dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
5
(1)

Geen Kruid gewassen tegen het ‘Sociale Media Medicijn’

lees ook ...

Het coronavirus is al een tijdje onder ons. Het aantal besmettingen leek een hele tijd minder te worden maar het kan natuurlijk ook zijn dat men zich niet liet testen en thuis kruidendrankjes van opa of oma geleerd, tot zich nam. Nu bewegen de besmettingen zich al een tijdje officieel in stijgende lijn. Het is natuurlijk goed om je aan de covidvoorschriften te houden, maar het is ook bekend dat het dragen van mond en neusmaskers tijdens de spaanse griep, in 1918 heeft geleid tot bacteriële longinfecties die miljoenen mensen het leven kostte. Hiermee hits ik niemand op om geen masker te dragen want ik draag er ook één op openbare plaatsen. De Overheid doet haar best, maar je best doen alleen, is niet voldoende bij een opdringerige tegenstander als corona.

Belangrijk is om gedurende deze pandemie je immuunsysteem te versterken door je van beproefde methoden te bedienen en je tegelijkertijd teweer te stellen tegen corona en mondkapjes. Via whatsapp en facebook worden er recepten voor bepaalde kruidendrankjes gedeeld, die ons lichaam weerbaar zouden maken tegen ziekten. Eén van die recepten is een drankje gemaakt van een kruid dat we in Suriname al langer kennen onder de naam ‘alatatere’  of ‘isriwiwiri’. De latijnse naam heb ik opgezocht. Die is: Verbenaceae Stachytarpheta Jamaicensis. Ik geef hierbij het recept aan u door:

Als u zich niet zo lekker voelt pluk dan een bosje alatatere. Gebruik het vers of gedroogd. Was het goed en breng het aan de kook met ongeveer drie maal de hoeveelheid water.(dus 1 deel alatatere op 3 delen water). Wanneer het water kookt zet u het vuur laag en laat het ongeveer dertig minuten op laag vuur koken. Dan is het drankje wat donkerder geworden en mag het vuur uit. Drink daar 3 tot 4 dagen lang elke dag  om de 4 uur een kwart glas van. Na die 4 dagen drinkt u er 2 maanden lang 3 maals daags één eetlepel van om elke overblijvende ziektekiem uit uw lijf te verjagen.

De persoon die dit recept doorgaf had dit kruid in een droom gezien en zei dat een ieder die dit drankje had gebruikt binnen drie dagen weer  kiplekker was. Ze zei erbij: geef God eer! Aan de twijfelaars en wetenschappers geef ik mee: U moet maar denken dat kruidendrankjes al generaties lang door en op mensen zijn uitgetest en dat moderne medicijnen ook gewoon het bos als basis hebben met wat ongezonde opvulling eromheen.

CV

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnGeen Kruid gewassen tegen het 'Sociale Media Medicijn'