zondag 19 mei 2024
26.6 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
2.6
(20)

Burnaboy verbrandt geld

lees ook ...

Na Haan nu Khan bij de SLM om die naar grotere hoogtes te br...

Op 10 mei heeft President Santokhi besloten op voordracht van de staatventers en struikrovers met paarse shirts om mij te benoemen tot directeur van de SLM. Hij moet de benoemingsresolutie nog ondert...

Burnaboy komt overmorgen naar Suriname. O, wat zijn wij blij. We gaan er met ons allen naar toe met de bij elkaar geschraapte of bij elkaar gebedelde centjes. Wie ervoor kan betalen zonder zijn of haar hand open te hoeven houden en zonder zijn of haar kinderen te kort te doen, kan met een gerust hart naar Burnaboy.

Maar wanneer je jouw kinderen niet meer drie gezonde maaltijden per dag kan geven of nooit kon geven, dan kan je niet naar Burnaboy gaan. (Vanwege de economische situatie in Suriname is het best te begrijpen dat je je kinderen niet meer drie gezonde maaltijden per dag kan geven). Dit geldt ook en vooral voor de mannen die naar Burnaboy gaan en ook een aardige dame sponsoren. Eten al je kinderen drie maals daags volgens de schijf van vijf is de vraag. Voor hen die niet weten wat de schijf van vijf is: Het zijn vijf hokjes met vis, vlees en bonen in één hokje. In het ander hokje heb je groenten en fruit, in het andere hokje vetten, bijvoorbeeld cocosolie en boter of margarine en in het volgende hokje heb je koolhydraten: rijst, brood, bulgur bijvoorbeeld en in het laatste hokje dranken zoals water, stroop en thee.

 

Iedereen moet in elke maaltijd uit elk vakje wat op zijn of haar bord hebben. Voor het ontbijt(ochtendmaaltijd): bijvoorbeeld brood met margarine met kaas of pindakaas, of sandwichspread, een vrucht en een kop thee.  Voor de middagmaaltijd bijvoorbeeld rijst met kip klaargemaakt in wat spijsolie, groente en een glas water. Zorg je ervoor dat jouw kinderen drie maals daags volgens de schijf van vijf eten? Neen? Dan doe je jouw kinderen zwaar tekort, zeker als je het geld spendeert aan Burna boy. Jouw kinderen zijn in de groei. Hun lichaam en hun hersenen moeten dagelijks voldoende en goede voeding krijgen om goed te kunnen presteren in de maatschappij.

Het komt al heel veel voor in Suriname dat men kwasi nonchalant de ochtendmaaltijd overslaat (omdat het te duur wordt) en dan om 12 uur het middageten al klaar heeft. Als het weekend is valt dat niet zo op, maar met de schooldagen went men de kinderen er ook aan om thuis niet te eten en één brood mee naar school te nemen. Goedkoper toch? En dan het kind ‘s middags een hele berg rijst geven met een stukje vlees en hopelijk wat groente.

Dit bovenstaande gezeur is opgeschreven om jullie duidelijk te maken dat je geen (verborgen) honger kan lijden en naar Burnaboy kan gaan. En wanneer hij komt, komt hij misschien maar een kwartier zingen voor die arme sloebers die nog niet eens vijftig US dollars konden betalen.

Brengen jullie het geld waar je jouw kinderen hun buik voor pienaart, maar naar Burnaboy hoor. ‘He will Burn your money, leaving your children hungry’, or DON’T GO!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

8 REACTIES

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBurnaboy verbrandt geld