vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
5
(3)

De trend is Belangenverstrengeling!

lees ook ...

Koning Willem-Alexander, wij willen pardon van u zelf horen!...

Nederland wil 19 december aanstaande excuses komen aanbieden voor de slavernij die 300 jaren heeft geduurd, waarbij de slaven die vrijkwamen in 1863, hun bedbedbedovergrootouders ook in slavernij ware...

Het nieuwste van het nieuwste op het gebied van belangen verstrengeling binnen  regering Santokhi/Brunswijk. De nieuwe directeur van het Directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen(DDOI) van het ministerie van Regionale  Ontwikkeling en Sport(ROS), Lorraine Jubitana die vandaag 23 februari is geïnstalleerd, is nu nog steeds de directeur van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname(VIDS). Dit is na New Surfin N.V nu een openlijk staaltje van belangenverstrengeling dat een kenmerk blijkt te zijn geworden van deze regering.

Ik geloof dat de president denkt, dat als je het eerlijk zegt dat het goed is. Nee dus! ‘De minister deed ook nog een beroep op de nieuwe directeur om zaken van VIDS gescheiden te houden van DDOI’. Maar dat kan de nieuwe directeur helemaal niet, tenzij ze een gespleten persoonlijkheid heeft. Kon ze niet gewoon erelid worden van de VIDS? En kan binnen deze regering, de één de ander niet tot de orde roepen? Jubitana had ook direct kunnen bedanken als voorzitter van de VIDS. En wat als de VIDS geld krijgt van het Directoraat, dan moet Lorrain het met haar Directeurshand afgeven en het met haar Vidshand aannemen….of is die gewoon haar eigen hand? Stel je voor dat ze in de war komt, dan heb je de poppen aan het dansen.

Om nog even in te gaan op de kwestie met New Surfin N.V. Ik hoor geluiden als zou de N.V geliquideerd zijn. Maar dat is niet mogelijk, want de N.V New Surfin was vanaf de start al nietig. En ik heb geen rechten gestudeerd, hooguit wat lessen daarover gevolgd. Maar een N.V of andere rechtspersoon zonder wettige basis, bestaat niet! Een voorbeeld is ‘als twee mensen, Henry en Jane trouwen onder die namen, maar ze heten eigenlijk bij de Burgerlijke Stand Hendrikus en Janine. Je bent dan gewoon niet getrouwd. Het huwelijk is dan nietig.’ Er viel dan ook niets te liquideren bij New Surfin N.V. Het bestond gewoon niet.

Het enge daaraan is dat bevriende naties niets wisten van die nietigheid. Je behoort een bevriende regering gewoon te kunnen vertrouwen. En als de ‘N.V’ fondsen had verzameld, waren die officieel niet van Suriname, want de N.V. bestond dan officieel niet. Maar er is voorlopig geen weg terug, want als deze regering rare sprongen maakt, is het om over de financiële kraters van de vorige te springen.

De bevolking inclusief de media volgen de bewegingen van deze regering met argusogen.

CV

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDe trend is Belangenverstrengeling!