. Wij moeten veel minder importeren en veel meer exporteren, dan is het wisselkoers probleem opgelost. That’s it.

De OMO’s zijn gewoon een manier om ons van het voetstuk te halen waar wij niet thuishoren. We leven van import alsof wij miljarden US Dollars in kas hebben, hoe belachlijk! Een vruchtbaar land, rijk aan grondstoffen, meer dan voldoende water en ga zo maar door en toch geen exportland zijn?

Ik geloof helemaal niet dat Dorinie en zijn samenzweerders zo stom zijn als zij zich voordoen, zij weten alleen niet hoe zij ons moeten zeggen dat wij met geweld van de sokkel gehaald zijn waar wij niet thuishoorden.

En nu moeten wij gaan produceren anders leven onze betachterkleinkinderen nog in armoede en die van Joghi en andere steenrijke dieven ook, want als je land in verval is, ben jij ook in verval of je gaat in een ander land wonen waar je opnieuw de status van vreemdeling krijgt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnKoers straks 1 op 50, omdat wij van import leven