donderdag 18 juli 2024
23.7 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
3.7
(3)

Brengt vernieuwende politiek ons vooruit ?

lees ook ...

Leo Brunswijk: an accident waiting to happen -2-

Leo Brunswijk zijn gedrag laat nu wel erg veel te wensen over. Er cirkelt een filmpje op social media waar hij zijn politieke tegenstander, een opportunistische nieuwe VHPer gewezen NDP er, Bennie de ...

Vanaf 2020 hebben we een vorm van vernieuwende politiek in Suriname. Wat nu gebeurd hebben we nog nooit meegemaakt en staan we met open mond naar te kijken, te luisteren en ons te verbazen. We hebben er niet meteen een antwoord op omdat het echt nieuw is voor Suriname.

Laat dat nu de bedoeling zijn van deze vernieuwende politieke vorm die bewust is ingezet. Een vernieuwde vorm die het volk op allerlei manieren onderdrukt en etnisch scheidt zodat regeringsleiders een nieuwe vorm van politiek kunnen invoeren zonder opstand en hinder.

Welke belangrijke vernieuwingen zien we dan gebeuren: We kregen een nieuwe vorm van democratie waar de trias politica, de scheiding der machten, niet meer van belang is.  We gaan over van een democratie naar een totalitaire staat.
Het volk moet nu leren naar de politieke regeerders te luisteren. Wie meedoet krijgt het goed. Zoals Samson al aangaf is zelfs armoede uw eigen verantwoordelijkheid geworden omdat uw dan een politiek andersdenkende bent.
Geen transparantie meer over de politieke besluiten die de regering neemt. De coalitie DNA leden zijn geen volksvertegenwoordigers meer die het volk vertegenwoordigen maar moeten hun politieke leider gehoorzamen.

Waarom zouden die leiders dan nog verantwoording afleggen aan hun politieke mindere? De wetgevende macht zit nu in handen van enkele regeringsleiders. Die geen rekening houden met de nationale en internationale wetgeving. Zij lappen de wet aan hun laars doordat zij heilig zijn overtuigd dat hun politieke visie de juiste is. Elk politiek-lid, activist, burgers die anders denkt worden met desinformatie de grond ingeboord, ongezien en gezien gestraft en zelfs opgesloten. Deze vernieuwing gaat zo ver dat men het volk letterlijk straft omdat zij hun democratisch recht hebben genomen om te stemmen.
Totalitarisme is een politiek systeem waarbij de gehele maatschappij ondergeschikt wordt gemaakt aan het staatsidee en de politiek de gehele samenleving tot in de diepste geledingen doordringt. Bij totalitarisme wordt de heersende ideologie in een totalitaire staat gepropageerd als de enig mogelijke weg naar een betere toekomst. Het is een systeem waarbij de staat bijna volledige controle heeft op het dagelijks leven van mensen, zowel in politiek, cultureel, filosofisch, godsdienstig als in sociaal en economisch opzicht.

Met desinformatie creëren zij een maatschappelijke denkwijze waar zij baat bij hebben via sociaal media, radio en TV.  We discussiëren nu over politieke onderwerpen op zo’n danige wijze dat de regeringsleiders die de totalitair systeem hebben ingezet lachen in hun vuistje. Zij hebben het bereikt dat alle vorige politieke leiders negatief worden bekeken. Dat zijn nu net hun politieke tegenstanders. Beter kun je niet bereiken toch als huidig politiek leider?  Dat zij zelf als leiders ook worden bekritiseerd maakt ze niet uit omdat ze in drie jaar tijd alle machten die een land bezit hebben ingenomen. De uitvoerende macht, wetgevende macht en rechtelijke macht. Hun visie is dat een nieuwe democratische leider nooit hun macht meer in Suriname kan onderuithalen en breken.

