dinsdag 21 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Bharrat is boos: geen visvergunningen, dan geen Surinaamse import

lees ook ...

Telesur “besteelt” 100den klanten met Fraude belkaarten (1)

Met naam en toenaam hebben honderden Telesur klanten op Face Book laten zien dat Telesur hun bestolen heeft met niet werkende belkaarten. Bij het opwaarderen met deze frauduleuze belkaarten, krijgt de...

Surinaamse bedrijven kunnen al ongeveer vier maanden niet exporteren naar Guyana. Bharrat Jagdeo vicepresident van Guyana doet dat uit ontevredenheid over de beloofde, maar uitgebleven visvergunningen. Jagdeo vindt dat er voldoende bewijs is van de deal met de Surinaamse overheid. Daarom weigert hij alle import uit Suriname. De regering in Suriname heeft niet gereageerd op de actie van de boze Jagdeo die denkt Suriname te kunnen straffen.

Suriname heeft een fout gemaakt door bij monde van Leandro(code), vis- vergunningen te beloven aan Guyaneze vissers. Maar dat ontneemt Suriname nog niet het recht om terug te krabbelen na de vergissing te hebben ingezien. Het is niet zo een mooie move, maar wel een noodzakelijke. Eerder noemde Jagdeo de Surinaamse regering onbetrouwbaar en corrupt. De Guyanese vicepresident had beter moeten weten dan Leandro zijn beloften serieus te nemen.

De minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) had eerder aangegeven dat hij niet zal meewerken aan de afgifte van vergunningen aan Guyanese vissers omdat het de wet zou schenden en alle Caricom-landen dan in in onze wateren zouden mogen vissen. Ook  eerder uitgegeven vergunningen Guyaneze vissers zijn ingetrokken. Die zouden duizenden dollars aan betalingen hebben gedaan en dat vond de minister niet kunnen.

Bharat Jagdeo zei over de visvergunningen in 2022, dat de belofte van de visvergunningen op het hoogste niveau is gegeven door onze President, maar dat de minister van LVV dat gewoon heeft gecanceled. Toen al zei Jagdeo dat Guyana het de Surinaamse bedrijven daar moeilijk zou maken. Of dat gebeurd is, is niet bekend, maar Jagdeo blijft vechten voor zijn vermeende rechten en heeft nu de import uit Suriname stopgeezet als wraakactie.

President Santokhi lijkt dol  te zijn op Guyana en naar zeggen van landgenoten zou de First Lady er een hotel hebben opgezet. Als om het even welk bedrijf zij daar hebben opgezet, moet lijden onder de woede van Jagdeo, het zij zo.( en a kis den moi). Jagdeo doet alsof hij de president van de VSA is die het machtigste land op aarde is(of was). Hij is vergeten dat er duizenden Guyanezen hier naar toe kwamen door de jaren heen toen er barre tijden waren in Guyana en die nog steeds hier wonen. En nu gaat hij tekeer als Donald Trump. Een ‘brik’ moet hij ons geven.

Anyhow, hij heeft Leandro van een andere kant leren kennen. De medaille heeft twee zijden. Aan de ene kant is president Santokhi afgebeeld en aan de andere kant Leandro. ‘Ala sani na bun sani'(Alle dingen zijn goede dingen) zouden de bigisma’s ons zeggen, want Leandro veegde bijna zijn voeten op ons af, om maar te kunnen werken in en met Guyana, zie maar het hotel en de brug over de Corantijn.

Nu is het geslijm met Guyana afgelopen, want Bharat heeft zijn tanden laten zien en Leandro kan niet meer gaan slijmen daar. De brug komt er waarschijnlijk ook niet meer, Pfff… Leandro en Jagdeo hebben beiden hun straf gekregen. A kis den moi!

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBharrat is boos: geen visvergunningen, dan geen Surinaamse import