maandag 15 juli 2024
33 C
Paramaribo
20.8 C
Amsterdam
3.7
(3)

Dirty campaign team, een smet op of een wapen van de NDP

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

De NDP doet alle poging om weer aan de macht te komen. In Pontbuiten heeft het trio Abrahams, Adhin en Simons (alfabetische volgorde) een krachtige voorbeschouwing gegeven. Maar was dit bühne praat of is dit menens? Zou dit het begin zijn van NDP 2.0 met krachtige statements als:

  1. Wij hebben fouten gemaakt
  2. Wij moeten waken voor polarisatie van de samenleving
  3. Wij moeten als burgers ook naar onszelf kijken. Zeer krachtige houding van Abrahams om de burgers ook aan te spreken wat zij voor het land kunnen doen toen hij verwees naar hoe Surinamers zelf de stad en het land vervuilen.

In alle eerlijkheid mag gesteld worden dat het betoog van Ramon Abrahams alles had waarin hoop en vertrouwen zit. Ook zijn eerdere optreden bij de opening van het informatiecentrum Flora was krachtig met veel hoop. Bij het ondertekenen van het convenant met 3 andere kleine partijen was hij uitgesproken, helder, duidelijk en krachtig. Hij lijkt mij iemand die klare wijn schenkt. Daar zit waarde voor de nieuwe NDP, lijkt mij als niet NDper. Wordt zijn streven en het betoog van de andere 2 uit het trio overschaduwd door de dirty campaigners van de NDP? Krijgt hun streven een smet door de dirty campaigners?

Was het optreden van het trio in Pontbuiten een voorbeschouwing van wat wij van de NDP mogen verwachten op weg naar 2025 en daarna? Of was het vooral bühne praat? Want als wij voorbij de bühne en achter de gordijnen kijken dan zien wij ook andere dingen waarop wij de NDP direct op aan moeten spreken. Zij kunnen en mogen nu niet wegduiken en ook straks op 6 juli kunnen zij concreter worden en duidelijkheid verschaffen.

Welke fouten?

De NDP lijkt een uitweg gevonden te hebben door Santokhi te laten blunderen en te wachten totdat de samenleving deze regering zat is en dat de samenleving uit are moede aan elke strohalm wil grijpen als verandering. In die situatie is de samenleving niet meer zo gretig gefocust op de fouten van de NDP van de afgelopen 10 jaren. En daarmee lijkt de NDP te hopen om de dans te  ontspringen om met de billen bloot te gaan. Maar wakkere en nuchtere burgers moeten de NDP steeds bevragen op de 3 slag (!!), let wel het gaat om de 3 slag:

  1. WAT HEB JE FOUT GEDAAN: het belangrijk dat zij de fouten noemen en niet vaag en algemeen houden want wat zij als fout zien zien wij als klein bier. Fout is niet wat ze in de campagne van 2020 verkeerd hebben gedaan maar fout is bijvoorbeeld hoe hun financiële cowboys de boel hebben ontwricht. Fout is hoe SPSB als een wingewest door financiële roofdieren kaalgevreten is
  1. WAT HEB JE GELEERD VAN DE FOUTEN: ze moeten vertellen hoe het anders had gemoeten zodat ze op weg naar de waarborg de veiligheidskleppen beter moeten regelen. Zo is bijvoorbeeld de les die ze geleerd moeten hebben dat ze “foute” types buiten de deur moeten houden

 

  1. WAT IS DE WAARBORG DIE JE LAAT ZIEN DAT JE DIE FOUTEN NIET NOG EEN KEER GAAT MAKEN: vertel ons over de waarborgen zoals hoe je gaat regelen dat je geen financiële cowboys gaat toelaten tot de inner circle. Vertel ons bijvoorbeeld wat de rol van Hoefdraad, Kromosoeto en Van Trikt zal zijn als de NDP weer aan de macht komt en hoe je ze buiten de deur houdt.

