zaterdag 27 november 2021
25.4 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
3.7
(3)

Corrupt(i)e Waarschuwing!

lees ook ...

Kondre nomru wan?

De historische dag van 25 november is voor Suriname en veel van zijn Surinamers slechts een dag om bij stil te staan. Morgen zien we wel. Als het even kan blijven veel Surinamers stilstaan om zich te ...

Veel mensen moeten geld ontvangen van het ministerie van Financien en Planning voor in de afgelopen jaren geleverde goederen of diensten meldde het ministerie vandaag. Het is het ministerie gebleken dat er ambtenaren zijn die de betaling in orde willen maken tegen een percentage van die betaling; een steekpenning of tyuku dus.

Zij vermelden erbij dat dit corruptie is alsof wij dat niet weten. Wij hebben veel ergere corruptie gezien bij mensen die geacht worden ons leiding te geven en een voorbeeld moeten zijn. Dan verzekeren ze ook dat een ieder die betaald moet worden, betaald zal worden. Wanneer dat is, wordt er niet bij gezegd.

Het ministerie verzoekt de crediteuren om op geen enkele wijze mee te werken aan corruptie en dus ook geen smeergelden te betalen. Er wordt aan de schuldeisers gevraagd mee te helpen ons land corruptie vrij te maken en ook deze vorm van corruptie te helpen uitbannen. Wel als corruptie uitgebannen moet worden, dan moeten een aantal mensen een heleboel jaren achter de tralies gaan zitten. Dat is een goed begin om corruptie uit te bannen. Ook wordt gezegd dat er tegen de ambtenaren die zich aan het bovenstaande hebben schuldig hebben gemaakt, de geeigende maatregelen zullen worden getroffen.

Dus Grote Boef zegt aan kleine boef dat hij niet moet stelen of, terwijl Grote Boef met zijn rechterhand in de een of andere geldpot graait, gaat de linkervinger waarschuwend omhoog naar kleine boef. Laat me niet lachen! Wie zat er pontificaal in de raad van dat Investeringsbedrijf New Surfin waar de coalitiegenoot Abop niets van mocht weten? De minister van Financien en de minister van Buitenlandse Zaken! Wie heeft een contract van 1.2 miljard US dollar getekend met een bedrijf van 12 ambachten en 13 ongelukken dat bij niemand bekend is, ook niet bij de bedrijven met wie dat bedrijf heeft ‘samengewerkt’;het bedrijf waarvan de antecedenten niet eens zijn onderzocht? De overheid en met name de minister van Financien. Die van Buitenlandse Zaken wringt zich er altijd bij alsof het leuk is als je er ook bij bent als er mensen moeten gaan brommen. Dit alles riekt zwaar naar CORRUPTIE met hoofdletters.

Houdt gewoon je mond over corruptie als je er zelf tot je nek in zit. En dan willen ze maatregelen treffen. Als er geeigende maatregelen tegen hen, de regeerders getroffen gaan worden, weten ze dan wel wat dat inhoudt? Het zullen niet de geeigende maatregelen zijn die tegen kruimeldieven worden getroffen, wees daar maar van overtuigd.

 

Christa Sluisdom

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnCorrupt(i)e Waarschuwing!