woensdag 27 september 2023
32.9 C
Paramaribo
22.6 C
Amsterdam
5
(2)

Hoe weten wij dat Belfort niet een tweede Santokhi is die straks leeg blijkt te zijn

lees ook ...

Noodkreet

Suriname bevindt zich in een heel belabberde situatie en heel veel mensen in het land doen alsof ze slapen! Ook het overgrote deel van de Surinaamse diaspora staat erbij en kijkt ernaar! Alleen bin...

Belfort klaagt aan een stuk door, in elk interview. Hij herhaalt wat al overal door anderen al gezegd is. Wat is dan de toegevoegde waarde van Belfort? De regering luistert niet naar hem. Hij komt met niks nieuws.

De vraag is hoe ernstig is dit of doe ik hem tekort? Is hij de nieuwe Santokhi die straks net zo leeg blijkt te zijn? De sleutel van deze vraag ligt nu wel in zijn handen. Het volk moet niemand meer op voorhand omarmen. Leveren, en wel boter bij de vis.

De loer van Santokhi

In aanloop naar de verkiezingen heeft Santokhi flink afgegeven op de NDP en de regering. Het klonk als muziek in de oren van heleboel Surinamers. Men was deels NDP moe en zat en Santokhi maakte daar handig en sluw misbruik van. Naast het klagen en afgeven op de regering vertelde Santokhi ook veel over zijn plannen en ideeën en niemand die doorvroeg want hij was al “heilig” verklaard alleen en enkel omdat hij antiregering was. Dat was toen voldoende voor Surinamers om acceptabel en gekwalificeerd te zijn om de potentiële president te zijn. Nu achteraf, blijkt dat al die plannen en ideeën van Santokhi sprookjes en lege hulzen waren en in sommige gevallen zelfs regelrechte leugens waren die verpakt verkocht werden als plannen en visie. En nu zit het volk met gebakken peren, met een kat – oeps bedoel een olifant – in een zak. Het volk is dus medeschuldig aan de belazerij want niemand nam de tijd en moeite om Santokhi door te vragen naar inhoud en om zijn verhalen te analyseren en te beoordelen. De verblinding door een afkeer aan de NDP was voldoende voor het volk om aan elke dorpsgek die geen NDP was de sleutel van het land te geven.

Nu komt de vraag of het volk wel iets geleerd heeft van deze blunder en idioterie van verblind de dorpsgek in de armen sluiten? Hoe zal het volk zich weren tegen de volgende dorpsgek die de boel met rookgordijnen voor de gek gaat houden? De enige garantie om dit niet nog een keer mee te maken is dat elke leider op voorhand flink doorgevraagd wordt op zijn visie voor het land. Hoe gaat hij/zij ontwikkeling brengen. Laat die politicus goed onderbouwd ruim (!!!) op tijd en dat is nu en niet later, zijn/haar visie en plannen met de samenleving delen zodat de samenleving in voldoende rust de plannen kan laten bezinken om dan door te kunnen vragen.

Lees in dit verband wat van een politieke leider verwacht “Lood om oud ijzer door visieloosheid en middelmaat bij Surinaamse politici wordt” https://www.srherald.com/ingezonden/2023/07/06/lood-om-oud-ijzer-door-visieloosheid-en-middelmaat-bij-surinaamse-politici/

Terug naar Belfort

Zonder Belfort te kort te willen doen lijkt mij de vraag reëel en redelijk namelijk hoe gaan wij weten of Belfort niet net zo “leeg” is als Santokhi want Belfort deelt tot nu toe nooit zijn visie op ontwikkeling van het land. Hij klaagt, zeer terecht. Hij heeft veel kritiek op de regering, zeer terecht. Trouwens wie niet? Iedereen zo langzamerhand toch. Okay op de diehard VHP’ers na iedereen.

Het gevaar dat op de loer ligt is dat de klaagzang van Belfort nu bij iedereen weer als muziek in de oren klinkt want iedereen is de regering zat. Hier gebeurt dus hetzelfde als toen Santokhi klaagde. Niemand vraagt Belfort door wat hij dan gaat doen. Niemand vraagt naar zijn visie voor de ontwikkeling van het land. En zie hier de herhaling van zetten. Gaat het volk als een ezel nu voor de tweede keer aan dezelfde steen stoten? Belfort daarentegen neemt niet de moeite en tijd om zijn visie op de ontwikkeling van het land te delen. Hij gebruikt al zijn “airtime” om te klagen, de klaagzang op te zetten en mee te deinen op de emotie in de samenleving. En hier zie ik een bewijs van mijn gezonde wantrouwen dat Belfort een nieuwe Santokhi kan blijken te zijn want hoe serieus is hij met het land? Is hij niet met zijn eigen ego bezig? Waarom neemt hij niet net zoveel tijd en moeite om naast het klagen ook te vertellen WAT zijn visie voor het land is, HOE hij de visie gaat realiseren als hij de sleutel van het land krijgt, met WIE hij het gaat doen en welke DOELEN zullen dan gerealiseerd worden en WANNEER er resultaten zichtbaar zullen zijn.

Hij heeft ambitie om president te worden dus moet hij al nagedacht hebben. Als hij het nog niet weet dan is hij zeker de nieuwe Santokhi. Hij had al voor 2020 de droom gehad dat hij president gaat worden, dus hij moest allang zijn visie klaar hebben.

De media zijn misschien ook erg gemakzuchtig en sensatiebelust want bij alle incidenten wordt Belfort van stal gehaald om dunnetjes over te doen op wat iedereen al weet. Belfort wordt zelden doorgevraagd en Belfort neemt zelf niet het initiatief om te vertellen hoe hij de ontwikkeling van het land ziet. Hij komt ook zelden tot nooit met een analyse van een probleem dat nog niet breed is besproken en uitgekauwd. Hij analyseert en bespreekt niet de onbelichte zaken. Is dit een veeg teken? Is dit een teken van zijn kwaliteit of gemakzucht?

Media

Nogmaals om hem niet onaangenaam te zijn maar wij, het volk, zijn gewaarschuwd door de misleiding door Santokhi en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dus bij deze de oproep aan Belfort om nu met inhoud te komen. De tijd dat Surinaamse politici zich kunnen profileren door op de ander af te geven is voorbij, na de foute ervaring met Santokhi moet het definitief voorbij zijn.

Iedereen die een leidersrol wil en vooral President wil worden moet (1) Ontwikkelingsvisie, (2) Maatschappijvisie en (3) Leiderschapsvisie tonen en laten zien en dat goed onderbouwd laten zien. Geen vage proza’s en sjabloon teksten maar SMART gemaakte visie. En die politieke leider moet nogmaals NU ermee komen en NIET kort voor de verkiezingen. Als die politicus NU niet wilt vertellen dan is dat ook een teken van onbetrouwbaarheid immers als je het volk dat zo lang, 50 jaar lang !, getergd is niet serieus neemt dan ben je per definitie niet geschikt voor de rol van President.

Ingezonden: Hikmat Mahawat Khan

Noot: bovenstaande geldt niet alleen voor Belfort maar voor alle politieke leiders, dus ze zijn nu bij deze ook geïnformeerd. Hun beurt om onder het vergrootglas te komen komt nog.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnHoe weten wij dat Belfort niet een tweede Santokhi is die straks leeg blijkt te zijn