woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(1)

Grondconversie versus Nikaahconversie

lees ook ...

Suriname december 2023, spannend en treurig

Over anderhalf jaar organiseert Suriname weer verkiezingen en het wordt spannend want mensen met een strafblad mogen zich niet meer kandidaat stellen als (vice)president, minister of assembleelid, vol...

Grondconversie

 Besluit Grondconversie 2023 is een staatsbesluit om grondhuur- en erfpachtpercelen te kunnen omzetten naar eigendomspercelen tegen betaling van een som van SRD 25,- (0,50 euro) per m2.

In haar ingezonden stuk ‘Vermeende argwaan bij Besluit Grondconversie 2023’ op Starnieuws d.d. 9 november 2023, schreef parlementslid mw.  Cheryl Dijksteel onder andere.

Het Besluit Grondconversie 2023 kan, mijns inziens getypeerd worden als een welkome en welverdiende (onder)deel van die medaille. Hoe? D.m.v. Rechtszekerheid bieden!  (einde citaat)

Nikahconversie

Nikah is moslimhuwelijk dat ingeschreven is bij de Burgerlijke Stand. Ongeregistreerde nikah is ongehuwd samenwonen, in de islam zina (ontucht) genoemd. Hierover bestaat geen enkele twijfel en discussie. Ongeregistreerde nikah is 101% rechtsonzekerheid, onrechtvaardigheid, onrechtmatige daadenzovoorts enzovoorts.

Een moslimvrouw met een ongeregistreerde nikah is een hypermoderne (seks)slavin (eerste ‘stelling van Ahmadgoras’).

Aan alle moslims met een ongeregistreerde nikah het beleefd doch dringend verzoek die te doen converteren (omzetten, omwisselen) naar geregistreerde nikah tegen betaling van leges/huwelijksrecht ad SRD 30,- of 50,- (1,25 euro).

Voortschrijdende inzichten

– Moslimmannen met een ongeregistreerde nikah kunnen en mogen geen imam (voorganger) worden.

– Een imam die een vrouw heeft moet – gevraagd of ongevraagd – verplicht zijn huwelijksakte (nikahnamah) overleggen aan de djamaat (gemeente) waartoe hij behoort (dus transparantie en geen boroman).

– Moslims met een ongeregistreerde nikah vinden, voelen, denken en zeggen – al dan niet op instigatie van hun leiders – dat ze getrouwd zijn in de ogen van Allah, terwijl ze bij de Burgerlijke Stand staan genoteerd als ongehuwd.

Henk en Ingrid (Nederland) zijn pastafari’s, aanhangers van de Kerk van het Vliegende Spaghettimonster. Ze sluiten een kerkelijk huwelijk en laten dat niet registreren bij de Burgerlijke Stand. Mogen ze zeggen dat ze getrouwd zijn in de ogen van het Spaghettimonster?

Ingezonden :  Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnGrondconversie versus Nikaahconversie