zondag 26 mei 2024
28 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Hebben wij in mei 2020 het paard van Troje binnengehaald? 

lees ook ...

Nog 1 jaar tot de volgende verkiezingen

De regering van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in Suriname is inmiddels vier jaar aan de macht, met nog één jaar te gaan voor de volgende verkiezingen. Santokhi’s regering, ...

De Fist Lady blijkt ook overal een hand of een vuist in te hebben, want Kakafowru( de gevluchte SLM directeur) heeft haar naam genoemd.

Chander ga je schamen, nadat je je functie hebt neergelegd of nadat het je uit  handen is gerukt. Ga je zitten schamen, diep en uitgebreid, ver weg en niet in het openbaar, want van jullie openbaar optreden krijgt de bevolking vreselijke plaatsvervangende schaamte, of eigenlijk bijna fyofyo*. Ga je zitten schamen omdat je Desie hebt overtroffen in diefstal en mismanagement, wat eigenlijk gewoon non-management is of zelfs het omgekeerde: het fundament onder de instituten uitgraven.

Ga je schamen, omdat onder jouw bewind overheidsbedrijven vanuit de hoogste regionen; de directie en de RvC’s, werden kaalgevreten, getorpedeerd, kapotgemaakt. Schaam jezelf weg omdat je Prenobe hebt laten aanhouden en hem alle functies hebt ontnomen die je hem zelf gegeven hebt om wat voor asociale en egocentrische reden dan ook. Schaam je gewoon kapot, omdat je alleen maar denkt aan geld bij elkaar schrapen en niet aan de opbouw van dit land.

De EBS is van binnenuit verder kapotgemaakt of eigenlijk van bovenuit! Schaam je weg! Leyo B. aan de top bij de EBS heeft vijf betaalde banen die hij niet in kan vullen, maar waar hij gewoon voor betaald krijgt en het toch nog presteert te frauderen. Dat onderzoek is nog gaande. En als hem wordt gevraagd de banen, lees salarissen in te leveren, noemt hij als een klikkespaan van de lagere school, direct een naam van iemand die meer functies en salarissen heeft dan hij(Prenobe Bisessur). Dat was het einde van Prenobe zijn deftige, o nee, dieftige manier van leven; hij moest direct achter de tralies, want er bleek ook nog door hem te zijn gefraudeerd. Prenobe heeft het geweten.

Er wordt in de top zwaar gefraudeerd en gestolen net als in de drugswereld, en af en toe moet er iemand opgeofferd worden. Maar hoe fufuru Prenobe ook is, Leyo B is behalve een dief, ook een Aso Pur Sang. De Fist Lady blijkt ook overal een hand of een vuist in te hebben, want Kakafowru( de gevluchte SLM directeur) heeft haar naam genoemd. Hij wenst niet verantwoordelijk gehouden te worden voor wat verkeerd ging, omdat de Fist Lady, de opdrachten gaf. En Chander die voelt zich gewoon veilig, gewoon zo! Toevallig zijn gewoon alle directies van overheidsbedrijven frauduleus, alsof hij hen niet hoogstpersoonlijk op de posten heeft geinstalleerd, met instructies, nemen wij aan.

Bovengenoemde zaken schijnen in het Suriname van vandaag meer regel dan uitzondering te zijn. Het lijkt er op alsof personen op de hoogste posities in het land achter de frequent voorkomende corrupte en frauduleuze handelingen van de directie en RvC leden van overheidsbedrijven zitten. Hebben wij in mei 2020 soms het paard van Troje binnengehaald?  Het mag lang hebben geduurd, maar vandaag of morgen eindigt dit krankzinnigentoneel, Chanderoka!

* Fyofyo is de staat waarin een mens komt te verkeren wanneer hij zich haast schaamt voor zijn bestaan; als hij niet in staat is zich te verdedigen tegen zware beledigingen en zich eronder moet buigen.

 

CV

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnHebben wij in mei 2020 het paard van Troje binnengehaald?