dinsdag 21 maart 2023
23.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
4.2
(6)

Droge ogen, Doray en Eyepass Huilen Tranen met Tuiten

lees ook ...

Over overdrachtskosten (overdrachtsbelasting)

Als men een stuk grond of een pand koopt, betaalt men overdrachts- of transportkosten. Bij koop en verkoop van een onroerend goed moet de overdracht daarvan via een notaris geschieden waarbij er ov...

Santokhi,  je bent in Nederland op Staatsbezoek of in elk geval op  werkbezoek, waarom is dan een van de  eerste dingen die je doet je verkiezingscampange  starten en de achterban van de VHP in Nederland toespreken op staatskosten? Weet je, ik wilde er niet aan, maar mijn vingers jeuken;ik moet! Waarom o waarom ben je weer bezweken voor het matsen van je vriendjes en er ook nog om liegen? Rajendre Khargi, ambassadeur van Suriname in Nederland krijgt een auto van €89000. Die niet cash gekocht kon worden en dus op afbetaling,  waarvan er een missive  op het  internet  rondgaat. Maar dan komt er een officiele mededeling dat de auto geleased is voor €1100. Why Chan, Why such  a lie? 

Tegenwoordig kan je niet meer liegen zonder gepakt te worden. Moest er zo een dure auto gekocht worden zodat Khargi over 05 jaren de auto over kan kopen voor 10 of 20 procent van de prijs en hij dus €70000.(80%) kan stelen van de staat? Ja er is al eerder misbruik gemaakt van deze overheidsregeling. Maar is dat reden om er mee door te gaan? Het is ronduit crimineel om opzettelijk een dure auto te kopen, wetend dat je ermee aan de haal gaat over vijf jaar.

En ook de grond probeer je aan één kant te krijgen. Toen je nog niet zolang aan zat had je het over grondconversie. Denk je dat we niet weten dat een heleboel grond bij enkele mensen zit, maar dat het grondhuur is? Wil je ons, die honderden jaren lang gezwoegd hebben op de plantages; gebloed en gezweet hebben, wil je ons de grond afpakken? Jogi en jouw betovergrootvader hebben al grond gekregen na vijf jaar contractarbeid.

Dan is Jogi voorzitter van de parlementaire commissie ‘Grondconversie’. Is die man helemaal gek geworden? Dat is toch zo schandalig en overduidelijk belangenverstrengeling. En het kan me niets schelen of zijn vader de grond had gekregen. Het is zo fout. Jogi wil grootgrondbezitter worden, kijk zijn gezicht. Droge ogen hebben, noemt men dit. (Doray anga Dreyay). In het Engels zou men zeggen ‘eyepassing’ Jogi moet die honderdzestig hectaren gewoon aan de staat terugggeven. Voor wie het niet wist 01 hectare is 10.000 m2. 1 hectare is dus een stuk grond van 100 m bij 100 m. Jogi heeft 160 ha maal 100 maal 100 m.

Ik weet dat er plotseling uit het niets een registratie is voor hen die grond willen, maar we moeten het nog zien. Denk je dat je ons de ogen gaat sluiten voor grondconversie?  Je geeft ons aalmoezen, terwijl jij er vandoor gaat met grote lappen grond.  Zet het gewoon uit je hoofd, je bent doorzichtig als altijd en gepakt nog voor je begon.

Maar ik ben nog niet klaar. Ik weet niet wat je Saya hebt beloofd, maar hij heeft het over een stuk grond in Suriname dat hij willen gaan bezetten met zijn mensen. Wat gebeurd er in dit land dat we  niet weten? Saya moet zich rustig houden. De mensen die hier honderden jaren hebben gezwoegd op de plantages hebben tot nu toe nog niets gekregen. En wij willen geen ministukjes van 300 m2. Op 300M2 kan je alleen een huisje bouwen, geen manjaboom, geen cocosboom en cassave  en bananenbomen planten. Wij willen minimaal  01 hectare om te kunnen leven. Dus Chan Wees zoet, en houdt ons goed!

CV

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDroge ogen, Doray en Eyepass Huilen Tranen met Tuiten