donderdag 13 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
3.5
(2)

Geheime persoonlijke bankrekening van president Santokhi

lees ook ...

De kaaimantranen van Bordo

Of criminelen op de vlucht zijn of in de gevangenis, ze zijn gevangen door de keuzes die ze hebben gemaakt. Als ze in het buitenland veroordeeld zijn en toch de rijke patser, politicus en FB invloedwe...

Bouva onthult storting van SRD 4 miljoen op geheime rekening president

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft in een korte tijd ruim SRD 4 miljoen gestort op een geheime bankrekening van president Chan Santokhi. Deze onthulling deed NDP-assembleelid Melvin Bouva in De Nationale Assemblee (DNA). Bouva overhandigde reçu’s aan assembleevoorzitter Marinus Bee. “Waarvoor? Om valuta te kopen?”, vroeg Bouva zich af.

Bron: Suriname Herald d.d. 31 maart 2023

Op vrijdag 31 maart is ‘via via’ president Santokhi het volgende geadviseerd.

Geachte president Santokhi, zeg aan die mensen dat die SRD 4 miljoen is geparkeerd om een staatsgreep te voorkomen, dus voor“zaken de staatsveiligheid rakend”.

Ex-president Dési Bouterse zei op 30 november 2020 in Ocer: “Men (de regering-Santokhi) is bezig het volk vijftig jaar terug te werpen…..Dit soort dingen ga je alleen met wapens kunnen weghalen”.

Geachte pres Chan, doe Copy & Paste. Volg het lichtend voorbeeld van ex-president Jules Albert Wijdenbosch.

Arrestaties in Suriname wegens couppoging

PARAMARIBO – Het Surinaamse leger en de politie hebben dertien personen gearresteerd die zaterdag 25 oktober 1997 een coup zouden hebben willen plegen. President Jules Wijdenbosch deed gisteravond uit de doeken hoe een gewelddadige overname van de regering werd voorkomen. Indien geslaagd, zou het de derde staatsgreep in twintig jaar zijn geweest in Suriname. [……] Het voorkomen van de staatsgreep is volgens de president vooral te danken aan de inlichtingen- en veiligheidsdiensten, die na het aantreden van Wijdenbosch nieuw leven zijn ingeblazen en rechtstreeks onder zijn gezag vallen. Door de Surinaamse Rekenkamer en in het parlement is veel ophef gemaakt over de geheime persoonlijke bankrekeningen van de president, waarvan uitgaven slechts worden verantwoord met de term “zaken de staatsveiligheid rakend”. De diensten hebben zich nu, volgens Wijdenboch, bewezen.

Bron: Trouw.nl d.d. 27 oktober 1997, link https://www.trouw.nl/nieuws/arrestaties-in-suriname-wegens-couppoging~bae3e639/

 

Ingezonden Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnGeheime persoonlijke bankrekening van president Santokhi