zondag 2 oktober 2022
33.8 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
3.2
(5)

Corruptie: je gaat nu eten en later betalen!

lees ook ...

Wortel criminaliteit uitroeien, een gemeenschaps en regering...

Verplichte registratie, bij-en nascholing, disciplinaire vorming en goed betaald werk voor hangjongens en mannen is een visie om dit probleem op te lossen. Deze aanpak maakt dat je: 1 de jongens van d...

De onderdirecteur van Stichting bosbeheer en bostoezicht is aangehouden in verband met houtsmokkel. De hele top daar moet opgeruimd worden. Ik herhaal het tot vervelens toe, dat er daar in zo ernstige mate sprake is van belangenverstrengeling dat er een knoop is ontstaan. Het kan toch niet dat meneer Joerawan die in het bestuur van de stichting zit, het hout van meneer Joerawan moet keuren? En meneer Joerawan die in de Vliegende Brigade zit die smokkel(hout) op moet sporen, kan toch niet onderzoeken of meneer Joerawan hout smokkelt?

En nee het gaat hier niet om familieleden, al zou dat ook niet helemaal kosher zijn. Het gaat hier om één en dezelfde man, een splijtzwam: Krishnadath Joerawan, die zijn onderdirecteur opoffert. Joerawan die houtexporteur is, en geplaatst werd in verschillende  instituten die hout keuren en die controleren op smokkel is bewust gedaan om te kunnen smokkelen en om mindere kwaliteit hout toch goed te keuren. Ik vind het zielig voor de onderdirecteur dat hij opgeofferd is. Hij wilde waarschijnlijk roomser zijn dan de paus en een eind aan de corrupte boel maken, terwijl hij zelf al had meegedaan.

Ik hoor niets meer van die bruggen en wegen waarover ze tol zouden heffen om ze te kunnen onderhouden. Ze zitten zeker in het geheim te bekokstoven hoe ze het volk een peer kunnen stoven. Ze wilden belangrijke bruggen en wegen aan een ondernemer in concessie geven, zodat die tol kan heffen om de wegen en bruggen te kunnen onderhouden. Gewoon een kant en klare brug aan iemand cadeau doen om geld mee te maken. Anders gezegd, een kapitaalgoed; een asset onder iemands beheer stellen om geld mee te verdienen. Daarom worden sommige mensen overnight rijk en wie weet wordt er dan wat gestort op de bankrekening van de ‘facilitator’.

De laatste tijd als het ministerie van Openbare Werken bijvoorbeeld de Wijdenboschbrug schoonmaakt, zeggen ze er trots bij dat het in eigen beheer is gebeurd om ons in slaap te sussen. Het hoort gewoon te gebeuren in eigen beheer. Waar heb je dan zo een groot ministerie voor? Het zal wat moois zijn; je bent al blut en dan geef je jouw assets weg zodat iemand anders er geld op maakt; iemand die geen minuut heeft gezweet om die brug te bouwen. De bruggen en wegen zijn van het volk. Het is met landsgeld gebouwd.

Wie ben jij als toevallige regering om onze assets in concessie weg te geven? In dit land moet je gewoon constant op scherp staan, want 1 maal 24 uur staan ze op de loer om een nyan te maken. Iemand wil 28 zetels. Als het er 2,8 zijn mag hij blij zijn. En als hij vijf jaren vol maakt mag hij een gat in de lucht springen.

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnCorruptie: je gaat nu eten en later betalen!