dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
0
(0)

KNOWLEDGE MAKES US UNFIT TO BE SLAVES

lees ook ...

Boter bij de vis bewijs geleverd hoe nieuwe politieke partij...

Mijn stelling is dat nieuwe politieke partijen niet de oplossing is. Daarover heb ik recent in een artikel bestaande uit 2 delen geschreven. Lees beide delen hier. “Onzinnig te geloven in nieuwe of bu...
Sri Sri Ravi Shankar, die zichzelf een spirituele leider noemt en met de boodschap van vrede en harmonie de wereld rondreist, is nu in Suriname. Niet dat Suriname zelf geen spirituele leiders heeft, alleen hebben die (nog) niet het internationaal ‘dharma niveau’ bereikt.
Sri Sri Ravi Shankar is oprichter van ‘Art of Living’, een internationale stichting (een NGO) die actief is in meer dan 150 landen. De man leidt het materiële leven van een superrijke zakenman die in zijn zakenjet met zijn hofhouding van dienaren en aanbidders de wereld rondreist om zijn boodschap te verkopen. Want ja, hij doet het niet gratis. The Art of Living is zijn businessmodel én zijn business.
Hoe het businessmodel werkt? Of de gastheer die hem uitnodigt betaalt al zijn reis- en verblijfskosten, of de gastheer opent (inter)nationale mogelijkheden naar lucratieve business. Soms beide. Dat gaan ‘ze’ je niet vertellen; maar nu weet je het.
Wat ze je ook niet gaan vertellen, maar vanaf nu weet, is dat de vrede en harmonie boodschap van Sri Sri Ravi Shankar, verpakt in een quasi spirituele beweging, mensen op ‘hun plaats houdt’. Het is geen boodschap van verlichting, hoe graag ze dat ook met lichtjes en kaarsen doen voorkomen, maar oerconservatief.
Onderschikking als leeropdracht van de guru voor ‘de massa’. Geen strijd om macht te verwerven of de maatschappelijke orde socialer te maken; geen strijd om uit het door anderen voor jou gemaakt hokje te ontsnappen. Niks daarvan. Gewoon ieder moet in zijn/haar hokje (kaste) blijven en daarin gelukkig leren zijn. Vredig toch?
Het is een cynische en fascistische wereldbeschouwing die wonderwel past bij autocratisch leiderschap, niet bij leiders die hun volk uit armoede en onrecht willen bevrijden en leiden!
Suriname is een seculier land waar de grondwet (de staat) waarborgt dat ALLE burgers in vrijheid hun godsdienst en spirituele uitingen kunnen (be)leven. Een mensenrecht dat burgers vrijwaart van bemoeienis van de overheid met hun beleving van religie en spiritualiteit.
Voor wiens rekening komen de kosten van het bezoek van Sri Sri Ravi Shankar en zijn gevolg?
Bron : Filia Kramp (FB)

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnKNOWLEDGE MAKES US UNFIT TO BE SLAVES