maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(1)

‘I have a dream’ versus ‘I have a nightmare’

lees ook ...

NDP is in een spagaat en verdacht tam met een doppie pistool...

Valt het niet op dat NDP zo tam is terwijl de VHP al jaren op ze beukt over wanbeleid, wanpraktijken, malversaties en corrupties door de NDP. Het valt erg op dat zelfs NDPer’s zich beginnen af te vrag...

I Have a Dream 

I Have a Dream (Ik heb een droom) is de titel van een beroemde rede die Martin Luther King hield op 28 augustus 1963. De rede hield hij voor een publiek van meer dan 200.000 mensen ter gelegenheid van de protestmars naar Washington die die dag in de stad was aangekomen. Met de mars wilde de Amerikaanse burgerrechtenbeweging de weg vrijmaken voor meer arbeidsplaatsen, vrijheid en gelijkheid, in het bijzonder voor de Afro-Amerikanen in de Verenigde Staten.  Bron: Wikipedia

I have a nightmare (1)

 Ongeveer 2627 jaar geleden kreeg koning Nebukadnezar van het Babylonische Rijk een verschrikkelijke nachtmerrie. De koning zag in een droom een schrikwekkend, angstaanjagend groot beeld, bestaande uit vier delen:
a. Hoofd van goud.
b. Borst en armen van zilver.
c. Buik en heupen van koper.
d. Benen van ijzer, en voeten van ijzer met klei vermengd.

Plotseling viel er uit de hemel – dus van Godswege – een steen op voornoemd beeld, dat compleet werd verbrijzeld. Maar met de steen zelf gebeurde niets, integendeel groeide de steen tot een grote berg die de gehele aarde vulde.  Bron: Het Oude Testament, Daniël 2:31-45.

De hierboven genoemde vier delen stellen vier rijken voor:
– Gouden hoofd: het Babylonische Rijk
– Zilveren borst en armen: het Medo-Perzische Rijk
– Bronzen buik en heupen: het Grieks-Macedonische Rijk
– IJzeren benen, en voeten van ijzer met klei vermengd: het Oost- en West-Romeinse Rijk.

De steen stelt voor het Islamitische Rijk (Rijk Gods/Koninkrijk Gods), dat plotseling op het wereldtoneel verschijnt. Zoals de Islam het Perzische Rijk en het Oost-Romeinse Rijk ten val bracht, zo zal de Islam met de actieve hulp van de Linkse Kerk (Woko Haram) de €U ten val brengen.

Rutte waarschuwt EU voor val zoals Romeins Rijk

Het Romeinse Rijk viel uit elkaar doordat de grenzen niet goed werden beschermd, dus de Europese Unie moet de grenzen beter gaan bewaken. Tegen de Financial Times zei de premier dat de EU hetzelfde lot wacht als het Romeinse Rijk als het de ‘massale toestroom’ uit het Midden-Oosten en Centraal-Azië niet weet in te dammen. “Zoals we allemaal weten van het Romeinse Rijk: grote rijken storten in als de grenzen niet goed worden beschermd”, zei Rutte. “Dus het is echt een dringende noodzaak dat dit wordt opgepakt.”

Het is niet de eerste keer dat Rutte de vergelijking met het Romeinse Rijk maakt. In een Kamerdebat over de vluchtelingencrisis op 14 oktober 2015 liet hij zich in soortgelijke bewoordingen uit.  Bron: RTL nieuws d.d. 27 november 2015.  

I have a nightmare (2)

“In zijn ‘State of the Union’ heeft scheidend Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker gepleit voor een EU-superstaat met meer bevoegdheden. Ook wenst hij dat meer landen toetreden. Volgens PVV-leider Geert Wilders is die natte droom van Juncker een nachtmerrie voor Nederland.” (Bron: TPO.nl d.d. 13/9/2017)

Juncker heeft ‘geëjaculeerd’, zijn natte droom is niet alleen een nachtmerrie voor Nederland, maar ook voor geheel €Uropa.

George Bernard Shaw (1856-1950), Iers toneelschrijver, socialist en theatercriticus: ”Als er een religie is die over Engeland, nee over Europa kan overheersen in de komende honderd jaar (1950-2050), dan zou het de Islam kunnen zijn.”

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumn‘I have a dream’ versus ‘I have a nightmare’