vrijdag 29 september 2023
33.4 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
2.3
(3)

Brunswijk: Miljoenen inkomstenderving goud- en houtsector

lees ook ...

Pres Chan versus ex-vp Adhin

Santokhi, de man van US$ 20 miljard President Chan Santokhi is zichtbaar blij met het goede nieuws van TotalEnergies. Het bedrijf wil in 2028 beginnen met het verwerken van 700 miljoen vaten ...

Vicepresident (vp) Ronnie Brunswijk deelt mee dat de regering eraan werkt om de miljoenen US-dollars die de Staat misloopt uit de hout- en goudsector, naar de staatskas te laten vloeien. 

Door allerlei constructies die de afgelopen jaren zijn gemaakt, gaat het geld voorbij aan de overheid en komt het terecht bij “een kleine groep eliten”, geeft hij aan. Brunswijk vraagt geduld van de gemeenschap om het doel te bereiken.

Bron: Starnieuws d.d. 27 september 2020, link

https://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/60862

Quote: Door allerlei constructies die de afgelopen jaren zijn gemaakt, gaat het geld voorbij aan de overheid en komt het terecht bij “een kleine groep eliten”

AJ: Maak die constructies bekend, zoals bijvoorbeeld stichtingen een constructie toepassen om overdrachtsbelasting te ontduiken, link https://www.culturu.com/nieuws/ingezonden/kruistocht-tegen-ontduiking-overdrachtsbelasting/

Niet alleen in wereldse zaken, maar ook in godsdienstige zaken worden er constructies bedacht en toegepast om zaken – geboden en verboden – te omzeilen. De Koran 7:163-166 geeft een voorbeeld, waarbij makers en toepassers van schijnconstructies worden bestempeld als ‘’apen’’, d.w.z. hebzuchtig, schaamteloos, duivels, een mens die zich door zijn lusten laat regeren.

Er moet een WAS komen, Wet Aanpak Schijnconstructies.

 

Ingezonden:  Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBrunswijk: Miljoenen inkomstenderving goud- en houtsector