Waar we over na moeten gaan denken als burgers Is: Willen we leven onder dictatoriaal heerschappij en dat uw visie, mening niet meer telt en uw vrijheid is afgenomen? Zelfs uw gehele denken wordt beïnvloed door hun desinformatiecampagne.
Zo ernstig dat waarheid niet meer wordt gezien als feitenkennis van de geschiedenis. Denk niet dat de elite denkers niet in deze valkuil trappen. We zien het gebeuren op elke belangrijke meeting en het commentaar op sociaal media, radio, tv en zelfs met rechtelijke vonnissen. Daarnaast is het gewone volk zogenaamd niet goed genoeg geschoold, kan niet goed stemmen, komt niet voor zichzelf op, is crimineel van zichzelf, te loyaal aan de ander en ga zo maar door.  Psychisch oorlogvoering noemt men dat om uw nog verder te onderdrukken. Als je niet doet wat deze regeringsleiders willen dan is het uw eigen keus om in armoede met slecht onderwijs en gezondheidszorg door te gaan. Je kunt dus nu concluderen dat bewust armoede is ingezet, zorgtaken niet worden genomen om u te chanteren om dit vernieuwende regiem te gehoorzamen in ruil voor een beter leven. We beseffen amper hoeveel doden dit regiem in drie jaar tijd al niet heeft gekost.

Is jong dynamische vernieuwende politiek dan wel het antwoord die we nu willen hebben op een positieve verandering voor Suriname voor Surinamers?
We hebben die vernieuwing net drie jaar achter de rug en trappen in alle valkuilen die er voor ons zijn neergelegd. We denken zelfs nog dat de verkiezingen ons van dit regiem af kunnen helpen.  Uw gedachten zitten dan nog bij een democratie en die is er niet meer.
Ben niet boos op uzelf dat je erin trapt. Deze regeringsleiders hebben het jaren voorbereid omdat zij via de democratie hun algehele politieke macht en economische macht niet konden innemen voor hun etnische achterban. Met hun jarenlange desinformatiecampagne trapt ook de internationale wereld in hun totalitaire plannen.

We hebben er niet meteen een antwoord op omdat het echt nieuw is voor Suriname en daarom zoeken we naar een leider die ons eruit kan halen. Bestaat deze grootmacht wel?
Het moet in ieder geval een leider zijn die de geschiedenis van Suriname goed verstaat en zeker van de laatste 100 jaar.  Omdat deze vernieuwing niet zomaar is geboren maar langzaam door rancune is gegroeid. De etnische politiek voering vanaf 1947 speelt hierbij een grote rol. Het 10 jaren plan van de VHP uit de jaren 60 is weer herrezen in een andere vorm, de revolutie en burgeroorlog moet voor hun worden afgestraft omdat zij daardoor zo lang hebben moeten wachten op erkenning en rijkdom van hun etnische achterban. Zij voelen zich de meerdere van het Afro-Surinaams volk omdat zij die slaven toentertijd moesten vervangen maar in dezelfde omstandigheden uitkwamen van uitbuiting en onderdrukking daarom wordt het volk nu letterlijk van elkaar gescheiden. Ga zo maar door.
Daarnaast zal die leider elk detail van de wereldpolitiek moeten kennen omdat de internationale wereld dit regiem ondersteunt voor o.a. economische belangen.

Het eerste wat we nu kunnen doen is het goed beseffen wat er speelt. Zie het probleem duidelijk onder ogen anders komt er geen oplossing. Deze rancune hunker naar macht van enkele politieke etnische leiders heeft niets meer met een politiek visie te maken. Misschien niet eens meer met normale politiek.
We zijn een mooi volk wat het beste wil voor iedereen. We kunnen gaan staan voor onze vrijheid omdat we nog steeds beseffen wat onderdrukking inhoud. We zijn als geheel volk van het land Suriname gaan houden en we laten het vreedzame Suriname niet door een kleine groep regerings-elite met etnische rancune zo verwoesten.

Met heel mijn hart geloof ik hierin
Marie-Louise Vissers.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBrengt vernieuwende politiek ons vooruit ?