De waarborg is het bewijs dat ze geleerd hebben nadat ze toegegeven hebben aan zich zelf en aan de samenleving wat ze fout hebben gedaan. Dus niet alleen roepen dat je fouten hebt gemaakt maar de vertel ons de 3 slag (!!). Wij zijn vooral geïnteresseerd in de waarborg.

Foute rol bij polarisatie

Op de bühne steeds roepen dat de NDP de grondlegger is van natievorming en eenheid in de samenleving is niet voldoende. Overigens die inspanning en visie van de NDP op verscheidenheid in eenheid een van hun sterkste wapens en dat heb ik diverse keren benadrukt maar de vraag mag rustig gesteld worden of de achterban van de NDP de boodschap wel begrijpt en of de NDP bij haar eigen achterban daarin is geslaagd. Als wij zien wat de achterban de hele dag op social media en op Facebook bij 2 mediazenders, DTV en LIM FM BT, schrijven dan is dat nog giftiger dan wat Santokhi doet. De pot verwijt dan de ketel. Zinnen als “nooit meer een koelie als president” en “wij willen een blaka oema als president” en “Suriname is geen India, laat de koelies naar India gaan” is een teken en bewijs dat het trio van NDP nog veel evangelie in eigen huis te preken hebben. Ernstiger is het dirty campaign team die als een werkarm de hele dag gif spuit. Bij elke gelegenheid wanneer ze hindostanen zien grijpen ze naar de eentonige vergiftiging “die lijkt op Chan”, “Suriname lijkt op India”. Lekker vals gedrag want er staan net zoveel foto’s per dag waarop heleboel niet hindostanen staan en dat wordt bewust verzwegen door die social media taliban. En voor de excuus zoekers: de mensen die gifspuiten zijn bekende namen en volgers van die bekende namen dus kom niet met smoesjes als dat er undercover VHPers zijn die met fake profielen de boel opjutten.

Het trio van Pontbuiten moet nu man en paard in hun eigen achterban aanspreken en hun dirty campaign team aan de ketting leggen. Excuses en smoesjes als die mensen zijn onafhankelijke mensen en vormen geen onderdeel van de organen van de NDP en vertolken niet de mening van de partij zijn te simpel want iedereen weet hoe het achter de gordijnen aan toe gaat.

De herbronnen NDP, de NDP 2.0 zou er beter aan doen om zich niet te bedienen met vuilsmijterij en te focussen op wat zij voor land en volk in herkansing willen doen. Immers zij hebben ook aan friends and family gedaan, zij zijn ook betrokken geraakt bij corruptieve handelingen van bestuurders en zij hebben bijvoorbeeld ook de basis gelegd voor Panam. Trek een streep onder alles en laat de krachtige houding van Pontbuiten de richting voor de toekomst zijn.

Burger aanspreken

Ramon Abrahams was helder en duidelijk dat Surinamers ook gedisciplineerd een bijdrage moeten leren leveren om samen de samenleving schoon te houden. Fysiek schoon, de stad schoonhouden en geen rommel gooien op straat. Analoog daaraan zou het goed zijn als Abrahams, in dezelfde krachtige bewoordingen, de burger en te beginnen bij de eigen achterban aanspreekt om niet met vuil te smijten naar de ander maar samen te werken aan een nieuw plan voor de ontwikkeling van Suriname. Bij het ondertekenen van het convenant zei Ashwin Adhin dat er al gewerkt is aan een visie en een plan wat hopelijk binnenkort gepresenteerd zal worden. Dat is de NDP waar het land en volk wat aan heeft. Dat is de NDP die dan in aanmerking kan komen voor een herkansing in 2025. Laat de dirty campaigners dan geen smet laten komen op die NDP 2.0. Iedereen weet dat je slechts een paar druppels azijn nodig hebt om een hele ton melk te laten bederven. Alle moeite van Bouterse en Abrahams dreigen te bederven op weg naar 2025 door de foute campaigners.

Hun eigen slogan “One Nation, One Destiny, Tra Fas No De staat helaas op gespannen voet met de handelingen en houding van de dirty campaigners.

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDirty campaign team, een smet op of een wapen van de NDP