donderdag 22 februari 2024
32 C
Paramaribo
9 C
Amsterdam
5
(1)

Een reactie op artikel van R.B. Kalloe

lees ook ...

Pan Am case zal ook met een sisser aflopen als je ziet hoe l...

Pan Am case zal ook met een sisser aflopen als je ziet hoe lamlendig de samenleving gedraagt De Pan Am case laat ons iets meer zien dan een mogelijke overtreding van de regering en strafbare zaak van...

Een citaat uit het artikel ‘Waarom het zeer waarschijnlijk nooit meer goed zal komen met Suriname’ van de hand van Richard B. Kalloe op Dagblad Suriname (DBS) d.d. 21 december 2023, link 

Uit wetgeving betrekking hebbende op de Landhervorming in Suriname, 1982, “Alle grond voor zover niet reeds in eigendom uitgegeven, blijft gemeenschapsbezit, d.w.z. eigendom van de Staat….het nieuwe stelsel van gronduitgifte uitgaat van het gemeenschappelijk bezit van de grond, doordat het eigendomsrecht van alle, nieuw uit te geven grond bij de Staat zal berusten….Essentieel bij deze landhervorming is dat voortaan gebroken wordt met het liberaal-kapitalistisch principe van particulier grondbezit in eigendom.” Kortom: back to Africa.

R.B. Kalloe: Kortom: back to Africa.

AJ: Kortom: communisme

Op 7 mei 1980 werd de voorloper van de NDP, de Revolutionaire Volkspartij (RVP), door dictator Desi Bouterse opgericht. De Revolutionaire Volkspartij was een communistische en revolutionair socialistische partij en wilde van Suriname een socialistische staat maken. De RVP onderhield ook goede banden met het communistische bewind in Cuba. De NDP werd als een links-nationalistische en socialistische partij opgericht, maar is tegenwoordig niet meer zo radicaal.

Bron: Wikikids

 Quote: ‘’Essentieel bij deze landhervorming is dat voortaan gebroken wordt met het liberaal-kapitalistisch principe van particulier grondbezit in eigendom.”

AJ: Het elimineren van het liberaal-kapitalisme klinkt communistisch, en niet Afrikaans.

Noot:

  1. De Decembermoorden waren communistisch geïnspireerd.

Onderzoekers hebben gedocumenteerd dat Che Guevara tussen 1957 en 1959 zo’n 216 slachtoffers heeft gemaakt met moordpartijen en martelingen. Alleen al een verdenking was voldoende om iemand het leven te ontnemen. Een rechtszitting was niet nodig (dus standrechtelijke executie, aj), vond Guevara, want een revolutie “mocht niet worden belemmerd door onderzoek; het had de verplichting om te triomferen’’.

Bron: NieuwRechts  d.d. 15 juni 2023.

Maurice Bishop van Grenada voerde een marxistisch-leninistisch bewind en zocht toenadering tot Cuba, de Sovjet Unie en tot andere communistische staten. Eind oktober 1982 bezocht Bishop het militaire regime van Desi Bouterse. Het bezoek werd door de Surinaamse vakbonden gesaboteerd. Bishop was woedend en vond Bouterse veel te soft. Ruim een maand later vonden in Suriname de Decembermoorden plaats.

Bron: Wikipedia

 

  1. BIJ1-partijvoorzitter Rebekka Timmer heeft een ode gebracht aan de communistische massamoordenaar Che Guevara.  (NieuwRechts d.d. 15 juni 2023)

De radicaal linkse partij BIJ1 heeft in een nieuwsbrief aan haar leden onthuld voor de ontmanteling van de staat Israël te zijn. In de aanhef van de nieuwsbrief schrijft de partij ‘From the river to the sea, Palestine will be free’ een leus die veelvuldig door anti-Israël critici en antisemieten wordt gebruikt. Volgens aanhangers van deze leus is er geen plaats voor een Joodse staat.  (NieuwRechts d.d. 2 juni 2023)

Zou het bovenstaande mogelijk de reden kunnen zijn dat BIJ1 geen zetels heeft behaald bij de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023? Van 1 zetel in okt. 2017 naar 0 zetel in nov. 2023.

 

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnEen reactie op artikel van R.B. Kalloe