dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
3.5
(2)

Is Chan met een Leba getrouwd?

lees ook ...

Fonds voor journalistiek in Suriname biedt onderzoeksmogelij...

Vanaf 15 september heeft de senior journalist Roy Khemradj de Stichting Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname (SSJS) in het leven geroepen. Dit door openstelling van de website www. Fonds- ...

Suriname is finished, Sranan Kaba ! Gisteren is de Suriname energy, oil and Gas Summit geopend in de ballroom van hotel Torarica en er waren leba’s bij aanwezig die het lint vasthielden dat doorgeknipt moest worden.

Voor wie niet weet waar dit over gaat: Volksgeloof zegt dat leba’s geesten zijn die vies zijn omdat ze de weg voor je zouden vrijmaken; ze maken de weg schoon en daardoor zijn zij dan vuil. Maar leba heeft daarom ook de betekenis in de samenleving van vies en slordig zijn. Als er aan je gezegd wordt dat je als een leba doet is het een belediging en als je er als een leba uitziet mag je weten dat je er vreslijk slordig uitziet.

De Surinaamse regering is van kwaad tot erger gegaan. Ze liegen, bedriegen, ze stelen en roven en zij asocieren zich nu met leba’s. Ay boy, kan je lager vallen? Leba’s bij elkaar!

Als je al begint met een plaatsje voor je vrouw te zoeken in de RVC van Staatsolie als je net aanzit en je je er ook niet voor schaamt om met honderdduizenden US Dollars om de ene maand snoepreisjes te maken met staatsgeld; Je schaamt je er ook niet voor om je schoonvader die houtexporteur is in de organisatie te plaatsen die het exporthout moet keuren en hem daarnaast ook te plaatsen in de gang die smokkel moet tegengaan, dan heb je leba manieren.

En wie zijn die leba’s op de foto, is de vraag. Eerlijk gezegd lijkt de linkse leba op de first lady. Ze is altijd haantje of hennetje de voorste, dus dat kan wel zo zijn. We hebben nooit gemerkt dat ze het leba geloof aanhing, maar nu is ze plotseling een leba aanhanger.

Dat er leba’s bij de opening van SEOGS staan slaat echt alles!!! Suriname is al erg diep gezonken en dan ga je als een LEBA VERKLEED het overheids evenement, de Oil and Gas Summit openen in de BALLROOM van HOTEL TORARICA?

Deze regering is nog niet diep genoeg gezonken naar hun zin. Ze moeten steeds dieper zinken, schandelijker zijn en zich belachelijker maken dan ze al waren. Ze beseffen het misschien niet, maar al het geld van de wereld maakt je nog niet tot een beschaafd persoon.

Ze hebben al bewezen dat ze geen greintje beschaving hebben. Ze schamen zich nergens voor: niet voor grof stelen, niet voor liegen dat ze barsten, niet voor broer, neef en kind politiek(het is geen vriendjespolitiek meer), niet voor ernstige belangen verstrengeling, niet voor mensensmokkel, voor niets!

Was het Firstlady MELISSA die als LEBA verkleed was bij dit evenement? Het leek van wel. Als IK maar OPVAL, moet ze hebben gedacht.

Na LEBA-LEBA den KON, na LEBA-LEBA den de, na LEBA-LEBA d’o GWE. Gi den, YEPI NO DE!

 

 

Trish

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnIs Chan met een Leba getrouwd?