woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
4.3
(6)

Droge Ogen en Mooie Verhaaltjes

lees ook ...

Kolonel Kioe A Sen: veel geld en goudsmokkel uit Suriname

Kolonel Werner Kioe A Sen wil strijden tegen staatsvaluta en goud verlies. "Er wordt veel geld en goud weggesluisd naar het buitenland, onder de radar" zegt kolonel Kioe A Sen, de waarnemend bevelh...

Weet U, het is niet de misdadigheid van het regime dat me van mijn stuk brengt, daar ben ik zo onderhand al aan gewend. Het is de onbeschaamdheid, de grofheid, het gebrek aan fijngevoeligheid, de tactloosheid. Neem nou die arrogante kwast van Openbare Werken. Die meneer zei openlijk, wat hij blijkbaar in  eigen kring al vaker had gezegd: ‘Laat de bevolking voelen waar ze tien jaar lang  voor hadden gekozen. Het geld is op, dus haal ik geen trenzen op’.

En dit zei de minister van O Wee in het aanzicht van onder water gelopen landbouwarealen, straten, erven en huizen in vrijwel alle wijken. Tot in het verre binnenland drong het water door waar het niet hoorde te zijn. ‘En dan speel je op, terwijl jij in gebreke bleef! Wie heeft je naar die stoel geschopt? Als je het werk niet wil doen, donder dan gewoon op!’ Ria D bood daags daarna zijn excuses aan, maar direct er achter aan werd de bevolking  tot bermonderhoud vermaand. Op zo een manier is die verontschuldiging geen stuiver waard. Zijn spreken en handelen of het ontbreken daarvan, was zo arrogant en grof, dat zelfs Chan, ook niet altijd even tactvol, was geschokt.

Weet U nog dat het IMF Suriname pasgeleden zo goed als officieel, financiële steun heeft toegezegd? Alleen moet Suriname de begroting goedgekeurd krijgen in de Assemblee, vastleggen dat wij niet monetair gaan financieren en de koers loslaten alvorens de overeenkomst  ondertekend en het geld vrijgegeven wordt! Onze president vertelde ons meerdere malen, dat over twee maanden de koers wordt losgelaten. Nu vraag ik U; zegt U mij of bovengenoemd  lijstje niet in één of twee weken af kan zijn. Ik vroeg mij al af waarom er tot eind juni wordt gedraald met het rond krijgen van drie simpele zaken, terwijl er een bedrag van bijna 700 miljoen US Dollars op ons ligt te wachten.

Het antwoord op mijn onuitgesproken vraag bleef niet lang uit, want Chan is een flapuit. De president opende kortgeleden een nieuwe weg in Marowijne en speechte enthousiast over de verworvenheden van zijn regering, en eindigde met: ‘kijken jullie de komende week uit naar de ondertekening van de overeenkomst met het IMF.’ Toen ik het filmpje weer opzocht was dat stukje weg; eruitgeknipt! Waarom ik het zaakje niet vertrouw(de)? Wanneer Chan rust wil in het land, doet hij wel vaker zaken overnight, zoals meer dan eens gebeurde bij de verhoging van de brandstofprijzen. Dus Suriname, zet je schrap, want ik vrees dat wat de bevolking niet mocht weten, per ongeluk toch werd prijs gegeven.

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDroge Ogen en Mooie Verhaaltjes