maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
3
(2)

Buy 1 and get 2 free: kies Castilho en krijg Santokhi en VHP cadeau.

lees ook ...

NDP is in een spagaat en verdacht tam met een doppie pistool...

Valt het niet op dat NDP zo tam is terwijl de VHP al jaren op ze beukt over wanbeleid, wanpraktijken, malversaties en corrupties door de NDP. Het valt erg op dat zelfs NDPer’s zich beginnen af te vrag...

Buy 1 and get 2 free: kies Castilho en krijg Santokhi en VHP cadeau.

Wij kennen vooral “buy 2 and get 1 free” maar bij DA91 is het nog bonter, daar hoef je maar 1 te kiezen, Angelic Del Castilho, en je krijgt zelfs 2 cadeau, de VHP en hun leider Santokhi.

Als je dan toch VHP en Santokhi via de achterdeur gaat krijgen dan kan je net zo goed direct voor hen kiezen toch? Waarom al die draai draai torie met DA91? Hoe betrouwbaar is DA91?. Er is grote twijfel, wat zeg ik er is alle reden om aan te nemen dat de partij een babbelclub met rookgordijn is als wij nu zien hoe Del Castilho handelt. Om dat door te hebben moeten wij goed door alle rookgordijnen en misleidingen heen kijken. Dat doorheen kijken is geen hoge wiskunde maar gewoon nuchter analyseren en bereid zijn om kritisch te zijn. Ik stel vast dat:

  1. Del Castilho een babbelaar is en geen daden heeft
  2. DA91 egoïstisch is en alleen gaat voor eigen belang en niet voor volksbelang
  3. DA91 een satelliet partij van de VHP is

Babbelaar zonder daden

Del Castilho is al jaren alleen aan het babbelen, geen radio en tv-station slaat ze over om haar uitgekauwde klaagzang te recyclen. Ze heeft in de jaren geen enkele actie ondernomen richting de regering zoals een klacht indienen in Suriname tegen zoveel onrecht en “vertrapping” van de democratie en mensenrechten. Er zijn zoveel “foute” wetten en regelingen die ze nu al kan aanvechten maar dat doet ze niet effectief behalve dat ze populair in alle media “ach en wee” roept. Daar koopt men niks voor, dat brengt moesje niet naar Parijs. Zij is oud-diplomaat, zij weet hoe internationale organisaties werken dus kon zij makkelijk via internationale organisaties druk uitoefenen op de hardleerse, koppige en arrogante regering die alle rechten van de mensen aan hun laars aan het lappen is. Zij en met haar heel Suriname klaagt over de houding en rol van Ramdin van BIBIS, de man van 12 ambachten en 13 ongelukken, de man die het land misbruikt voor eigen doel om secretaris van OAS te worden. In plaats van dat Del Castilho het buitenland en de internationale organisaties informeert wat voor kat zij in de zak krijgen met Ramdin en dat hij niet synoniem staat voor de echte Surinamer en dus Ramdin onder druk zet gaat zij gratuit babbelen op radio. Zij komt niet tot daden, tot actie. Dat zou ze toch zelf ook moeten inzien? Zij lijkt geen daadkracht en effectiviteit te hebben. Zij lijkt mij ook vals spel te spelen want zij is niet van plan haar mattie Santokhi en de toekomstige regeer partner al te moeilijk te maken. Geen daadkracht, geen effectiviteit en ook nog vals spel. En dan moet men geloven dat zij ook nog president kan worden. Om wat te doen?

Het is in dat verband ook schokkend om te zien dat een lokaal dagblad – de pravda van de VHP – waarvan de directeur-eigenaar ook nog eens adviseur is van de president een poll optuigen om ons een lapje te houden dat Santokhi en Del Castilho 2 zeer geliefde potentiële presidentskandidaten zijn. Het rad voor ogen draaien draait is op volle toeren, er wordt ons zoveel zand in de ogen gestrooid dat Galibi nu helemaal leeg is, er is geen korrel zand meer te vinden. VHP-gelieerden hijsen haar ook op het schild. Waarom ziet Suriname dit niet? Waarom wil Suriname niet een ander invalshoek nemen en haar nu anders bevragen. Is de media werkelijk zo gemakzuchtig?

