donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(4)

CDS, een geldpot waar je makkelijk in kan graaien

lees ook ...

De wortel van de criminaliteit aanpakken: armoede en ledighe...

Het verschijnsel dat er vroeg ‘s morgens al tienerjongens en jonge mannen op de straat hoek staan heeft zijn oorzaak. Je kan dit fenomeen van verschillende kanten bekijken. In gesprek met drs Armand...

De Communicatiedienst Suriname moet eraan geloven. Weer een financieel schandaal bij een overheidsinstituut. En voor u zich afvraagt welke andere financiele overheidsschandalen er dan waren voor CDS, maai ik u het gras voor de voeten weg. Er zijn bij zowat alle ministeries commissies ingesteld waar de deelnemers voor betaald krijgen, terwijl ze al een salaris ontvangen. Dat vindt u geen schandaal? Begrijpelijk, omdat dit stelen geinstitutionaliseerd is.

Nog erger is het dat bepaalde personen, en ik zal voor het gemak Melissa die een kers heeft gezien noemen, en Leootje uit de wijk Bruns. Die twee mensen bezetten samen minimaal 06 zeer hoog betaalde banen (het zijn er waarschijnlijk meer, maar voorzichtigheidshalve houd ik het op 06) bij Staatsbedrijven die ze nooit en te nimmer allemaal kunnen invullen, omdat ze geen God zijn. Alleen God is alom tegenwoordig. Dus financiele schandalen zat! Ik begin niet eens aan een uitgebreide versie van de financiele schandalen.

Hiermee wil ik maar zeggen dat wat zich heeft afgespeeld bij de CDS(een niet bestaand televisiestation kreeg een contract van SRD 50.000) geen uitzondering is op de regel, maar eerder de norm. Nu ik duidelijk heb gemaakt dat de hele overheid zo corrupt is als de onderwereld, ga ik verder met het CDS. In de CULTURU van eergisteren, staat een artikel met de televisie en Radiostations die op de lijst staan om overheidsinformatie via hun platform te brengen en dus betaald moeten worden. Het zijn er maar liefst 18. Kan iemand mij vertellen waarom een klein land als Suriname; zowel in aantalvierkante kilometers als in aantal inwoners via 18 stations haar bekendmakingen moet doen? Voor het binnenland moeten er een paar stations zijn en voor de stad een paar. De overheidsstations en enkele al populaire zenders voor het binnenland zijn meer dan genoeg om de bekendmakingen te doen. Dat kunnen er zes zijn of zeven. Maar nee het zijn er maar liefst 18, want we hebben geen geld tekort, maar te over. Die hele CDS is gemaakt tot een moneymaking business. Is het dan vreemd dat een ander een mini-stapje verder gaat en eerst het contract tekent en dan het station opricht? Je moet je voorstellen dat er in die 18 best ook stations kunnen zitten die speciaal zijn opgericht om die vijftigduizend te verdienen. Je draait gewoon de hele dag muziek en je doet de overheidsbekendmakingen en hupsakee, je hebt vijftigduizend SRD’s verdiend. Het verschil met Sranantv is dat die een beetje trager waren met de officiele zaken. Die hele CDS is één grote nyanpatu. En men mag het oneens zijn met mijn assumpties; het zijn wel hele logische asumpties. Twee personen van het CDS zijn op nonactief gesteld vanwege het sluiten van een contract met een niet bestaand bedrijf. Het hoofd van CDS, Alven Roosveld vindt dat we ze niet mogen criminaliseren omdat het onderzoek nog gaande is. Als je handtekening staat onder een contract met een niet bestaand bedrijf, wat valt er dan nog te onderzoeken. Maar hoofd CDS, Alven Roosveld spreekt zich voorzichtig uit omdat er waarschijnlijk meerdere konijntjes van de verboden vruchten van CDS trachtten te snoepen. Maar de gehele waarheid komt wel uit, want na san konkoni nyan, na dat e redi en tifi! Gelukkig heeft geen enkel station nog geld ontvangen. Dat is wat het CDS zegt, tenminste.

CV

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnCDS, een geldpot waar je makkelijk in kan graaien