zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
5
(2)

JOKER

lees ook ...

Waar zijn de Surinaamse moraalridders gebleven nu er ellende...

Waar zijn de Surinaamse moraalridders gebleven nu er zoveel ellende zichtbaar is in het land. Het is een teken van kwaliteit als er mensen in een samenleving zijn die letten op ethiek, moraliteit en ...

Toen Chan naar Nederland reisde voelde hij zich veilig, omdat hij in Suriname met zoveel wegkwam. En omdat er zoveel troep van hem geslikt werd dacht hij dat hij daarmee door kon gaan. Door gaan met de meest bespottelijke zaken zoals dat Staatsinvesteringsinstituut waarvan de Coalitiegenoten niet eens op de hoogte waren. Dat is toch al reden voor het kabinet om te vallen. Maar nee, Chan dacht, op hoop van zegen, dat Brunswijk nog wel graag door zou willen regeren. En dat was ook zo. Hij had goed gegokt. En dan heb ik het niet eens over de familie en vrienden die in een spagaat moeten liggen, zich transformeren tot Inktvis, om allerlei baantjes te kunnen bemannen om loon te kunnen innen. Baantjes met zwaarwichtige  salarissen in Raden van commissarissen van Staatsolie en EBS en zo.

En alsof dit nog niet erg genoeg is, laat Chan gewoon duizenden vreemdelingen hier binnen in april van dit jaar en wie weet hoe lang al, tijdens de covid pandemie. Als tegenprestatie voor Campagnesponsoring brengt hij een hele samenleving in gevaar. Tijdens lockdown, want dan zijn we niet op straat. Op 24 april zegt hij hierover in Kal Aaj Aur Kal: “Over bevolkingspolitiek wordt al jaren gesproken. Zijn we in staat met 550.00 mensen Suriname te maken tot een modern land. Nee we hebben te weinig arbeiders, dus we zoeken import qua arbeiders.” Later praat hij anders. “Nu zijn er dingen gebeurd die niet gegaan zijn zoals we in de regering hebben afgesproken. Dit hadden we niet met elkaar afgesproken. Daarom hebben we besloten om per onmiddellijk die vluchten te staken en een grondig onderzoek in te stellen naar beleid, procedures, wat was de bestemming. Was er sprake van toerisme, immigratie, mensenhandel, mensensmokkel?” Ik kan hier maar één ding van zeggen. Hij houdt de boel voor de gek en HIJ LIEGT DAT HIJ BARST. Er landt elke week ongezien een vliegtuig tijdens de lockdown dat honderden mensen uitspuugt? Onmogelijk.

Zijn schoonvader die houtexporteur is  zit in de Stichting Bosbeheer en keurt dus zijn eigen hout en gaat daarna als een gek met de Vliegende Brigade waar hij ook lid van is checken of zijn eigen hout geen smokkelhout is. Over belangenverstrengeling gesproken! En als kersje op de taart wil hij ook nog aan een kleine groep mensen die op oneigenlijke manieren veel grond hebben verkregen(grondhuur), de grond verkopen(grondconversie), zodat ze grootgrondbezitters worden. En anderen die niets in grondhuur hebben, kunnen niets converteren. Ik hoor het hem nog zeggen enkele maanden geleden. ”we gaan aan grondconversie doen, bla bla bla”. Meneer wilde zien of we bij de les waren. Niemand heeft iets gezegd, dus kon hij doorgaan. De wet is bij DNA ingediend en wie is de voorzitter van de commissie grondconversie? JOGI, de man met meer dan 150 ha grond. Corrupter kan het niet. Maar eigenlijk was dit nog maar de inleiding.

Dacht Chan met dit Curiculum Vitae in Nederland te verschijnen en geen schande te krijgen? Als je zo onbeschaamd bent om dit alles tot jouw verworvenheid te maken, snelt je faam je vooruit. Men heeft hem voor erger dan rotte vis uitgescholden in het openbaar. Als volgens sommigen in de samenleving, de mensen die massaal een ontvangst comité hebben gevormd en hem verrot hebben gescholden, uitkeringstrekkers en nietsnutten zijn, wat was dan die journalist op wiens vraag Santokhi geen zinnig antwoord kon geven, (Een Nietsnut?) maar uiteindelijk na aandringen van een ander, hij moest toegeven dat het fout zat met de vriendjespolitiek. De journalist vroeg waarom hij niet naar zijn eigen woorden heeft geluisterd over het niet faciliteren van familie en vrienden toen hij voor de verkiezingen sprak over hoe slecht vriendjespolitiek is.  What a Shame.

En in een andere setting werd hem een vraag doorgespeeld van een Nederlandse zakenman in Suriname. Hier komt het: “Suriname is gebaat bij een kritische houding en begeleiding in plaats van een houding van euforie met zoete broodjes naar elkaar toe, want de MACHTHEBBERS zijn ONVERBETERLIJK in hun gedrag om het land en volk te blijven BEDONDEREN. We kunnen dat nu niet uitwerken hier maar u weet als Surinaamse president heel goed wat daar mee wordt bedoeld en ook dat er weer aanwijzingen schijnen te zijn die daar op duiden. En mijn vraag aan u is:  Wat zijn uw actiepunten om ervoor te zorgen dat dat niet gebeurd, Dank u wel” Hij antwoord met Loslosi en bor bori over investeerders waardoor wij in een slecht daglicht zijn komen te staan. Totaal onbelangrijk!  Mijn punt is dit: Wat is dan die meneer die namens een Nederlandse zakenman in Suriname bovenstaande vernietigende volzin sprak? Ook een nietsnut of een uitkeringstrekker? Chan moet de hand in eigen boezem steken. Hij heeft deze schande  zelf gezocht.

Ondanks alles wat Chan bereikt denkt te hebben, heeft hij zichzelf door zijn gedrag in Suriname, in Nederland te kijk gezet als joker, een poppenkast figuur. Santokhi denkt: Pakken wat ik pakken kan, en niet eens discreet. Nee, geen tijd voor. ‘Straks wordt ik weggejaagd en dan moeten alle papieren die getekend kunnen worden, getekend zijn’. Daarom vertrok hij als een Heer en kwam terug zonder Eer.

CV

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen