dinsdag 6 december 2022
24.4 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
3.5
(2)

Chandrika en zijn 40 rovers

lees ook ...

Koning Willem-Alexander, wij willen pardon van u zelf horen!...

Nederland wil 19 december aanstaande excuses komen aanbieden voor de slavernij die 300 jaren heeft geduurd, waarbij de slaven die vrijkwamen in 1863, hun bedbedbedovergrootouders ook in slavernij ware...

Chandrika en zijn 40 rovers zijn de Surinaamse president en co de zich vanaf 2020 Vieze president, ministerraad en coalitie noemen waarbij Chan3ka, met mooie woorden zo veelbelovend leek maar een gevaarlijk- gladde- glibberige- rovende slang bleek.

Hoofdman Chandrika die er als grensdebiel er steeds in slaagt de meest ongeschikte profiteurs als ministers en assembleeleden te benoemen, aan Chan loyale, visieloze, hebzuchtige, ons hartebloed rovende vampier friends & family, zeer lui in functie als ambtenaar, raad van commissaris, directeur of commissielid, maar voor hun eigen zak zo ijverig als de mieren.

Vanuit de zeehaven, bij de belastingen, middelpunt is het presidentieel kabinet, vanuit de rotte appelen van politie tot 900 kilo cocaine op de Tafelberg, de schuldigen bekend en voortvluchtig overal zijn mafieuze netwerken opgezet.

 Surinames schande in Dubai

Chandrika, friends& family hebben voor hun Dubai-reis honderden duizend U$ dollar vanuit de staatskas gestolen en vermorst uitverkoopplannen van Surinames rijkdommen aan internationale rovers opgedist.

Op de beurs een Suriname onwaardige goedkope presentatie, een markttentje met wat minder verkoopbare producten van Suriname tussen prachtige, ambitieuze, artistieke adembenemende paviljoens van andere tropische landen.

Voor het podium, eerst op folder gepresenteerd, Surinaamse heldinnen gereduceerd tot ontegenzeggelijke dramatische levens van Maxi Linder, berooid geëindigde rijke hoer Susanna Duplessis, een wrede rijke en Elizabeth Samson, de allerrijkste slavenhouder. Komt door BoboDaantje van Cultuur zegt Ramdin; aaybaya, dit is grievend. Deze Ram dient zijn snoepreisjes, gaat van sof naar blaka bal, naar mislukking hij die voor buitenlands geld zou zorgen, zorgde voor geen enkele investering.

In Dubai winkelden intussen de hoofdrover en zijn roverinnen. Terwijl in Su de verpleegsters niet eens hun salaris konden innen. Vele chronisch en acute zieken vinden geen medicijnen, mogen zieker worden en kunnen fluiten naar staatsverzekering.

Hulp smekend bij de vice president, kreeg een vrouw daar bijna een kantoorbevalling, zij en vele armen en ouderen kijken ook de dood in de ogen vanwege de Staatsziekenfonds bezuiniging en o, wat is die SZF-directeur trots op zijn besparing! Sang…

Vreemde woorden, lelijke daden, die mijn geliefd land en mij schaden. Ik hou van al mijn medemensen in Su maar ik haat deze daden. Verandering betekende in 2020 geen verbetering daarom dit gedicht, hopende op bewustwording. Voor al mijn diasporabroers en zusters, voor mijn Surinamers hier.

Want Sranan Peyri wil geen deel zijn van het probleem zijn, maar van de oplossing!

 

Ingezonden door Veristine Meijer

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnChandrika en zijn 40 rovers