maandag 5 juni 2023
25.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
5
(1)

Bankieren

lees ook ...

Wie tast de democratische rechtsorde aan in Suriname?

Zowel misbruik van democratie door elite regeringsverantwoordelijken en terroristische activiteiten ondermijnen allebei de democratische rechtsorde. Als een regeringsverantwoordelijke terroristische a...

Bankieren bij Surinaamse banken is vragen om problemen. Liever doe je geen zaken met ze, maar soms moet je wel. Een bank als Trust Amanah is zo een hoofdpijn bank. Zelfs als je je rekening wilt opheffen  moet het opnemen van je volledige saldo, worden goedgekeurd door de directie. Je mag Max 5000 SRD of €1000 opnemen, Max 2 dagen oftewel 10000 SRD per week. Tegen een koers van 40 voor de € is dat €250,- per week. Belachelijk. Je eigen zuur verdiende geld. Heb je een € rekening dan mag je wel € 2000 opnemen in een week. Je mag meer Euro opnemen dan SRD. En dan nog vrolijk opname of stortings kosten in rekening brengen. Diefstal ten top. Bij andere banken is er geen beperking tot wel 25.000 mag je opnemen.

Als je een economie kapot wil maken dan moet je in Suriname zijn. Het wordt tijd om je bankrekening op te heffen en alles contant afrekenen. Terug bij af. Vooruitgang is ver te zoeken bij dergelijke organisaties, ze gaan niet mee met de tijd.

Over bankieren en de banken is veel te doen. Denk aan de Open Markt Operaties waarbij de banken heel erg veel rente hebben gehad. CBvS praat dit idiote beleid goed, nou dan weet je het wel. Suriname raakt steeds meer in crisis, er is niemand die ze aanpakt. Alleen jij kan doen wat goed is.

Als een bank opname beperkingen instelt, dan kan dat betekenen dat ze op omvallen staat. Nemen veel meer mensen hun geld op dan de bank had voorzien en aankan? Alleen door onderzoek van onafhankelijke journalisten kunnen we weten wat er speelt en de ware reden van deze maatregelen te weten komen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column

meer Column nieuws »

meest gelezen

HomeColumnBankieren