vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
3.8
(8)

Bee gaat voor particulier belang in plaats van volksbelang

lees ook ...

Koning Willem-Alexander, wij willen pardon van u zelf horen!...

Nederland wil 19 december aanstaande excuses komen aanbieden voor de slavernij die 300 jaren heeft geduurd, waarbij de slaven die vrijkwamen in 1863, hun bedbedbedovergrootouders ook in slavernij ware...

Waarom was Marinus Bee, voorzitter van onze Nationale Assemble aanwezig op het grondcongres dat was georganiseerd door een particuliere Vastgoed onderneming? De vastgoed onderneming is alvast aan het lobbyen voor goedkeuring van de wet op het appartementsrecht als die aan het parlement wordt aangeboden. Begrijpelijk overigens. Maar dat Bee zich daarvoor leent!

De voorzitter van De Nationale Assemblee gaat in hoogst eigen persoon naar een congres van een particulier die zijn eigen particuliere belangen dient. Bee heeft ook nog het lef om in zijn toespraak te zeggen dat de aanname van de wet niet langer op zich moet laten wachten omdat je dan geen grond hoeft te bezitten. Hij haalde ook aan dat de huisvesting betaalbaar is. Ik wil  hier één ding duidelijk maken. Particulier belang is niet gelijk aan het volksbelang, waarmee ik wil zeggen dat Marinus Bee op dat grondcongres niets te zoeken had.

Het is ronduit belachelijk dat de voorzitter van De Nationale Assemblee als een schoothondje gaat zitten op de schoot van een particuliere vastgoedondernemer. De vastgoedmaatschappij wil duidelijk appartementen verkopen zonder grond. En daar heb ik geen probleem mee. De man wil zijn appartementen verkopen. Maar Bee moet de belangen van het volk behartigen en daarin is er geen plaats voor een appartementswet; niet zolang de gronduitgifte wet niet duidelijk en gespecificeerd is en de bevolking na aanvraag maar   voor een bepaalde periode hoeft te wachten op een stukje grond om op te kunnen leven.

Ik wil duidelijk stellen dat het Surinaamse volk geen appartementsrecht nodig heeft. We zitten hier ruim; niet in het geld, maar wel in grond! En hoezo zou huisvesting met het appartementsrecht betaalbaar zijn? Veel mensen verdienen nauwelijk genoeg ‘fu tya gwa mofo’(om(voedsel) naar de mond te brengen). Op een stuk grond kun je vier palen in de grond slaan en er een dekzeil overheen doen. Het klinkt belachelijk, maar het is beter dan op straat rondlopen, nergens te gaan hebben om je hoofd neer te leggen, omdat niet eens één vierkante meter grond van jou is’. En het gebeurt vaker dan men denkt dat hele families geen vierkante meter hebben die ze de hunne kunnen noemen en op de stoep moeten bivakkeren.

De leiders van dit land laten steeds openlijker zien dat ze achter het geld aangaan ten koste van de behoefte van het volk en hun zelfrespect.(Als ze dat al hadden). Hoe meer ze verdienen hoe geldgieriger ze worden. Ze hebben geen schaamtegevoel meer; syen no de moro! De voorzitter van het parlement spreekt op het congres van een vastgoedhandelaar in diens voordeel; om diens zak te spekken, terwijl suriname grond zat heeft en de roverheid ons de grond door de neus tracht te boren. Hele gezinnen worden op straat gezet omdat ze een stukje grond hebben bezet. Geef ze grond! Ze kunnen toch niet in de lucht leven?

Nee, maar de voorzitter van onze volksvertegenwoordiging kiest ervoor om te spreken over de verkoop van appartementen zonder grond op het grondcongres van een particulier. Moni nooiti no e sar’ den. Gierigheid en hebzucht maken dat ze steeds meer willen. Hoe meer het geld binnenstroomt, hoe minder zelfrespect ze hebben. Geld in de plaats van zelfrespect terwijl ze geen honger hebben en zij een  goed dak boven het hoofd hebben en zelfs veel meer dan dat. Schande!

 

CV

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

7 REACTIES

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBee gaat voor particulier belang in plaats van volksbelang