woensdag 21 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
0
(0)

“Ik DENK, dus ik ben’’

lees ook ...

Het alternatief voor deze regering vind je door anders te ki...

Wij horen regelmatig de vraag: wat is het alternatief? De armoe in het antwoord verlamd elke discussie in Suriname over hoe het land verder te krijgen. Kennelijk is iedereen doordrongen dat het armoed...

Woensdag 13 december 2023 diende DENK-leider Stephan van Baarle in het Nederlandse parlement twee moties in over de islam.

Bij de eerste motie vraagt Van Baarle aan de Kamer om uit te spreken dat ‘de islam een te respecteren godsdienst is, de (grond)rechten van Nederlandse moslims dienen te worden geëerbiedigd en dat het onacceptabel is om de islam te betitelen als een kwaadaardige ideologie’. Maar deze motie is verworpen door een krappe Kamermeerderheid.

Bij de tweede motie stelt Van Baarle voor om uit te spreken dat ‘de anti-islamvoorstellen van de PVV nooit mogen worden uitgevoerd’. Hij wil onder meer dat moskeeën worden gerespecteerd, er nooit ene hoofddoekverbod zal komen in overheidsgebouwen, en dat “‘minder islam in Nederland’ nooit tot beleidsdoel mag worden gemaakt”. Maar ook deze motie heeft het niet gehaald. Een ruime Kamermeerderheid stemt tegen.

Bron: NieuwRechts d.d. 14 december 2023.

Ik, AJ, DENK dat de moties van Van Baarle misschien kans van slagen zou hebben als hij in de moties het volgende zou hebben vermeld.

Elk jaar publiceert Stichting Open Doors een lijst van 50 landen waar christenen het zwaarst worden vervolgd. Van de 50 landen is 75 procent moslimlanden. Dat wil indirect zeggen:

– dat moslims het christendom niet respecteren;

– dat moslims de (grond)rechten van christenen niet eerbiedigen;

– dat moslims het christendom zien als een ‘’kwaadaardige ideologie’’;

– dat kerken niet worden gerespecteerd;

– dat minder christendom in moslimlanden een beleidsdoel is.

Heeft de heer Van Baarle voornoemd het ooit opgenomen voor de vervolgde christenen in moslimlanden?

De top-tien landen christenvervolging 2022 waren: Afghanistan; Noord-Korea; Somalië; Libië; Jemen; Eritrea; Nigeria; Pakistan; Iran en India.

Ingezonden :  Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumn"Ik DENK, dus ik ben’’