maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Chiragali-project versus ”Sohrabkhan-project”

lees ook ...

Koersdaling of koersfaling 

Het gesprek van de week in Suriname is de koers die vanaf vorige week dagelijks daalde. Zo is de koers in een week van 38 Surinaamse dollars voor 1 euro naar 31 voor inkoop door de Cambio’s en de US d...

Chiragali-project

Ringweg is kringloop van gesjoemel

City Groep, eigendom van Oemar Chiragally, had naar eigen zeggen één miljoen euro uitgegeven om een openbare weg (Ringweg) aan te leggen. Als waarnemend directeur van de EBS liet Oemar Chiragally in rap tempo straatverlichting plaatsen langs een deel van de weg.

De hele financiële afhandeling van de hierboven genoemde weg bleek een potje te zijn. Ambtenaren van Openbare Werken trokken aan de bel dat de declaratie van Chiragally (na onderhandelingen zou die 2,4 miljoen SRD bedragen) vele malen hoger uitviel dan de kosten die OW doorgaans aan het asfalteringsbedrijf Daliyanzou betalen voor het bestraten van vele kilometers wegen. Het is natuurlijk van de gekke dat de overheid werkzaamheden laat verrichten zonder daarvoor een prijs vast te leggen. Of van een doelbewuste poging om de boel op te lichten in de hoop dat niemand er achter zou komen.

Lees het hele verhaal op Parbode d.d. 2 februari 2007, link

NORTH AREA ONE (”Sohrabkhan-project”)

Klokkenluider dient strafklacht in tegen president en minister OW

Het Openbaar Ministerie (OM) bevestigt tegenover Starnieuws dat een aanklacht is gedeponeerd op het Parket tegen president Chan Santokhi en minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW). De klokkenluider die ervoor kiest anoniem te blijven, heeft een klacht ingediend tegen frauduleuze handelingen die gepleegd zouden zijn door de twee functionarissen. De Staat Suriname is volgens de klokkenluider onrechtmatig benadeeld ten gunste van een particuliere onderneming Pan American Real Estate NV voor US$ 7.500.000.

Op 6 oktober 2019 is door Pan Am een overeenkomst aangegaan met het Fonds Woningbouw Lagere Inkomens groepen, waarbij de overheid assistentie zal verlenen bij de aanvraag van verharding van de wegen elektriciteits – en waterleiding netwerk. Op geen enkele wijze zou zijn afgesproken volgens de klokkenluider dat er betaling zal plaatsvinden. Dit is volgens de klokkenluider niet opgenomen in de oorspronkelijke overeenkomst. Minister Nurmohamed van OW zou op een leugenachtige premisse borduren en stelt voor dat aan de private onderneming US$ 7.449.789,58 wordt vergoed. Dit voorstel mist volgens de klokkenluider een juridische grondslag en is valselijk opgemaakt.

Bron: Starnieuws d.d. 7 december 2023.

Gerelateerd artikel: Santokhi en Nurmohamed stalen 7,5miljoen U$ uit staatskas? 

Link

 

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnChiragali-project versus ''Sohrabkhan-project''