Suriname ALTIJD Dichtbij

column

Imago SLM geschaad

Geplaatst

op

Img A43b4e45c60a 1

Het toetreden van Mangre tot de SLM zorgt voor schade aan het imago van Suriname’s enige carrier. Mangre die zich opgewerkt heeft tot leerkracht en nu als vakbondsvrouw optreedt voegt niks toe aan de dienstverlening van de SLM. Haar aanwezigheid kan alleen maar tot meer fricties leiden omdat ze de bagage en de attitude niet heeft om in een dergelijk bedrijf te functioneren.

De financieel zwakke SLM heeft ‘t zwaar te voorduren. Door sabotage van luchtvaarautoriteiten staat Suriname’s enige vliegtuig al weken aan de grond. Vliegmaatschappij Tui en de KLM vissen al geruime tijd in dezelfde vijver. Andere problemen zijn de aanwezigheid van een directeur….. die niet meer welkom was bij de SLM. Als we dure srd’s en dollar’s uitgeven verwachten we kwaliteit en een uitstekende dienstverlening.

Mevrouw Mangre heeft misschien andere kwaliteiten maar het runnen van een luchtvaartmaatschappij is andere koek. Het SLM personeel moet het stellen met een directeur die ze door de strot geduwd is en daarbij komt mevrouw Mangre die niets zal bijdragen aan het vertrouwen in de SLM.

We hebben allemaal ervaring met overboekingen, vertraagde vluchten, vliegtuigen die niet op tijd vertrekken en ga zo maar door. Mevrouw Mangre van wie we de antecedenten kennen zal de concurrentie positie van de SLM alleen maar verder verzwakken.

Annakee Westerlo

15 Reacties
15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Benito
zondag 16 augustus 2020 18:24

En dit begrijp ik niet. Als je zo negatief begint zal je ook erin blijven hangen totdat je erin verzinkt. Waarom niet een neutrale houding aannemen ten opzichte van deze mevrouw. Geef haar de ruimte en tijd. Werk samen met haar, ondersteun elkaar waar nodig is. Maar ga niet afkraken. Dit is weer heel jammer om zo een vooroordeel klaar te hebben binnen een paar weken tijd, liever geen vooroordelen maar coöperatie. De negatieve houding en gedrag van de meeste Surinamers zal Suriname echt niet goed. Pas je houding, gedrag en manier van denken(positief) aan. En haal met oprecht het… Lees verder »

mohamed ben salah
zondag 16 augustus 2020 21:33

Jammer voor zo’n mooie maatschappij langzaam zakt deze airline dieper in de moeras. Klm en tui lachen zich dood……spijtig

Lesje
zondag 16 augustus 2020 22:45

Kunnen KLM en SLM niet weer samen werken. Gewoon eerlijk delen. Soms heb je elkaar nodig en Suriname kan zijn voordeel uit halen door samen te gaan werken met een partner zoals KLM AIR FRANCE…

Kappel
maandag 17 augustus 2020 01:15

Culturu.com brengt eenzijdige niet-objective misleidende journalistiek naar buiten die slechts op een mening of eenzijdig en achterdochtig denken blijken gebasseerd te zijn. Lijkt meer op een column om een mening naar buiten te brengen en opruiend te doen om de samenleving op een andere spoor te brengen. Van de weinige artikelen die ze publiceren lijken allen provocerend en op vooroordelen gebasseerd te zijn. Riool journalistiek word het genoemd dacht ik. Een medium dient neutraal en objectief zijn artikelen te onderbouwen en geen uit de lucht gegrepen aannames en eigen conclusies te trekken.

Chane
maandag 17 augustus 2020 01:26

Ik ben persoonlijk diep teleurgesteld gesteld in deze vrouw. Ze zat in de DNA vergadering toen de VP, het assembleelid Jones op zijn plaats heeft gezet omdat hij twee neven beroepen uit oefent naast zijn functie als DNA lid. Mw Mangre weet dat een neven beroep niet is toegestaan of dat men eraan werkt om het af te schaffen. Ze geeft aan dat ze prodeo haar krachten wilde inzetten om de SLM uit de problemen te halen. Flauwekul. Want ze zou wel genieten van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Ik zie de handeling van deze jonge opvoedkundige vrouw als hebzucht, machtzucht en… Lees verder »

Deneon
maandag 17 augustus 2020 11:42

Welke amateur heeft deze eenzijdig denkende tekst geplaatst? Ga het volk verder in het negatieve ophitsen.. Heel jammer culturu.com!

Hoe verder omlaag en corrupter kon SLM gaan? Respect voor mevr Mangre dat zij zich in deze shit nestelt. Resultaten komen er niet meteen. Er moet daar heel wat opgeruimt en geloosd worden, en opnieuw opgebouwd worden voordat je een stijgende lijn zal zien.
Mijn advies aan ons volk is om neutraler te denken en niet bevooroordelend. We zien allemaal dat het dit mooie land niet vooruit brengt. Geef elkaar een kans, wees eerlijk, positief en liefdevol.