Eigenbelang en egoïsme van DA91

DA91 komt plotseling uit de babbelstand in actie nu zij zelf als partij last hebben van een wet. Plotseling weet Del Castilho de weg naar CHOF wel te vinden voor hun eigen belang. Zij vecht het bedrag voor deelname aan de verkiezing aan en met veel verve. Huh, sang? Dus nu zij het direct in haar portemonnee voelt gaat ze die wet aanvechten. Maar da hoe da bij andere cases die het volk aangaat? Daarover blijft zij gewoon gratuit babbelen op alle media. En toch wil zij dat wij moeten geloven dat zij gaan komen om iets voor het volk te doen? Wie is hier dronken, stoned of beneveld? Dit is het opperste bewijs dat ze wel tot acties kunnen en willen komen maar dan moet het hun eigen belang zijn en niet van het volk want dat is niet waarvoor ze in de politiek zijn. Babbelen kunnen ze goed maar de realiteit met bewijs is een andere.

Vals spel van DA91, satelliet van de VHP

DA91 vertelt ons de hele tijd – babbelt erop los – dat zij gaan voor strenge criteria vooraf bij het selecteren van bestuurders. Wie zou erop tegen zijn? Theoretisch is dit wat wij allemaal willen. Deze babbelaars weten dat en daarom tamboereren ze dat zo vaak om zo de harten te winnen maar in werkelijkheid strooien ze de alle Galibi zandkorrels in onze ogen.

DA91 is heel ferm en duidelijk als het gaat om de NDP. In een uitzending van Suriname Today van 3 februari 2024 zegt Del Castilho “De NDP is geen alternatief voor de komende verkiezingen”. (Zie YouTube voor uitzending)

Over de NDP kiest zij er niet voor om met de standaard sjabloon teksten in de trant van “wij sluiten niemand uit maar wij gaan de verkiezingen eerst doen en dan op basis van onze principes en criteria gaan wij kijken”. Wij kennen dit soort stuur-je-het-bos-in en 13-in-een-dozijn teksten. Over de NDP is het op voorhand glashard: njet, nee, noppes.

DA91 en Del Castilho is niet zo kraakhelder als het om bijvoorbeeld de VHP en Santokhi gaat. Waarom niet? Omdat zij al op de bagagedrager van de VHP zit. En hier zie je de valsheid van DA91 en Del Castilho. Stem je op haar dan krijg je de hele VHP en Santokhi gratis erbij. Buy 1 and get 2 free.

Hiermee zegt Del Castilho dat zij geen moeite heeft met het beleid van de VHP en Santokhi. Zij ziet geen obstakels op basis van haar mooi weer lijstje van criteria om met Santokhi en VHP samen te werken. VHP-regering leent ook heel veel, VHP-regering kent net zoveel schandalen over corruptie, VHP-regering kent net zo’n ernstige vertrapping van mensen rechten en intimidatie. En toch is zij op voorhand niet zo stellig over de VHP en Santokhi. Met die partij kan ze dus wel samenwerken. Waarover is zij de hele dag met haar klaagzang dan bezig? Wie houdt zij dan voor de gek? En begrijp je waarom zij erop los alleen maar babbelt en bewust niet tot actie en maatregelen over gaat. Helder toch! Glas helder. Vals spel op laag niveau. Meten met 2 maten maakt DA91 verdacht.

Del Castilho kan geen presidentskandidaat zijn want ze laat zien dat ze ons voor de gek houdt, dat ze egoïstisch is en dat ze alleen maar een babbelaar is zonder iets te willen betekenen voor de samenleving. Als men dat niet wil in zien, niet wil begrijpen dan moet men in Suriname niet meer klagen. Ba suku, ba fenie, ba tjarie dan.

Ingezonden : Hikmat Mahawat Khan

Noot: no wer mie ede over paarse rat. De NDP komt snel ook aan bod. Ze moeten ons verklaren waarom ze nog met hun doppie pistool spelen en vastgeplakt zijn aan hun zadel. Het peloton is nog gezellig aan het toeren, zij willen niet demarreren. Allemaal heel vreemd en verdacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBuy 1 and get 2 free: kies Castilho en krijg Santokhi en VHP cadeau.