donderdag 21 september 2023
27.2 C
Paramaribo
17.4 C
Amsterdam
0
(0)

Een vraag aan parlementariër A. Gajadien

lees ook ...

Tap a grillplaat Stanley Raghoebarsing

Tap a grillplaat is een nieuwe serie over Surinaamse politici die op de grillplaat gaan om ze te triggeren om voortaan met inhoud te komen. Het is niet bedoeld om ze onaangenaam te zijn en de toon en ...

Parlementariër Asiskumar Gajadien heeft de regering tijdens de begrotingsbehandeling op 5 mei 2022 gevraagd om te praten met de multinationals Rosebel Goldmines en Newmont om minimaal 15 procent winstbelasting te betalen. De parlementariër wil dat de regering opnieuw onderhandelt met voornoemde multinationals om meer uit de winstbelasting te halen.

Bron: Suriname Herald d.d. 6 mei 2022

‘Grote overwinning’, ‘Deal van de eeuw’

De Belgische nieuws- en opiniesite Knack berichtte op 8 oktober 2021 het volgende.

Honderdzesendertig landen hebben een akkoord gesloten over een wereldwijde, grootschalige hervorming van de belastingen voor multinationals. Dat heeft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) aangekondigd.

De grote hervorming van het internationale fiscale systeem die binnen de OESO werd afgesloten, garandeert de invoering van een minimumbelasting van 15 procent voor multinationals vanaf 1 januari 2023 (intussen uitgesteld naar 1 januari 2024, aj). De OESO hoopt enkel met de mininumbelasting wereldwijd zowat 150 miljard dollar (130 miljard euro) binnen te halen. (einde citaat)

Een vraag aan het DNA-lid A. Gajadien: Is Suriname partij bij het hierboven genoemde akkoord? Alstublieft met korte motivering waarom ja of waarom nee.

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnEen vraag aan parlementariër A. Gajadien