Maldeuwsing
maandag 17 augustus 2020 13:40

we wachten het af. hopelijk kan deze mevrouw bewijzen dat de schijver of schrijfster zich heeft vergist in deze opbouwende kritiek. ze is nu op een plaats waar iedereen haar fuctioneren zal beoordelen en ja, ze verdiend de voordeel van de twijfel door zich te gaan bewijzen.

Cicero
dinsdag 18 augustus 2020 01:34

Dit is mosterd na de maaltijd. De dame heeft zich al lang teruggetrokken.

Ik zou me eerder druk maken over Rusland in de rvc van EBS!!!!

Kappel
dinsdag 18 augustus 2020 02:40

Niveauloze medium….bevooroordeeld en domme conclusies. Conclusies getrokken van haar kunde op basis waarvan? RVC runt het bedrijf niet, zelfs dat weet de schrijver niet.

Aal
dinsdag 18 augustus 2020 10:39

Waarom gebeurt de vervanging van personen vaak door de zelfde bevolkingsgroep van de president?

Mark
dinsdag 18 augustus 2020 11:21

Ze regeren toch. Bouterse had Hindoestanen en creolen verdeeld op posten toch ging het fout misschien moeten Javanen en indianen het dien 🤣😅😃

Dagga
woensdag 19 augustus 2020 08:12

Ruimte en tijd kan je niet geven aan mensen die in de regering zitten, Ruimte en tijd wel geven aan de nieuw gekozen leden van de dna. Ruimte en tijd kan je niet geven aan dna leden die maar een lo of ulo school hebben doorlopen. Ruimte en tijd kan je niet geven aan leden van het dna die daar ,met 2 petten op,zitten. Dit zelfde ding is voorzitter van die leraren bonden, hoe moet het de regering verdedigen als er een verschil van inzicht of wat voor verschil dan ook is met de onderwijsgevenden. In dna kan men niet… Lees verder »

Frantz
donderdag 20 augustus 2020 18:43

Waarom laat Chan deze mevrouw niet in een lagere functie werken en later pas kijken of ze de kwaliteiten heeft om de kar te trekken. Kan Bravo deze benoeming niet ongedaan maken.

Session
vrijdag 21 augustus 2020 11:21

We woude andere regering. It’s only the face change. Hahaha . Dan nu wie is goed . Haha

Grietjie
zondag 23 augustus 2020 22:21

Benito, Kappel, Deneon is dezelfde persoon. Familie van Mangre?
Gewoon internet trollen.Advertentie

column

Als nepotisme Suriname redt, ben ik ervoor!

Geplaatst

op

Nepotisme N

De vriendjespolitiek binnen de regering stoort de meeste Surinamers mateloos. Wij hebben van alles meegemaakt op dit gebied, maar nog nooit heeft een president zijn echtgenote op verschillende belangrijke posten geplaatst, betaald of onbetaald. Het gaat hier niet alleen om het geld, maar ook om invloed en macht en om het feit dat je maar 1 persoon bent met twee handen en 1 hoofd. Maar je wil Ba’anansi ‘spelen’ met acht armen. Op zo een manier kan  dictatorschap op een stiekeme manier de natie binnen gebracht worden.  Nu beschuldig ik Chan niet van dictatoriale neigingen, maar ik probeer de zaak van meerdere kanten te bekijken. Het kan namelijk ook zijn dat Chan mensen die dicht bij hem zijn op cruciale posten plaatst omdat hij de huidige Surinaamse situatie als een noodsituatie bekijkt. Vooral  vanuit een traditioneel standpunt bekeken is dat gewoonte bij vertrouwelijke zaken en helemaal in een crisissituatie als van Suriname.

In dat licht bekeken is het volgende minder absurd dan het leek, want het (b)lijkt nu dat niet alleen ‘Me Lissa’ geaccommodeerd wordt, maar ook familie en aangetrouwde familieleden. Dat wordt tenminste gesuggereerd in een ‘ingezonden stuk (Zie foto) op een facebookpagina die misstanden aan de kaak stelt. Er is trouwens niets nieuws onder de zon. Nam ene Dora van Dijk van het onafhankelijk kiesbureau niet haar eigen familie in dienst onder de vorige regering? En op klachten uit de Samenleving werd van overheidswege geantwoord dat ze mensen die zij vertrouwde, in dienst mocht nemen.

