donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
3.4
(10)

BEWIJS: PLUNDERINGEN 17 FEBRUARI WAREN GEPLAND

lees ook ...

‘Tien oplossingen voor nu!’

In zijn ingezonden stuk 'Van nationale dialoog als nationale therapie naar 10 oplossingen voor nu' op Suriname Herald d.d. 2 maart 2023, schrijft dr. Ashwin Ramcharan RO o.a. het volgende. Als Potr...

Er zijn groepen in de samenleving die een gesprek hebben gehad met Chandrikapersad Santokhi als voorloper op de nationale dialoog die is beloofd na de bestorming van het parlement en de plunderingen in de centrum van de stad. In deze gesprekken mogen de mensen aangeven wat ze anders willen zien in het land.

Ik als burger van het land behoor niet tot één van deze groepen, maar ik wil me toch hierover uitspreken. Ik vind dat de voorgesprekken tot de nationale dialoog NIET GEHOUDEN MOGEN WORDEN, zolang:

1. de mensen die onschuldig zijn opgesloten, niet vrijgelaten zijn, waaronder Ashween Ramharakh, de truckchaufeur van Stephano Biervliet (PAKITTOW), die nu al drie weken opgesloten is en geen bezoek mag krijgen.

2. het directeurschap van Leo Brunswijk die al vele beschuldigingen op zijn naam heeft, niet opgeheven wordt.

3. Chandrikapersad Santokhi niet al de miljoenen US Dollars die hij op zijn maandelijkse reisjes ‘legaal’ meeneemt naar het buitenland niet terug stort in landskas, zodat alle Surinaamse kinderen er voedzaam van kunnen eten.

Daarnaast is er geëist dat Chandrikapersad Santokhi, zijn mandaat teruggeeft aan het volk dat het hem heeft geleend, maar Santokhi minacht het volk door er niet over te praten. Hij is niet eens naar buiten gekomen de 17de bij het protest van Pakittow, noch bij het protest van Organic. Deze man die de bevolking negeert, wil zijn tijd uitzitten, terwijl hij ons met zoete praatjes rustig houdt. Deze man kleedt ons uit. Hij wil zijn tijd uitzitten om ons helemaal te strippen.

Straks wordt de grondconversie doorgevoerd, Santokhi heeft dus een middel nodig om ons rustig te houden, namelijk: voorgesprekken om te komen tot een nationale dialoog. Hij heeft tijd nodig om dit land in beslag te kunnen nemen door grondconversie; het land dat andere mensen honderden jaren keihard bewerkt hebben, nog voor Santokhi zijn voorouders hier kwamen voor een beter leven.

Tot slot over de 17de, de dag toen tienduizenden Surinamers de straat op gingen om te protesteren tegen onmaatschappelijke en zelfs onmenselijke prijsverhogingen en tegen diefstal van miljoenen US Dollars van de staat Suriname door onze eigen regering.

De regering gaf Pakittow de schuld van de plunderingen in de binnenstad, terwijl hij al negen jaar lang vreedzame protesten houdt. Er wordt door sommigen aangegeven, dat de plunderingen door Santokhi en Brunswijk zijn GEPLANNED. Santokhi en Brunswijk wisten al een maand tevoren dat er een protestactie zou zijn, daarbij zijn zij beide onderwereld strategen. Ze hadden voldoende tijd om een tegenactie te plannen. En waarom ik daar ZEKER van ben? Het antwoord volgt hieronder.

Er vlogen de hele ochtend, drie tot vier helicopters rond het plein en de Waterkant waar ik bij aanwezig was. Er was niet één politieagent te bekennen in het centrum dat je met drie minuten snel lopen bereikt. Ik heb meerder keren vanwege de schoten en het traangas gelopen en gerend tussen het plein en het centrum. Hoe kan het dat er niet ëën politieagent in het centrum te bekennen was toen er geplunderd werd bij de Shell hoek Maagdenstraat/Dr Sophi Redmondstraat, TERWIJL ER HELIKOPTERS HEEN EN WEER VLOGEN OP SECONDEN AFSTAND VAN HET CENTRUM?

ER ZOUDEN GEEN PLUNDERINGEN MOGELIJK KUNNEN ZIJN IN HET CENTRUM ALS HET GEEN OPGEZETTE ZAAK WAS VAN CHANDRIKAPERSAD SANTOKHI EN RONNIE BRUNSWIJK ZELF VANWEGE DE NABIJHEID VAN HET CENTRUM EN VANWEGE DE HELICOPTERS. DE PLUNDERINGEN IN HET STADSCENTRUM ZIJN DOOR SANTOKHI EN BRUNSWIJK GEPLANNED EN UITGEVOERD. ER WAREN VOLDOENDE POLITIEAGENTEN OP DE BEEN EN HET CENTRUM IS NOG GEEN MINUUT RIJDEN VANAF DE NATIONALE ASSEMBLEE. ZELF LOPEND ZOUDEN ZE DE PLUNDERAARS GEPAKT HEBBEN. BIJ DE PLUNDERING VAN DE TIMES MALL GING ER ZELFS EEN POLITIE OF MILITAIR VOERTUIG LANGS DIE NIET EENS ËËN KEER IN DE LUCHT HEEFT GESCHOTEN.

DE VRAAG IS WAAROM WIJ DEZE MISDADIGERS CHAN EN RONNIE LATEN BEGAAN EN HEN NIET AFZETTEN TEGEN WIL EN DANK.

 

 

Trish

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

12 REACTIES

12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBEWIJS: PLUNDERINGEN 17 FEBRUARI WAREN GEPLAND