zaterdag 30 september 2023
33.9 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
5
(1)

BIJ1 en DENK, bye bye!

lees ook ...

Pres Chan versus ex-vp Adhin

Santokhi, de man van US$ 20 miljard President Chan Santokhi is zichtbaar blij met het goede nieuws van TotalEnergies. Het bedrijf wil in 2028 beginnen met het verwerken van 700 miljoen vaten ...

Het gaat (de Nederlandse politieke partijen) BIJ1 en DENK niet voor de wind. Beide partijen willen maar niet groeien en we horen over interne strijd. Bij vele partijen heerst bij tijd en wijlen interne onmin. Maar vooral bij BIJ1 vechten elkaar het kot uit. Hoe komt dat? Dat is niet eenvoudig te verklaren voor een buitenstaander. Naar mijn mening zou een oorzaak kunnen zijn dat het geluid dat beide partijen hebben laten horen kansloos was. 

Partijleider Silvana Simons (van BIJ1) heeft jarenlang in ons parlement laten weten dat witte Nederlanders structureleracisten zijn. Onder de brede lagen van de bevolking win je daar kennelijk geen stemmen mee.

Het verhaal van DENK is eigenlijk niet veel anders, maar hier ligt de focus op discriminatie. Nederlands discrimineren volgens DENK structureel. Je kunt niet suggereren dat Nederlanders structureel discrimineren want dat doen ze niet, integendeel, ze doen volop inclusie. Discriminatie is het verdienmodel van DENK.  Bron: De Dagelijkse Standaard d.d. 8 augustus 2023.

‘Nederland het minst racistische land ter wereld’, concludeert internationaal onderzoeksprogramma

Nederland is het minst racistische land ter wereld. Dat is althans de conclusie van het jaarlijkse onderzoek van The World Values Survey (WVS). Nederland wordt gevolgd door Canada en Nieuw-Zeeland. Het is niet voor het eerst dat ons land deze lijst aanvoert.

The World Values Survey is een internationaal onderzoeksprogramma waarbij sociale, politieke, economische, religieuze en culturele waarden binnen landen over de hele wereld worden bestudeerd. Daarbij wordt onder mee gekeken naar raciale tolerantie. Voor het onderzoek krijgen respondenten uit meer dan 80 landen tientallen vragen voorgelegd. Een van die vragen is welke mensen ze wel of niet als buren zouden willen. Op basis van die vraag, concludeert het onderzoek hoe racistisch een land is. Hoe meer mensen uit een land aangeven liever geen buren van een ander ras te willen, hoe racistischer een land is. Daaruit trekt het onderzoeksprogramma de conclusie dat Nederland het minst racistische land ter wereld is.

De top 10 landen zijn: 1. Nederland; 2. Canada; 3. Nieuw-Zeeland; 4. Zweden; 5. Denemarken; 6. Finland; 7. Zwitserland; 8. Noorwegen; 9. België en 10. Oostenrijk.  Bron: Nieuwrechts d.d. 9 juli 2023.

Allochtonen zijn racistischer dan autochtonen

‘Iedereen is racist, en allochtonen nog meer dan autochtonen’, vertelt sociaal psycholoog Alain Van Hiel in Knack.be d.d. 11 mei 2016.

Ingezonden : Ahmad Jhawnie

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Ingezonden nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBIJ1 en DENK, bye bye!