Maar om terug te komen op ‘Me Lissa’: Is ze gewoon heersend, aandachtsgeil, machtsdronken of geldzuchtig zoals boze tongen beweren? Heeft haar man, Chan een door haar  speciaal geprepareerde pap gegeten of heeft hij last van verlatingsangst zoals onder andere zijn zoon veronderstelde en die volgens eigen zeggen, zelf ook geaccommodeerd is geworden. Weten zullen we het misschien nooit, maar dat Chan in de taak die hij op zich heeft genomen vertrouwenspersonen rond zich wil hebben is meer dan begrijpelijk, want van zijn directe familie moet hij het duidelijk niet hebben.

Ik vind al deze benoemingen binnen de (extended) family  van de President helemaal niet goed. Maar ik zit zo in spanning te wachten op het herrijzen van Suriname uit de grote economische chaos en het  mega financieel gat dat de vorige regering ons heeft nagelaten, dat ik me echt niet al te druk maak over nepotisme. We hadden Regering Bouterse ‘nog vijf’ gegund en kijk hoe ze er mee om zijn gegaan. Banken werden beroofd door diegenen die daarover moesten waken en hun opdrachtgevers aan de top waren de helers. En dat is nog maar het topje van de ijsberg.  Laat Santokhi de kans krijgen Suriname te redden uit dit   mega financieel gat. Gun hem zijn vijf! Hij en zijn Melissa  zullen er meer dan keihard voor moeten werken.  –

culturu.com  –  Christa Sluisdom

 

 

Lees verder

column

Surinamers Pittbull terriers

Geplaatst

op

Polish 20200926 101313732

 

De tweede aanpassing van de brandstofprijs binnen enkele weken tijd, heeft de Surinaamse gemoederen flink in beroering gebracht. Voor velen kwam deze tweede verhoging die in het kielzog kwam van de officiële depreciatie van de Surinaamse dollar, als een donderslag bij heldere hemel. Het ging om een verhoging van meer dan SRD 3 per liter brandstof. Vele burgers vonden dit teveel en klaagden dit niet te kunnen betalen. Suriname’s activist en ‘angry young man no 1, Pakkitow, riep op tot protest op het onafhankelijkheidsplein tegen deze verhoging. Hij vond, dat als de bevolking offers moet brengen, de top van het land ook moest inleveren.

Al deze klaagzangen riepen weer reacties op waarvan één kwam van een uitbater van pompstations, Roy Boedhoe. “Als je geen geld hebt, moet je geen auto rijden”, zei hij in een interview. Dit was olie op het vuur van de burgers die zich door de verhoogde olieprijs benadeeld voelden. Roy Boedhoe werd op sociale media geroosterd. De aardigste reactie was: waar bemoeit hij zich mee? Een andere reactie die van meerdere personen kwam was: Hij leeft van brandstofverkoop.  Hoe kan hij zoiets zeggen? Een ander voegde eraan toe: Een auto is geen luxe en weer een ander: cancel Boedoem. Er werd ook, waarschijnlijk uit pure frustratie zelfs gevraagd naar de verbljjfplaats van zijn nek. Er kwam ook een serieus uitziende oproep om niet meer bij zijn bedrijven te tanken die luidde: “Ik tank NIET bij Boedhoe, U ook NIET toch?”. Sociale media stonden en staan nóg steeds bol van verontwaardiging over Boedhoe’s uitspraak.

Surinamers waren tot de verkiezingen een verdraagzaam, volgzaam en zelfs dociel volkje. Het leek haast alsof zij  tien jaar lang in een semi- vegetatieve staat verkeerden.  Je kon veel met ze doen en van alles tegen ze zeggen. Men ageerde nergens tegen. Je hoorde meestal  alleen een vermoeid: “Als ik niet werk eet ik niet”. En daar bleef het bij. Maar sinds het tellen van de stemmen na de verkiezingen in het NIS toen Pakkitow en anderen daar als waakhonden over onze stemmen waakten is er iets veranderd in Surinamers.

Komt het door pitbull Pakkitow dat Surinamers zich plots geen knollen voor citroenen laten verkopen? Of heeft Bouta al die bijvoeglijke naamworden die vóór ‘volkje’ staan meegenomen bij zijn afgang of….is de pap waarmee hij Surinamers tien jaar lang in slaap heeft gesust, uitgewerkt? Weten zullen we het waarschijnlijk nooit. Maar één ding staat vast. Als je Surinamers nu na de verkiezingen ‘A’ zegt, krijg je het hele alfabet over je heen. En Als je ‘B’ durft te zeggen, roosteren ze je. Bij ‘C’ ben je gelijk de grond en niet meer aanspreekbaar. En het geval van Roy Boedhoe is daar alleen maar een voorbeeld van. De regering en iedere publieke figuur in Suriname loopt vandaag aan de dag op eieren. De nieuwe mondigheid van mijn volksgenoten duizelt me. –  Christa Sluisdom

Lees verder

Meest gelezen