dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
3.1
(9)

De Geldpers heeft weer hard gewerkt!

lees ook ...

Koersdaling of koersfaling 

Het gesprek van de week in Suriname is de koers die vanaf vorige week dagelijks daalde. Zo is de koers in een week van 38 Surinaamse dollars voor 1 euro naar 31 voor inkoop door de Cambio’s en de US d...

Enkele Surinamers hebben ontdekt dat het geld dat zij uit de ATM halen op numerologische volgorde uit de machine komt. En splinternieuw dat het eruit ziet! De Bigi Dagu’s houden ook niets lang geheim en dat vinden zij  ook niet belangrijk. Maar met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid is de gelddrukkerij van Suriname weer full speed zonder rem aan het werk geweest.

Hùn zet moet geplaatst worden en het maakt hen niet uit wie het wel of niet weet, zoals ook bij HPSG. We wisten het wel, maar door de eenheid en vastbeslotenheid op dat niveau om de gemeenschap een loer te draaien, is er toch getekend voor de zeer neppe deal, die waarschijnlijk in de tweede fase; de fase van de financiering, al enige corrupte vooruitzichten bood voor de Bigi Dagu’s. Anders klopte er niets van de corrupte overeenkomst, want het bedrijf had geen deskundigen om werkelijk het werk te doen.

Als het bedrijf werkelijk was opgezet, kon men uit die 100 miljoen USD die de Staat Suriname per jaar aan het bedrijf moest gaan betalen aan stroom, wat daarvan, (een paar miljoen US dollars) stiekem, op een priverekening teruggestort krijgen. Maar daar er haast geen zekerheid bestond dat ze het bedrijf zouden kunnen oprichten door de onkunde van CEO en COO en consorten, moest de betaling voor het geven van zo een geweldig contract, van de financiering van de banken komen.

Bovenstaande is maar een idee van een manier waarop een kleine groep mensen in 2025 miljoenen  US dollars zouden kunnen bezitten en of ze nu de verkiezing gewonnen zouden hebben of niet, zij  aan de touwtjes konden blijven trekken door de grote sommen geld op hun bankrekening. En aan de mensen die twijfelen aan het roofachtige gedrag van deze mensen: Als je kijkt naar wat ze openlijk doen(Me Lissa: Staatsolie, New Surfin en doorlopende belangenverstrengeling en vriendjespolitiek), vrees je voor wat ze stiekem kunnen doen.

Maar terug naar het eigenlijke onderwerp. Als wij door wat wij gezien hebben, kunnen aannemen dat de geld persmachine aan de gang is geweest, dan is de volgende devaluatie niet ver meer! de Centrale Bank van Suriname(Cbvs) zegt dat ze de SRD afromen en de ATM machine laat zien dat de geldpers machine weer veel SRD’s binnenbrengt. Alleen komt het niet in de hand van de kleine man. De slimmerikken hebben waarschijnlijk al voor december geld geperst en nu pas komt het naar buiten. Want met IMF in het land kan je toch niet zomaar geld gaan drukken, kom nou.

Nu is het duidelijk vanwaar de rente tot 80 procent per jaar vandaan zal komen die de Bigi Dagu’s zullen krijgen als rente op hun termijndeposito’s. Bijna elke NIET-Bigi Dagu vroeg zich af waar het geld vandaan zou komen om die rentes te betalen. Nu weten we het: DE GELDPERS. Dus het volk gaat nog meer pienaren en de Bigi Dagu’s krijgen 80 procent bovenop hun investering. Weer moet het gewone volk het gelag betalen en de Bigidagu’s krijgen bogo bogo geld.

Daarom zijn die mannen zo vlot met verhoging van aov en zwakke huishoudens. De enige raad die ik voor de financieel zwakkere mensen heb is, om zodra ze het geld in handen hebben, belangrijke levensmiddelen zoals rijst, vlees en pesi in voorraad te kopen voor een half jaar minimaal als het kan.

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnDe Geldpers heeft weer hard gewerkt!