zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(3)

De Medaille van Amarji

lees ook ...

Economische Illusies van valse profeten

Het is opvallend stil bij de monetaire autoriteiten en de beleidsmakers wanneer koersen stijgen en het devaluatiespook ook in 2023 Suriname behekst. Nadat in de media door formele instituten een infla...

Kijk, het is moeilijk en veeleisend om een zware verantwoordelijkheid op je te nemen in een tijd van een meervoudige crisis, maar het is natuurlijk ook uitdagend en voldoening gevend. En als je jouw taak hebt volbracht dan heb je, de materiële voordelen even buiten beschouwing gelaten, de immateriële genoegdoening van respect en bewondering en het gevoel dat je in tijden van pandemische en financieel-economische crises nog rond je veertigste levensjaar, op een bewonderenswaardige manier, de immense taak als Gezondheidsminister voor land en volk hebt volbracht. En……..POW! Je prachtige, waardig opwaarts zeilende ballon is gebost…… Twee Vaccin geassocieerde sterfgevallen gemeld! Ja, grote toekomstige verworvenheden brengen veel verantwoordelijkheid en risico met zich mee.

Die kant van de medaille had Amarji nog nooit bekeken. Hij had altijd alleen aan de covid doden gedacht. Na een tegenstrijdige verklaring te hebben gegeven over de sterfgevallen, boekt Amar trillend van de zenuwen een professionele 10-daagse vakantie naar de Verenigde Staten voor het hele gezin. ‘Het zou in de toekomst schitterend kunnen staan op zijn CV; de minister onder wiens bewind de pandemie de kop werd ingedrukt. Die rot medaille met zijn keerzijde. ’Drie andere ministers, moet Amar gedacht hebben, drie ministers gaan samen 10 dagen op reis voor land en volk met landsgeld. Wel, ik neem een professionele vakantie van mijn eigen zuurverdiende geld om de stress van mij af te schudden op één van de stranden van Miami of waar dan ook. Even bijkomen van die Vaccin gevallenen. Hier een meenemertje voor Amarbeta  om eventueel in zijn zak te steken. ‘Eer’ komt aan het einde van een lange donkere tunnel vol succesvol overwonnen obstakels; eer is niet goedkoop en alles behalve gratis.

Het is toch opvallend dat ministers, met een ongetwijfeld goede reden, weglopen wanneer het erom gaat spannen; wanneer er doden vallen. En mensen met pijn op de borst, duizeligheid en nog meer heftige bijwerkingen na het vaccin, worden niet geteld. De ministers van Financiën, Natuurlijke Hulpbronnen, Buitenlandse Zaken en andere topfunctionarissen zijn gewichtige zaken aan het regelen in de Verenigde Staten. Ze gaan praten met zo wat alle officiële geldschieters van de wereld zoals het IMF, oliemaatschappijen en investeerders. Het IMF is namelijk nog niet over de brug gekomen met harde valuta en ‘Fitch rating’ heeft ons zo goed als failliet verklaard. De reis lijkt mij eerlijk gezegd bijna een wanhoopsdaad. We moeten er dus goed op letten of de ratten het zinkend schip niet stiekem verlaten en ons stuurloos laten. Spreekwoordelijk bedoeld, dit laatste.

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDe Medaille van Amarji