dinsdag 31 januari 2023
22.7 C
Paramaribo
6.3 C
Amsterdam
3.8
(4)

NEW SURFIN N.V, VRIENDENCLUB of STAATSBEDRIJF?

lees ook ...

Economische Illusies van valse profeten

Het is opvallend stil bij de monetaire autoriteiten en de beleidsmakers wanneer koersen stijgen en het devaluatiespook ook in 2023 Suriname behekst. Nadat in de media door formele instituten een infla...

Het nieuw opgerichte Investeringsinstituut NEW SURFIN N.V. dat volgens de minister van Financien en Planning een overheidsinstituut is, is nooit in de Raad van ministers besproken en van de vier coalitiepartners was alleen de VHP ervan op de hoogte. En alsof dat niet erg genoeg was, zit diezelfde minister van Financiën samen met de minister van Buitenlandse Zaken in de Raad van Commissarissen van de N.V. Het eigenaardig hierbij is, dat een ‘overheidsbedrijf’ dat buitenlandse investeringen moet aantrekken en dus logischerwijs onder het ministerie van Financiën valt, gecontroleerd wordt door de minister van Financiën en de minister van Buitenlandse zaken die pontificaal hebben plaatsgenomen in het controlerend orgaan van de N.V. En volgens minister Achaibersing van Financiën was er juridisch niets mis met de constructie. Als hij denkt dit volk dat al veel geleden heeft op zo een manier voor de gek te houden moet hij echt vroeger opstaan. Het hele gebeuren zegt veel over hoe de oprichters denken over hun coalitiepartners, de bevolking en over zichzelf. Dat ze niet eens wat gevoel voor zelfbehoud hebben snap ik niet.

Het kan wel zo zijn dat je de grootste egotripper bent, maar daarom juist zou je jouw coalitiepartners die jij hard nodig hebt, niet tegen de schenen willen schoppen lijkt mij. Het schijnt mij ook toe dat de bevolking door deze domme gasten(den leri ma den don!) als domme massa wordt gezien. Wat ze in gedachten moeten houden is, dat deze massa, dom of slim, hen daar heeft geplaatst. En ten derde snap ik niet dat een weldenkend en geschoold mens zo een ‘grove’ grap denkt uit te kunnen halen zonder betrapt te worden. Het is als ongezien staan pissen vanaf de toren van Financiën. Minister Achaibersing van Financiën en  collega  Ramdin van Buitenlandse Zaken die in de Raad van Commissarissen van de N.V. zitten hebben zichzelf te kijk gezet. Achaibersing heeft vast verstand van Financiën en misschien ook wel van Planning, maar van een samenleving en hoe die in elkaar zit heeft hij geen kaas gegeten. Komt hij met een leugen dat New Surfin N.V. een Staatsbedrijf is. Wie denkt hij dat hij voor de gek houdt? Minister zijn vereist meer skills dan een graad in Financiën alleen. En van Albert Ramdin had ik zo een egotripperij helemaal niet verwacht. Van een diplomaat wordt er diplomatisch gedrag verwacht, of niet soms? Het is ook niet zo dat wanneer jij als een struisvogel doet alsof er geen vuiltje aan de lucht is, dat niemand de bui ziet hangen! ‘We doen wat ons zint, laten de bui over ons  heen komen en straks praat niemand er meer over’, is hun adagium. Eens gaat dat mis!

Ik begrijp wel dat de Coalitiepartijen ABOP, de NPS en de PL niet uit de coalitie gaan om deze gemene streek. Want in wiens handen laten ze het land dan? Het volk heeft voor deze partijen en de VHP  gekozen. Maar Chan en zijn VHP moeten er rekening mee houden geen dingen te doen of toe te laten die onwettig en onmaatschappelijk zijn en getuigen van totale minachting van de coalitiepartners en de bevolking die jouw op die plaats hebben gebracht. Als Chan denkt dat hij bepaalde beslissingen kan laten in handen van Achaibersing en Ramdin heeft hij het mis. Laten zij hun werk doen: Calculaties, Planning en Buitenlandse betrekkingen. En deal jij, ja jij Chandrikapersad Santokhi, met jouw coalitiepartners en de bevolking, zodat we nog minimaal vier gelukkige jaren mogen beleven onder een Santokhi-Brunswijk regering.

CV

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnNEW SURFIN N.V, VRIENDENCLUB of STAATSBEDRIJF?