dinsdag 26 september 2023
29.2 C
Paramaribo
14.7 C
Amsterdam
4.8
(5)

Drug Enforcement Agency en Surinaamse autoriteiten niet op één lijn

lees ook ...

Fonds voor journalistiek in Suriname biedt onderzoeksmogelij...

Vanaf 15 september heeft de senior journalist Roy Khemradj de Stichting Stimuleringsfonds voor Journalistiek in Suriname (SSJS) in het leven geroepen. Dit door openstelling van de website www. Fonds- ...

Het volgende wordt gedeeld op een sociaal platform en is niet per definitie waar, maar wel waarschijnlijk. In Suriname doen er zich allerhande zaken ondergronds voor, waar de autoriteiten niets over vermelden, omdat binnen hun eigen gelederen iemand of verschillende personen zwaar in de fout zijn gegaan of beter gezegd dat mensen binnen hun gelederen eigenlijk voor de tegenpartij  van de overheid werken. Daarom dat bepaalde vuile zaakjes pas op officiele overheids sites komen als dat wat uit alle macht geheim is gehouden, al uit den treure tot in de finesses is besproken op sociale media. Deze keer wordt u iets gepresenteerd wat het onderwerp van de dag is. Let u vooral op de volgorde van zaken en trek uw conclusie. Dan weet u het gesprek van de dag ook weer.

Op woensdag 21 juni 2023 is er een spoed meeting geweest tussen de DEA, het OM, Bryan Isaacs hoofd Operaties KPS, vertegenwoordigers van de DEA in Suriname en vertegenwoordigers van het Kabinet van de President in Marriot Hotel. Onderwerp was de dubieuze, eigenlijk onbetrouwbare rol van VERMOEDELIJK de inspecteur van politie derde klasse, D. Dhanai. Deze man werd door de President aangesteld als contactpersoon tussen de DEA en Suriname, wanneer het aankomt op de bestrijding van drugs. Voorheen was deze taak olv M. Linscheer en C. Baank. Die zijn er nog, maar zijn door Chan op een zijspoor geplaatst.

VERMOEDELIJK was Dhanai olv Chan indertijd te werk gesteld bij de Narcatic Intellegince Unit (NIU) van de politie. Toen Chan aan de macht kwam, werd hij in 1 jaar tijd tot 2 maal bevorderd en wilde men hem zelfs bekronen tot hoofdinspecteur. Waarschijnlijk met de bedoeling hem tot korpschef te maken. Ze wilde hem in de loop van deze week hoofdinspecteur maken. Ze wilden hem al hoofdinspecteur maken, maar Atompai van de politiebond had er een stokje voor gestoken.

De DEA heeft in die meeting aangegeven dat ze een aantal cocavliegtuigen aan het volgen waren, die tot in harte Paramaribo waren geland. Die informatie hebben ze VERMOEDELIJK met Dhanai gedeeld. Wat DEA niet wist, was dat VERMOEDELIJK Dhanai zelf deel of baas was van die drugs. Meneertje heeft alle informatie gewist uit die database. Had toegang tot Telesur nummer database heeft daar ook z’n eigen nummer gewist. Ondertussen den DEA ben ab ala informatie allang. Hoe slim moet je zijn. Drugsdroppings vonden plaats tussen de Mauritiusstraat en de NwCharlesburgweg op een weggedeelte waar niemand woont.

De informatie is dus ook dat dit alles is gebeurd op het terrein van de eigenaar van Protrade, een zekere Moti. Die wordt al geruime tijd gezocht door de Amerikanen in die case van die tori van Liberty NV. Die eigenaar en zijn vrouw zaten vast. Man Tek a slag, zodat vrouw eerder vrij kon komen. Maar Moti wordt ook gezocht. Moti is ook oom of neef van VERMOEDELIJK Dhanai. Dus die mannen hadden vrijspel. En ze werken hard.
B.I van de politie is een krasi boi toch en a man na hulp officier van Justitie. Dus a man yere a tori en wilde VERMOEDELIJK Dhanai direct daar in die vergadering arresteren. Dus meneertje vroeg gelijk aan de PG en de rest van de korpsleiding om ondersteuning om VERMOEDELIJK Dhanai op te sluiten.

BUT, no PG, no Dragman, no Kensen, no Akkal, no OM… vermoedelijk kan niemand iets tegen die  Dhanai beginnen. Dus iedereen is boos en als je dus deze week merkt dat mensen worden gerushuffeld of mensen bedanken moet je niet vreemd opkijken. Je zou denken dat het OM dan direct een GVO zou gelasten en Dhanai zou oppakken maar dat gaat niet gebeuren, noso Chan fesi e fadon. Dan heb je Panchoe hoofd van DNV die doet alsof hij niet weet wat er gebeurd.

Alasma tap a strati sabi dat ze $450.000 innen voor elke drop en dat ze het geld naar Guyana overmaken, waar ze allemaal huizen en appartementen aan het bouwen zijn.
Als er iets gebeurd met één van deze mannen dan komt de Goslar morgen gewoon naar boven uit de Surinamerivier en vaart terug naar Duitsland. Volg san o psa tap a schaakbord. En Amerikanen kunnen tegen alles behalve verraad. Wat gaat nu gebeuren???
Bron. M.O

 

 

Trish

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDrug Enforcement Agency en Surinaamse autoriteiten niet op één lijn