zaterdag 3 december 2022
24.7 C
Paramaribo
2.3 C
Amsterdam
4.2
(5)

Beledig het Volk en het Electoraat neemt Wraak! Valse Stem, Valse Leiders

lees ook ...

Koning Willem-Alexander, wij willen pardon van u zelf horen!...

Nederland wil 19 december aanstaande excuses komen aanbieden voor de slavernij die 300 jaren heeft geduurd, waarbij de slaven die vrijkwamen in 1863, hun bedbedbedovergrootouders ook in slavernij ware...

Wat denken de Surinaamse autoriteiten wel van zichzelf dat zij het volk openlijk hun minachting tonen? Bij de lancering van het project ‘Competitiveness and Sector Diversification’ waarover in de Culturu een artikel staat, werd het volkslied gezongen door Conferencier Ratna Ramsukul die werkt op het ministerie van Economische Zaken. Deze dame die overduidelijk geen zangeres is, zong het volkslied vanaf een stuk papier. Zij zong niet uit volle borst, ze hield geen wijs, haar stem viel weg en het leek er op dat ze de melodie van ons Volkslied niet kende. Wie heeft  haar overgehaald om zichzelf daar voor schut te zetten en wat bezielde haar toen ze daarmee instemde?

Een andere vraag is wat de organisatoren van het geheel wel dachten te doen. Dat je gewoon de conferencier het volkslied kan laten zingen? Was het een manier om te bezuinigen? Het is al de tweede keer binnen korte tijd dat dit is gebeurd, alleen is het deze keer veel erger misgegaan. Ik hoop dat het geen voorteken is van de koers die Suriname de komende tijd opgaat. Is een zanger(es) betalen nu zo duur? Eventueel kan men onder de zestigduizend ambtenaren waaronder er heel wat  ledig zitten, zangers en zangeressen recruteren? Een sollicitatie onder hen voor deze gelegenheden zou op wijsheid duiden.

Hopelijk is het de laatste keer geweest dat het Surinaamse volk zo beledigd wordt door de autoriteiten. Dit is minachting van het volk, anders gebeurd zoiets geen tweede keer. Het is trouwens vaker gebleken dat onder andere de president het volk op een onnozel lijkende manier zijn minachting laat zien. En de uiting van minister Nurmohamed dat hij ‘met opzet de kanalen niet heeft laten ophalen’, duidt erop dat in coalitie- of liever partijkringen, dit normale uitlatingen zijn, anders had Nurmohamed het niet vlotweg gezegd in een interview. In elke kring  heb je mensen zonder skills betreffende intermenselijke verhoudingen en communicatie; die de kijk op zaken van de groep verraden.

Een ander staaltje van minachting voor het Surinaamse electoraat is, dat de president onlangs heeft gezegd dat er geen belangenverstrengeling ligt in het feit dat zijn schoonvader Krishnadath Joerawan die hout exporteur is, zitting heeft in het bestuur van de Stichting Bostoezicht en Bosbeheer en lid is van de Vliegende Brigade die prijscontroles doet en smokkelaars moet pakken. Het spreekt van grove minachting van het volk om zoiets openlijk te doen en te zeggen dat je er geen conflict of interest in ziet.

Het is diezelfde minachting die Nurmohamed ten toon spreidde toen hij zei dat ‘het volk moet voelen’ en diezelfde minachting is te zien in het meerdere malen laten verminken van ons volkslied door iemand die niet weet te zingen. Alsof het nog niet voldoende heeft gestortregend de afgelopen weken!

CV

 

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBeledig het Volk en het Electoraat neemt Wraak! Valse Stem, Valse Leiders