vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(1)

‘IKBeN’, vergeet onze allerjongsten niet!

lees ook ...

Koning Willem-Alexander, wij willen pardon van u zelf horen!...

Nederland wil 19 december aanstaande excuses komen aanbieden voor de slavernij die 300 jaren heeft geduurd, waarbij de slaven die vrijkwamen in 1863, hun bedbedbedovergrootouders ook in slavernij ware...

Het pilotproject ‘Case Management- en doorverwijssysteem ‘Integraal Kinderbeschermingsnetwerk in Suriname(IKBeN)’ voor kinderen van 0 tot 17 jaar waarover er vandaag een artikel  in Culturu staat, moet in de praktijk nog blijken te werken. Is er werkelijk voldoende maatschappelijke en psychologische begeleiding en op maat gesneden opvang voor kinderen die dat nodig hebben?

Een mooie vraag daarbij is of het Lotjeshuis, het enige tehuis voor verwaarloosde en ondervoede kinderen onder de zes jaar, die al jaren bijzonder werk verricht, wel op tijd financieel ondersteund en gecontroleerd wordt? Is er wel een diëtist of andere deskundige op het gebied van voeding van baby’s, peuters en kleuters daar TER PLAATSE aanwezig? En niet alleen een vodje papier met voedingsrichtlijnen, maar iemand die toezicht houdt op de voeding van de peuters en kleuters zodat die aansterken en daar niet juist ondervoedt raken! Het tehuis is er(ter herhaling), specifiek voor ondervoede kleintjes om bij gevoed te worden. Ik mag hopen dat dit alles in het programma van (IKBeN) zit, anders hebben ze de plank behoorlijk misgeslagen, want op deze jonge leeftijd worden de hersenen van onze allerjongsten door goede voeding gevormd.

Daarnaast zijn onze tieners ook een kwetsbare groep. Zijn er door de overheid opgezette en gecontroleerde tehuizen voor kinderen met specifieke problemen?  Het tehuis voor moeilijk opvoedbare meisjes, ‘Mi Abri’ dat tientallen jaren geleden werd opgeheven, diende een goed doel evenals het tehuis voor moeilijk opvoedbare jongens ‘Koela’. Al deze jaren zijn vele van onze jongeren met problemen aan zichzelf overgeleverd tot ze in de OPA DOELIE jeugdgevangenis belandden of slachtoffer werden van Pooiers. Het geld van UNICEF zal hopelijk een positieve bijdrage leveren aan het oplossen van deze problemen. Het is te hopen dat dit pleidooi voor goede OPVANG en CONTRÔLE, de juiste personen bereikt!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumn'IKBeN', vergeet onze allerjongsten niet!