maandag 25 september 2023
27.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(3)

CHUT’KA brengt staatsbesluit uit dat de regering GOUDEERLIJK maakt

lees ook ...

Zo tover je miljarden USD in Suriname

Er zijn dagen in ons leven dat wij niet een of twee miljard dollar uit onze broekzak tevoorschijn kunnen toveren. Dit geldt niet voor Jogi, Gayadien, Santokhi en de VHP. Die kunnen zonder blikken en b...

President Santoki laat vandaag op zijn sociale media pagina weten dat hij op 30 augustus 2023 zijn belofte aan Suriname heeft waargemaakt door een nieuw staatsbesluit uit te vaardigen dat ervoor zorgt dat de regering transparant en eerlijk is en dat er daarmee getoond wordt dat de integriteit van iedereen, die deel uitmaakt van de regering, heel erg belangrijk is.

“Dit besluit, genaamd ‘Besluit Verklaring van Inkomen en Vermogen en Register Ontvangstbewijzen’, zal de regering helpen de Anti-corruptiewet uit te voeren, die publieke functionarissen verplicht om periodiek gedetailleerde informatie over hun inkomen en vermogen te verstrekken dat discreet wordt bewaard. Ik heb het vaak over transparantie, vandaar dat ik bij mezelf begin en de functionarissen die de regering vormen. Ze moeten eerlijk zijn over hun geldzaken, maar we zorgen er wel voor dat de privacy van deze functionarissen gewaarborgd blijft,” geeft de President aan. Het staatsbesluit zorgt ook ervoor dat bonnen worden geregistreerd bij de Anti-corruptie Commissie en legt uit hoe rechters deze bonnen kunnen opvragen als dat nodig is.

Het geval is dat er niets meer over is van het aanzien van deze regering en het hoofd van de regering. Het heeft geen zin om nu corruptie en ordinaire diefstal van regeringsleden op te noemen, maar  de top van de regering en heel wat leden van deze regering hebben heel veel geld in hun zak gestopt dat de landskinderen toebehoorde. Het verzinnen van diefstal constructies zoals ondernemingen, Investeringsmaatschappijen, bruggen, diepwaterhavens waarover geen haalbaarheidsstudies zijn gedaan en waarvan 99 procent niet gehaald werd door dat de financien niet vrij kwamen (denken ze soms dat de banken gek zijn?), of doordat hun bedekte, maar doorzichtige diefstal uitkwam voordat de ‘onderneming’ tot bloei kon komen..

“Ik ben blij dat ik dit eindelijk heb gedaan. Dit geeft aan dat de regering vastberaden is te werken aan haar integriteit ter bestrijding van corruptie en draagt bij aan een eerlijke en transparante bestuurscultuur in het land,” zegt Chut’ka.

De bevolking moet dus concluderen dat met het nieuwe staatsbesluit de regering integer is geworden en het oneigenlijk en oneerlijk gebruik van overheidsgelden en de oprichting van NEP bedrijven door de regering vóór het nieuwe staatsbeluit van 30 augustus jongstleden allemaal zaken zijn die vergeten moeten worden of in de doofpot moeten worden gestopt.

Hierbij komt nog dat geen enkel staatsbesluit ervoor kan zorgen dat welke regering of wie dan ook eerlijk en transparant wordt. Alle misdadigers weten de mazen in de wet te vinden, maar in dit geval kennen de misdadigers de mazen in de wet, daar zij die zelf gemaakt hebben. En eerlijkheid is niet iets is dat mensen opgelegd kan worden met een wet. Velen van hen hebben INTEGRITEIT blijkbaar NIET met de paplepel meegekregen. Dat klinkt hard, maar het is de waarheid.

De conclusie is dat de wet is aangenomen met het oog op de komende verkiezingen en nergens anders voor. Neemt u nog even mee dat journalisten Chut’ka in Nederland eraan herinnerden dat  voornamelijk zijn bevolkingsgroep en in het bijzonder zijn familieleden bij de overheid en op zijn kabinet aan een baan kwamen, waarop hij meerdere keren antwoordde dat OOK andere mensen de kans kregen binnen te komen bij de overheid, wat  meer dan schandalig is.

Chut’ka heeft de reden waarom zijn voorouders hun vaderland verlieten, weer opgepoetst  als een goede gewoonte en wederom aangenomen. Dat houdt in dat een groep superrijken, de armere mensen met alle macht onderdrukken. Maar NIET HIER!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnCHUT'KA brengt staatsbesluit uit dat de regering GOUDEERLIJK maakt