maandag 25 september 2023
34.4 C
Paramaribo
19.3 C
Amsterdam
5
(2)

Heeft de VHP een “monster” gecreëerd?

lees ook ...

Noodkreet

Suriname bevindt zich in een heel belabberde situatie en heel veel mensen in het land doen alsof ze slapen! Ook het overgrote deel van de Surinaamse diaspora staat erbij en kijkt ernaar! Alleen bin...

De VP heeft weer dreigende taal laten horen. Is het dit keer niet het C-hof of individuen, dan is het de gehele Staat Suriname inclusief de inwoners. Want meneer laat zich niet oppakken. Van het OM hoeven we duidelijk niet veel te verwachten. Er worden zo weinig (corruptie) zaken opgelost, Suriname is de volgende narco staat.

Het korte antwoord op de hierboven gestelde vraag is Nee. Voordat de vp deelnam in de regering, had hij al heel wat op zijn rapsheet, zoals de Amerikanen zouden zeggen. Hij stond en staat internationaal gesignaleerd, buiten al dat hij in Su heeft gedaan (en misschien nog doet).

Hij is de voorzitter van Abop, wet en regelgeving, ook al zijn ze overtreden, hij mag niet opgepakt worden. Wat dat betreft komt dit bekend voor, zijn voormalige baas. Als dat zo is zal het de komende tientallen jaren niet goed gaan met Suriname. Hebben we niet geleerd van de vorige figuren? Ook moeten we de faciliteerder niet vergeten, mensen die het mogelijk maken dat deze figuren hun gang kunnen gaan. In andere landen zien we dagelijks hoe fout het kan aflopen; Ecuador, Haïti, Niger, enz.

Democratie met recht en regel voor een ieder komt niet zelf tot stand. De wil van het volk moet worden doorgezet want zij zullen de prijs betalen alsook de vruchten van plukken. Als je kijkt naar de verrijking die plaatsvindt, denk aan de kwik zwembaden en nu ook cyaankali gebruik, dan houdt je je hart vast. De vele grond, hout, goud vergunningen maken enkelen in Suriname heel rijk en met name alle binnenlandbewoners betalen de prijs. Dat de Chinezen het nu erger hebben gemaakt met cyaankali zegt genoeg. Zij geven niet om een leven meer of minder, ze willen bijvoorbeeld niet akkoord gaan met herschikking van de lening.

Het lange antwoord op de eerder gestelde vraag is lastiger. Immers heeft de VHP er wel voor gezorgd dat deze partijen en voorzitter in de top van de regering kunnen doen en laten wat ze willen. Friends & family, daar maken alle partijen zich schuldig aan. Bronto die over de scheef gaat door journalisten te intimideren, wie/ wat volgt. Zo houden alle partijen in de regering elkaar de hand boven het hoofd. Het ambt van president was al besmeurd (DDB), nu ook van vz DNA en vp. Dit kun je niet meer terugdraaien, de geschiedenis is geschreven. En als je deze figuren die geen grenzen kennen niet mag oppakken, dan ben je geen rechtsstaat. De uitstroom van goede mensen die het beste voorhebben met Suriname neemt alleen maar toe. Het effect van rampzalig bestuur is niet gering. De vhp heeft dan misschien niet het “monster” gecreëerd maar heeft het wel gefaciliteerd. En dat is misschien wel erger. Wat je zelf creëert kun je ook weer stoppen. Maar als de djini uit de fles is, gaat ie er moeilijk weer in. Van bankrover, bedreiger, JC leider, voorzitter DNA, en VP tot koning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnHeeft de VHP een “monster” gecreëerd?