zaterdag 1 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
4.8
(5)

EX baas

lees ook ...

De wortel van de criminaliteit aanpakken: armoede en ledighe...

Het verschijnsel dat er vroeg ‘s morgens al tienerjongens en jonge mannen op de straat hoek staan heeft zijn oorzaak. Je kan dit fenomeen van verschillende kanten bekijken. In gesprek met drs Armand...

Het is uitermate triest als mensen niet willen leren van het verleden. Het verleden, zeg maar de geschiedenis, zegt zoveel over de toekomst. Niet voor niets luidt een gezegde “je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden”. Kijk om je heen, kijk naar het verleden. Een boef zal zijn streken niet gauw opgeven, zeker niet als er geen consequenties aan verbonden zijn. Het is tijd om af te rekenen met het verleden en de vele boeven van de vorige regering op te sluiten.

Achteraf vraag je je af hoe het komt dat de NDP na de 1e termijn nog een 2e termijn hebben gekregen van de bevolking, alhoewel het al duidelijk was dat er volop gestolen werd. Dit is voer voor onderzoek en hoe dit mogelijk is geweest, zelfs toen al duidelijk was dat een verdachte moordenaar de president is van een land. Het zegt wel veel over een land als de ex pres een veroordeelde moordenaar is en de huidige vp ook in het buitenland veroordeelt is. Normen en waarden.

Van het verleden moet je leren. Brunswijk/ Abop laten zien dat ze niets geleerd hebben van de verwoestingen die de NDP heeft aangericht door hun beleid van nepotisme, hierdoor hebben incapabele mensen het voor het zeggen gehad. En zie het resultaat. Brunswijk zegt vergadering af en zo ook zijn ministers. Waarom? Hij heeft mensen voorgedragen voor bepaalde functies en de commissie vond hun papieren niet in orde om ze te benoemen. Voor elke functie bij de overheid zal een profiel moeten worden opgemaakt waarin is opgenomen welke opleiding, ervaring, integriteit, etc. een kandidaat aan moet voldoen.

Zijn je papieren niet in orde, voldoe je niet aan de vereisten, dan kun je verwachten dat je niet gevraagd zal worden voor de functie waarop je solliciteert. Dit lijkt mij geen lalala verhaal zoals zijn ex-baas zo nu en dan uitkraamt, maar gedegen beleid. Ex wil zeggen, je bent gewogen en je voldoet niet, men heeft een ander gekozen voor jouw rol. Hoelang zal het duren voordat ze bij Abop en gelijkgestemden het licht zullen zien. Criminelen horen achter de tralies, zo niet dan EXit voor die partij. Integriteit is de key. Niet iedereen is geschikt. Punt uit. Laten we goede en capabele mensen op de juiste plekken zetten. Anders blijven we steken in het verleden.

Nog even dit: de ex-pres heeft contact met de onderwereld, weet waar en bij wie de wapens zijn die bij hem gestolen zijn, maar geeft die informatie niet prijs. Surinamers, vinden jullie dit ook niet kunnen. En dat is de voorzitter van de NDP. Sluit ze op en pluk ze kaal!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnEX baas