maandag 6 februari 2023
26.1 C
Paramaribo
4.6 C
Amsterdam
5
(4)

Doorzichtige leugens

lees ook ...

“De kwestie van het Staats investeringsinstituut New Surfin NV is van de baan”, zegt President Santokhi op donderdag 15 april in DNA over de achterbakse oprichting van het pseudo Staatsorgaan. “New Surfin NV is  nietig en heeft nooit bestaan, omdat het zogenoemde Staatsbedrijf was opgericht door de  burger Viren Ajodhia en niet de regering. Wij zijn er klaar mee”, is de simplistische uitleg van de president. Na het aanhoren van dit gebrek aan respect voor het parlement,  borrelen in boze verontwaardiging allerlei vragen in mij op. Tot wie denkt de President wel dat hij praat? Tot een klas kleuters met een verstandelijk handicap? Een stel idioten? Smokomangs? Wie denkt hij voor het lapje te houden? Probeert hij te zeggen dat hij dit alles niet al heel lang weet? Wat heeft hij geleerd op die hoge Politie opleiding aan de Noordzee, als elk greintje juridische kennis hem ontbreekt?

‘Ga je kleinkinderen sprookjes vertellen, maar kom niet in het hoogste college van Staat doorzichtige leugens uitkraaien. Notabene had je van je voorganger kunnen leren hoe op een geloofwaardige manier leugens te vertellen.’ Je kon van die oude vos niet zeggen dat hij de intelligentie van zijn gehoor onderschatte in tegenstelling tot de weinig tactvolle en directere  Chan. Is het niet schandelijk genoeg, dat zijn coalitiepartners niet op de hoogte waren van de oprichting van die New Surfin NV en dat er ministers in het controlerend orgaan(RvC)van die zogenaamde Staats NV zaten? Die stiekeme en foute NV was belachelijk doorzichtig, daarom was het ook gauw doorgeprikt. Als in het geliefde Nederland van Chan zo een geintje was uitgehaald door een hoge Piet, had die uit zichzelf zijn ontslag ingediend. Maar wij zijn in Suriname en niet in Nederland;wij laten het gewoon gaan. Wie zou trouwens Chan’s plaats in moeten nemen? Die oude vos met zijn 16 zetels, die onder onze neus, ons de kaas  van het brood heeft gegeten en ons tot op de huid heeft uitgekleed? Dat is nu voltooid verleden tijd!

Maar Chan moet zich niet al te veilig voelen in zijn ‘strategische’ positie, want het volk heeft honger en komt vanmiddag op straat. Het volk wil Voedsel en ook Vrijheid om in het weekeind te kunnen werken voor wat broodtoespijs. Die oude vos had het goed bekeken. Hij gaf het volk brood en spelen. En ook al wil niemand graag bedelaar zijn, je kinderen honger zien lijden doet pijn. De regering heeft pas nog USD 650.000 vrijgemaakt om een in beslag genomen vliegtuig in de US terug te krijgen. Maar het hongerige volk heeft totaal geen boodschap aan het vliegtuig of aan de passagiers die aan het vakantievieren zijn, terwijl zij huisarrest hebben en één of twee dagen huishoudgeld aan hen voorbij zien gaan. Dat ‘vliegtuiggeld’ kon zijn gebruikt voor voedselpaketten, hoor je in de volksmond. En elke cent waarmee je Saint Vincent and the Grenedines helpt, kan naar Surinaamse gezinnen met hongerige kinderen, in plaats van naar de Commonwealth!

CV

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

9 REACTIES

9 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDoorzichtige leugens