dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
4.6
(9)

Covidmaatregelen grof geschonden door president Santokhi

lees ook ...

Nog 1 jaar tot de volgende verkiezingen

De regering van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in Suriname is inmiddels vier jaar aan de macht, met nog één jaar te gaan voor de volgende verkiezingen. Santokhi’s regering, ...

Onze president heeft op 03 februari zijn 63ste verjaardag gevierd met kasimex houseband. Dat was een leuke verjaardag achter het paleis in een mooi opgezette tent met aardig wat personen daaronder. Het viel op dat er ook veel mensen zonder mondkap daar aanwezig waren.

Het schiet me plotseling te binnen dat op 22 januari jongstleden er nieuwe covid-19 maatregelen afgekondigd zijn die het verbieden deel te nemen aan een groep van meer dan 10(tien) personen met uitzondering van De Nationale Assemblée, de Regering, de Staatsraad, leden van het Hof van Justitie en personen uit de zorg, veiligheid en essentiële diensten. Het is ook niet van toepassing op een groep die een gezin of huishouding vormen en op kinderen beneden de leeftijd van 12 jaar. Het is verboden om feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden.

Op het feest van president Santokhi waren er nog tientallen zo niet honderden anderen dan huisgenoten. Het geheel aan personen bestond niet uit de de Staatsraad, regering Nationale Assemblee en zo door. Het waren ook geen kinderen van onder de twaalf jaar, eerder oude bokken. Dat feesten verboden is bij wet, daar heeft onze president natuurlijk nog nooit van gehoord. Dit gedrag verdient het plakaat: Onwaarachtig, asociaal en hypocriet.

Als er een zesde golf van de een of andere variant gaat huishouden in ons land moeten ze hun hypocriete kaken op elkaar houden en niet de bevolking waarschuwen. Ook moeten ze de rest van hun zittingsperiode geen feesten stoppen, geen muziekinstrumenten in beslag nemen en geen boetes opleggen voor het overtreden van de covid maatregelen. Het is bijzonder gemeen om personen hun feest te stoppen, anderen hun inkomen te ontnemen en ook nog boetes op te leggen als je zelf ook feesten organiseert. Ik heb er bijna geen woorden voor. Het probleem dat ze zoeken(!) door mensen te beboeten, zaken in beslag te nemen en daarna zelf te feesten.

Politie en andere veiligheidsdiensten, laat je niet misbruiken door deze (mis)leiders, die de kleine man aanvallen en ze het brood uit de mond nemen en daarna zelf feesten en covidvarianten verspreiden. Laat het gezegd zijn dat deze onverantwoordelijke, bedriegelijke en a-nationale houding naar land en volk toe, zich zal wreken. Tek yu ay luku.

 

 

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

19 REACTIES

19 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnCovidmaatregelen grof geschonden door president Santokhi