vrijdag 24 maart 2023
26.8 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
3.3
(7)

Fasten your seatbelts Maffia Thriller

lees ook ...

‘Tien oplossingen voor nu!’

In zijn ingezonden stuk 'Van nationale dialoog als nationale therapie naar 10 oplossingen voor nu' op Suriname Herald d.d. 2 maart 2023, schrijft dr. Ashwin Ramcharan RO o.a. het volgende. Als Potr...

Het is niet gewoon een spannende  film, deze zenuwoplader, maffia thriller……..De Godfather is er niks bij vergeleken. Als je alleen al kijkt naar de Serie Suriname, tril je op je benen, laat staan als je er zelf in speelt. Moet je je voorstellen hoe de hoofdrolspelers er aan toe zullen zijn. Zenuwziek! Nee, toch niet, want de hoofdrolspelers zijn Psychopaten. Maar dan moet je niet direct aan enge moordenaars denken. Nee, deze mensen hebben wat minder last van gevoelens. Hun verstand werkt op hoog niveau en gevoelens storen hen daar niet bij. Zo kunnen ze na een uitputtende en dramatische scene  te hebben opgenomen, toch rustig slapen. Zo niet de toeschouwers die vanwege hun minderwaardige afwijking last krijgen van hartkloppingen , huilbuien en zware stress, en dat allemaal door de afwijking in hun DNA die gevoel opwekt.

Wanneer ik naar bepaalde scenes kijk, denk ik aan al die rare en absurde dingen die zich afspelen rondom ons alsof we in een andere wereld leven. En ik heb het niet over covid. Ik heb het bijvoorbeeld over die tienduizenden economische vluchtelingen die Legaal, ja, met toestemming van de Staat, ons land dat economisch aan de grond zit, binnen komen. Surinamers komen met moeite aan een bouwkavel en nu tijdens de pandemie ook nauwelijks aan een baan. Is het niet Mafiosi stijl dat honderden buitenlanders (twee)wekelijks Legaal het land binnengebracht worden met onze National Carrier, gecharterd door een SPONSOR van de grootste Coalitiepartij ? Dit heeft de sponsor zelf gezegd en niemand sprak hem tegen.

Dan heb ik het ook over een honderdtal trucks met rondhout die volgens de regering door haar werkarm ‘de Vliegende Brigade’ zijn onderschept en volgens de douane, door hen zelf is ontdekt. Maar die torie is gewoon gebost, omdat een oplettende en moedige burger die trucks rondhout langs heeft zien rijden tijdens de Lockdown en het met film en al op FaceBook heeft gepost. Kort daarna heeft de overheid het zogenaamd ‘zelf’ ontdekt.  Ze zeggen dat zij het al jaren wisten, maar op de zo goed als enige route heeft zij die 100 open houttrucks uiteindelijk en heel toevallig onderschept, net nadat een burger hard op Facebook riep: Houdt de dief!

En alsof het openlijk door elkaar lopen van onder- en bovengrondse lijnen  allemaal nog niet erg  genoeg is, zit  in het Bestuur of in de Raad – don’t pin me on it – van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht, een houtconcesiehouder /exporteur die ook nog deel uitmaakt van de Vliegende Brigade die onder andere smokkelaars op moet sporen. Daarnaast blijkt deze goeie of kwaaie heer, de stief-schoonvader te zijn van de eerste burger van het land. Deze  stiefvader was er, een jaar of wat geleden(vanwege ooit gevonden drugs in  zijn containers), mede de oorzaak van dat zijn dochter – die een kers had gezien – niet tot de opleiding tot Rechter werd toegelaten. Ik schrijf dit zelf en het duizelt mij toch. Kunt ú het nog wel volgen?

En Chan zegt gewoon door een microfoon, dat hij in bovenstaande Gordiaanse knoop helemaal geen belangenverstrengeling ziet. Dit walgelijke en constante gekroel in hetzelfde nest roept bij mij associaties op met Incest. Maar deze klaagzang wordt nu te lang. Morgen hoort u de rest van het verhaal.

 

CV

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnFasten your seatbelts Maffia Thriller