vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
4
(7)

KOE HOUDT VOORLOPER NATIONALE DIALOOG

lees ook ...

Vertrouwenscrisis is apocalyps

'Passie voor Suriname' gelanceerd; situatie land aanpakken “One of the penalties for refusing to participate in politics is that you end up being governed by your inferiors” oftewel "Een van ...

Nadat de president, de Organic movement die het vorig jaar dagenlang geprotesteerd had, keihard genegeerd heeft, wil hij nu, nadat zijn aftreden is geëist, een nationale dialoog houden? Voor een nationale dialoog is het nu helaas te laat. Hij heeft een voorproefje van zijn nationale dialoog gezien toen de Surinaamse bevolking hongerig, maar meer nog, witheet van woede de winkelzaken in het centrum heeft geplunderd.

President Santokhi begint na de protestactie en de plunderingen niet als eerste met het in consideratie nemen van de eisen van de protestvoerders die zijn aftreden hebben geëist. Zijn aftreden is geëist omdat de bevolking niet meer in de allereerste levensbehoeften kan voorzien, maar nog meer omdat die koe en de man die de staart van die koe vasthoudt, landsgelden met honderduizenden United States dollars tegelijk stelen en openlijk ook. Notabene is Stephano Biervliet(Pakittow) die al 09 jaren vreedzame protestacties voert, nog niet in vrijheid gesteld.

Voor wie niet bij de les is: wanneer je ELKE maand op zakenreis gaat met landsgeld; twee maanden geleden nog naar India met een afschuwelijk hoog bedrag van bijna 7 ton US Dollars, terwijl de meeste Surinaamse kinderen geen ochtendmaaltijd hebben, zal men je wegjagen, wat dan ook gebeurd is. Alleen is Santokhi koppig als een ezel. En zo iemand wil een nationale dialoog houden. Wij zullen het houden wanneer hij zijn  mandaat heeft teruggegeven. President Wijdenbosch zijn mandaat hadden wij ook teruggevraagd en hij heeft het teruggegeven. De Surinaamse bevolking respecteert de man tot de dag van vandaag.

President Santokhi heeft kans gezien vandaag 26 februari de besturen van de Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS), de Orde van Surinaamse Advocaten, de Anton de Kom Universiteit van Suriname (ADEK) en de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) te ontvangen voor een gesprek als voorloper op de nationale dialoog. Als Santokhi denkt dat hij tijd wint met zijn nationale dialoog om door te kunnen gaan met wat hij doet, heeft hij zich vergist. Het enige wat hij doet is zich nog meer in de nesten werken. En de wapens die door jou in India zijn gekocht  en die jij tegen het volk wil gebruiken, gaan tegen jouzelf gebruikt worden als je zo door gaat.

Het enige wat nu belangrijk is voor de Surinaamse bevolking is dat Santokhi, Stephano Biervliet in vrijheid stelt en zijn mandaat teruggeeft. Wanneer de koe die zich als een ezel gedraagt, aftreedt, neemt hij vanzelf ook de man mee die zijn staart vasthoudt. Dag Santokhi, dag Brunswijk; dag koe, dag koeiestaarthouder. Wat je verder ook doet, Het ga je goed.

Maar hang niet te lang, anders kan de woede van het volk, die nu met ingehouden woede wacht op je vertrek, nog ontploffen op jouw kabinet.

Trish

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnKOE HOUDT VOORLOPER NATIONALE DIALOOG